Tarih:19 Nisan 2024
TOGG’a Özel Krediler

Bakan Nebati Açıkladı! TOGG’a Özel Krediler Geliyor

birevim faizsiz araba

2023 yılının üçüncü ayında satışa çıkması beklenen, 29 Ekim 2022 tarihinde canlı olarak tanıtımı yapılan, renk skalası açıklanan TOGG ile ilgili sürekli olarak yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin Otomobil olarak lanse edilen ve bunun için birçok özel çalışmanın yapıldığı bu aracın hikayesi 2017 yılında başladı, 2021 yılında fabrikanın ilk temeli atılırken, 2022 yılında 29 Ekim tarihinde fabrika tamamen faaliyete geçti ve ilk araçlar gün yüzüne çıktı.

TOGG ile ilgili en çok merak edilen konuların başında aracın fiyatı geliyor. 2023 Şubat ayında aracın ilk talepleri toplanmaya başlanacak ve bir ay sonrada ilk araçlar satışa sunulacak. Ancak bu aracın fiyatı ve kredi için özel çalışmalar yapılacak olması merakla bekleniyor.

Bakan Nebati Özel Kredi İmkanları Olacağını Açıkladı

Özel renk paletleri ile tanıtımı yapılan TOGG için en önemli açıklamaların başında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklama geldi. Aracın kredi seçeneğinin özel olacağı ve bu konuda çalışmalar yapıldığı açıklandı.

Bakanın yaptığı açıklamadan kamu bankaları ile bu anlamda özel bir görüşme yaptıklarını, sadece TOGG alımlarında geçerli olmak kaydıyla, kar amacı gütmeden kredi verileceği açıklandı. TRT Haber’de konuşan bakan, bankaların gerekirse hiç kar amacı gütmeden bu araç için kredi sağlama yolunda çalışmalar yaptığı açıkladı.

Bu sayede hem kamu hem de katılım bankalarıyla bu aracı almak isteyenlerin en düşük maliyet ile TOGG’a sahip olmalarına olanak sağlayacaklarını aktardı. İlk üretin araçların bakanlardan başlayarak yetkili kurumlara, valilere gönderileceği açıklandı. Bu sayede ilk modellerin C-SUV olarak üretilecek aracın sağlam bir tanıtımının yapılacağını da duyurmuş oldu.

TOGG Fiyatı Ne Olacak?

TOGG’un nasıl tanıtılacağı, renk skalasının ne olacağı, ne zaman üretileceği ve ne zaman teslim edileceği gibi konularda birçok bilgi bulunuyor. En çok merak edilen konuların başında TOGG’un fiyatının ne olacağı geliyor. Bu araç için net fiyatın ilk siparişlerin toplanacağı Şubat 2023 tarihi veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da kredisi konusunda açıklamalarda bulunuyor. “Türkiye’nin Otomobil” olarak tanıtılan bu araç için herkesin elinin taşın altına sokması gerektiğini aktardı. Bu sayede vatandaşların bu aracı rahat bir şekilde satın alabilmesine imkan sağlamasını talep etti.

Bu konuda çalışmaların yapıldığını da aktaran Bakan Nebati, KGF yani Kredi Garanti Fonu tarafından yüzde 100 fatura ile işlem yapılacağını, bu sayede aktarılan kredinin altın, döviz veya farklı bir tarafa aktarılamayacağını aktardı.

TOGG’un enflasyonun düştüğü bir yılda piyasaya sunulacağını  ve bunun gözler görülür bir şekilde insanların hizmetine, beğenisine sunulacağı da bakan tarafından özel olarak açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir