Tarih:25 Nisan 2024

1.0 Motor Araç Alınır Mı?

birevim faizsiz araba

Avrupa’da emisyon kurallarıyla ilgili değişiklikler gelmesi sonrasında 1.0 motor araçları artık Türkiye’de de satılmaya başlandı

1.0 motor araç alınır mı? Yakıt verimlilikleri ve düşük vergileri nedeniyle bu motor türleri birçok kişinin ilgisini çekiyor. 1.0 motorlu araçlar yeterli performansı gösteriyor mu? 1.0 motor araçların avantaj ve dezavantajlarını bu yazımızda inceliyoruz. Araç motorları sahip oldukları özellikleriyle avantaj ve dezavantajlar barındırabiliyor. Bu nedenle araç satın almadan önce bu detaylara hakim olmanız gerekir.

Motor Hacmi Nedir?

Motor hacmi nedir? Motor hacmi, pistonların silindir boyunca hava ve yakıtı itmesi gereken kapasiteyi gösteren orandır. Pistonun hareket ettiği alan ne kadar büyük olursa aracın gücü yükselecektir. 1.0 litre hacme sahip olan motorlar, düşük yakıt tüketimiyle öne çıkar. Motor içindeki silindirlerin hacmi daha düşük olması nedeniyle aktarılan yakıt oranı da düşüyor. Böylelikle yakıt cimrisi araçlar ortaya çıkıyor. 1.0 litre motorlu araçlar daha yavaş hızlanır. Böylece sürücü kontrolü daha üst düzeydedir. 1.0 litrelik motorlar daha az beygir gücü ve tork üretmesi nedeniyle kolay kullanıma sahiptir.

1.0 litrelik motorlar, yokuşlu yollarda sürücüleri zorlayabiliyor. Bu araçlar gerekli gücü düşük viteslerde ve çok daha yüksek devirlerde bulmaya çalışıyor. Devir arttıkça silindirlere daha çok yakıt girer. Bu yüzden yakıt tüketimi artacaktı. 1.0 litrelik motorlu arabalar, ayrıca düşük vergiye tabi oluyorlar.

1.0 litre Motor Almak Mantıklı Mı?

1.0 motor araç alınır mı? 1.0 litrelik bir motora sahip araçları satın almadan önce ihtiyaçlarınızı bilmeniz gerekir. Sadece günlük kullanacağınız araçlar arıyorsanız 1.0 litre hacme sahip motorlar sizin için ideal olacaktır. 1.0 litre motora sahip bir araç satın alacaksanız, aracın hafif olmasına dikkat etmelisiniz.

1.0 Motor Yakıt Tüketimi Hakkında

1.0 motor araçlar yakıt cimrisidir. 1.0 motor araç alınır mı? Özellikle şehir içinde ve sabit hızda araç kullanıyorsanız bu araçlar sizlere ciddi kar desteği verebilir. 1.0 motor araçların az yakıt tüketmesinin ana nedeni silindirlere daha az yakıt enjekte etmesidir. Motorun daha az yakıt enjeksiyonuna ihtiyaç duyması ciddi yakıt tasarrufuna erişmenizi sağlar.

1.0 Motor Araçlarda Performans

Yaşam tarzınıza uygun olduğu zaman 1.0 motor araçların performansı sizleri tatmin edecektir. Aracın hızlanma süresi önemli değilse 1.0 motorlu araçlar aradığınız verimi sunabilecektir. Performans tutkunları için 1.0 motorlu araçlar gerekli desteği veremez. Çünkü aracın silindir hacmi küçüldükçe hızlanma süresi de yükselecektir. Aracın az yakıt tüketmesi için düşük hızlardan çalışması gerekir. Ayrıca bu araç modelleri düşük vergi dilimine girmektedir.

1.0 Motor Araçlarda Sürüş Konforu Nasıl?

Sürül konforu konusunda da bu araçlar isteklerinizi karşılar. Motor hacminin düşük olması aracın daha kolay kullanılmasını sağlar. Aracın cep yakmayan özellikleri nedeniyle öne çıkıyor. 1.0 litre motorlu araçlar daha düşük güç üretirler. Bu araçlar az beygir gücü ve tork üretmesi nedeniyle sürücü kontrolünün en iyi şekilde sağlanmasına destek olur.

Bu araçlar belirli durumlarda yokuşlu yollarda da sürücülere zorlu anlar yaşatabilir. Günlük araç kullanmak isteyenler için bu araçlar destek verebilir.

1.0 Motor Kime Hitap Ediyor?

1.0 motor araçlarda silindir hacmi küçük olması nedeniyle tork üretimi de düşük olacaktır. Birçok sürücü için dezavantaj olarak gözüken bu durum özellikle şehir içinde ciddi avantajlar sunabiliyor. Bu tip motorlarda aracın kontrolünü kaybetmek çok daha zordur. Bununla beraber hızlanma süresinin kısalığı da dezavantaj olmaktan çıkıyor.

1.0 litrelik motorlar nasıl bir araca ihtiyaç duyduğunuzu belirlemenizi sağlıyor. Günlük kullanım dışında farklı bir amacınız bulunmuyorsa, 1.0 litre hacme sahip motorlar sizin için daha idealdir. Aracınızı kurallara uygun şekilde sürdüğünüzde 1yüksek yakıt verimliliğine ulaşacaksınız.

1.0 Motor Gürültülü Mü?

Markaların çıkardığı 1.0 motor araçlarda gürültü sorunu görülebilir. Yokuşlarda ve ani hızlanmanız gereken durumlarda araç gürültü çıkarabilir. Bunun nedeni küçük olan motor güç elde etmek için daha yüksek basınçla çalışmasından kaynaklıdır. Yine de ses sorunu aracın markasına göre değişebilir. Araç içi ses yalıtım sistemleri gelişmesi nedeniyle araçlardaki gürültü sorunu da azalmaya başlamıştır. Bununla beraber tercih edeceğiniz marka ve modele göre gürültü değişecektir.

1.0 Motor Araçların Vergisi Ne Kadar?

Türkiye’ de araç vergileri hesaplanırken göz önüne alınan kriterlerden bir tanesi de silindir hacmidir. Silindir hacmi yükseldikçe ödemeniz gereken vergi oranı da artacaktır.1.0 motor araçlarda bu durum büyük bir dezavantaj sunabilir. Bu tür araçların tercih edilme sebeplerinden bir tanesi de yakıt cimrisi olmasıdır.

Yeni bir araba satın almak isteyeler günümüzde 1.0 litrelik motorlu araçlarla sürekli olarak karşılaşıyor. Bu motor seçeneklerinin özellikle başlangıç paketlerinde bulunması araçlara olan talebin artmasına neden oluyor.

1.0 Motor Araçların Ömrü Ne Kadar?

1.0 motor hacmine sahip araçların motor ömrü insanları düşündüren konulardan bir tanesidir. Fakat bakımları zamanında yapılan araçlar performans konusunda gerekli desteği verecektir. Yeni araç sahibi olmak isteyenler 1.0 litrelik motorlu araçları incelemeye başlıyor. Bu motor seçeneğinin özellikle başlangıç paketlerinde bulunması düşük fiyatlarla karşılaşmamızı sağlıyor. Bir kişi araç satın alacağı araçların motor hacimlerine göz atıyor. Bu motor hacmine sahip araçlar özellikle şehir içerisinde sıklıkla tercih ediliyor.

Motor konusunda 1.0 litre motorlu araçlar silindirleri küçük olması nedeniyle daha yavaş hızlanacaktır. Özellikle yeni sürücülerin aracıların kontrolünün daha kolay olması insanların beklentilerini karşılayacaktır. Yeni araç sahibi olmak isteyenler seçim yaparken 1.0 litrelik motorlu araçları inceler. Düşük motor hacme sahip olan bu motorlar yakıt cimrisi olmasıyla meşhurdur. Yakıt cimrisi olmasının temek nedeni motor içindeki silindirlerin hacminin düşük seviyede bulunmasıdır.

Hangi Araçlar 1.0 Litre Motora Sahip?

1.0 motor hacmine sahip araç modelleri şu şekildedir;

  • Kia Picanto ve Ceed modelleri,
  • VW Polo-Golf,
  • Skoda Fabia, Scala ve Kamiq,
  • Seat Arona ve Ibiza ,
  • Ford EcoBoost,
  • Hyundai i10 ve i20 ,
  • Kona Renault Clio modeleridir.

Son zamanlarca insanlar düşük motor hacimlerine sahip araçları tercih ediyor. Motor hacimlerinin küçültülmesi başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok devlet tarafından destekleniyor. Tüm dünyada emisyon kurallarının sıkı olması nedeniyle bu konuya ciddi şekilde bakılıyor. 1.0 motorlu araçlar son yıllarda popüler hale geliyor.

Otomobil markaları motor hacimlerini küçülterek turbo besleme ile destekleme gerçekleştiriyor. Şehir içerisinde araç kullanan kişiler için bu motor çeşitleri son derece uygundur. Bir çok kullanıcının aklında bu motor kapasitesinin yeterli olup olmadığını merak ediyor. Bu araç türleri kullanım amaçlarınıza göre gerekli desteği verebiliyor. Günümüzde küçük hacimli motorlarda turbo beslemeli sistemler ekleniyor 1.0 motor kullanan araçlar ayrıca SUV tipi olarakta tasarlanıyor.

Motor hacimleri küçük olmasına rağmen, turbo desteği sayesinde güç çıkışları son derece yüksektir. Geçmiş dönemlerde gördüğümüz atmosferik 1.0 motor sistemleri 65-70 HP güç verirken, turbo besleme sayesinde bu güç oranı 130-140 HP seviyelerine kadar yükselebiliyor. Bu değerler ise şehir içinde sizlere gerekli desteği verebiliyor. 1.0 motor araç alınır mı? Şehir içinde araç kullanmak isterseniz bu araç türleri sizlere aradığınızı sunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir