Tarih:18 Nisan 2024
Brabus

Brabus Nedir? Brabus Arabaların Özellikleri

birevim faizsiz araba

Özellikle sıradan sedan otomobillerde tercih edilmesi ile beraber Brabus nedir konusu pek çok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Daha çok sedan otomobillerle beraber anıldığı için pek çok kişi de bu sistemi merak ediyor. Aslında bu robot bir araba modifiye işlemidir. Daha doğrusu arabanın özelliklerini yansıtan bir terimdir. Sedan arabaları daha spor arabaya çevirmesiyle beraber, spor arabaların performansını da oldukça güçlendiren bir sisteme sahip olduğu söylenebilir.

Brabus Nedir?

Aslında genel anlamda bilindik markalar üzerinde çalışan bir model olmasıyla beraber Brabus nedir konusu son zamanlarda araba severlerin gündeminde yer almaktadır. 1977 senesinde Almanya’da kurulmuş olan bir otomobil modifikasyon markası olarak bilinir. Özellikle Mercedes Benz gibi marka olan araçları tamamen modifiye eden ve performanslarına iyileştiren bir yapıya sahiptir.

Brabus 1999 senesinden beri Mercedes- Benz çatısı altında tüm faaliyetlerini sürdürür. Aynı zamanda Mercedes- Benz, Smart ve MyBack modifikasyonu üzerinde uzmanlaşmıştır. Ancak özellikle son zamanlarda Rolls Royce, Porsche gibi ünlü markaları modeller üzerinde de çalışmaya başlamıştır.

Pahalı olan modifikasyonlarılarıyla ünlenen markanın özellikle araç performansları üzerinde çalışması ve bununla beraber yüksek hız- tork değerlerine de sahip olan otomobilleri yaratması pek çok kişinin ilgi alanı içerisine gelir. Aynı zamanda araçların jantlarını tamamen değiştirmek, Led ve Xenon farlar eklemek gibi çok çeşitli lüks dokunuşları ile de bilinmektedir.

Kişiler aslında bir Brabus modeline sahip olmak isterse markanın hali hazırda daha önceden modifiye etmiş olduğu modelleri arasından satın alma gibi işlemler de yapılabilmektedir. Bununla beraber elde olan araç da en baştan modifiye edilebilmektedir. Bununla beraber modifiye taleplerini Brabus’a göndermek gerekir.

Brabus Tarihi

Brabus tarihi yapmış olduğu modifikasyonlar dolayı pek çok kişi tarafından merak edilir. Brabus nedir konusunun yanı sıra aynı zamanda bu konu da oldukça merak edilir. Aslında pek çok kişi önünde B harfi yer alan Mercedes- Benz araçların ve ünlülerin modifiye edilmiş oldukları araçlar ile tanınan markanın tarihi de çok fazla kişinin dikkatini çeker. Çünkü aslında Brabus’un tarihi tutkulu ve inatçı bir gencin başarılı öyküsünü anlatmaktadır.

Brabus kuruluş yeri Almanya olarak bilinir. 1977 senesinde Bodo Buschmann ve Klaus Brackmann tarafından kurulmuştur. Aslında markanın kurucusu bu iki kişi olsa da asıl kurucusu Bodo Buschmann’dır. Dönem yasalarına bakıldığı zaman şirket kurabilmek için en az iki kişi gerekir. Bu nedenle Bodo Buschmann arkadaşı olan Klaus’u buraya dahil etmiştir. Ancak zaman geçtikten sonra onun hisselerini de tamamen devralmıştır.

Bodo Buschmann, Mercedes Benz bayisine olan bir babanın oğlu olarak bilinir. Aslında tam bir hız tutkunu olduğu da söylenebilir. Fakat babası onun Mercedes- Benz olan araçlarını temsil etmesi gerektiğini düşünür. Bu dönemlerde ise Mercedes AMG gibi modellerde olmadığı için onu hiçbir şekilde modeller tatmin etmez. İşte tam olarak bu noktada tutku ve inatçılığı birleşmektedir. Bu anlamda Bodo Buschmann Mercedes- Benz modellerini tamamen kendi tutkuları doğrultusunda geliştirme kararı almıştır.

Bodo Buschmann, Brabus’un geliştirdiği ilk araba W 116 S serisi olan bir sedandır. Aynı zamanda modifiyeli bir araç olduğu da söylenebilir. Performansı ile beraber babasının müşterilerinin de oldukça dikkat çekmiştir. Müşterilerden gelen yoğun talep üzerine Bodo Buschmann pek çok Mercedes Benz modelini modifiye etmeye başlamıştır.

Bu konuda da oldukça ustalaşmaya başlamıştır. Bu nedenle işini tamamen profesyonel bir şekilde yapma kararı da almıştır. Üniversiteden arkadaşı olan Klaus yardımı ile beraber ikilinin soy isimlerini birleşiminden oluşan Brabus firmasının kurma sebebi de tamamen budur.

Başarılı olan modifiyeleriyle beraber kısa bir süre içerisinde üne ulaşmış olan firma 1990 senesinde Mercedes Benz bünyesinde faaliyet gösterir. Şu an ise dünyada en çok bilinen de farklı marka model araçlar içinde tamamen modifiye talepleri alabilen Brabus Rolls Royce, Porsche gibi önemli markalar içinde çeşitli gelişmeler yaparak beğenileri oldukça toplar.

Brabus Modelleri ve Arabaların Özellikleri

Şu an en çok bilinen ünlü Brabus araba modeli vardır. Bu modeller içerisinde özellikleri de oldukça dikkat çeker. Brabus Tesla Roadster, Brabus SV12 S Biturbo Roadster, Brabus Mclaren Mercedes SLR en ünlü 3 modelinden biridir. Brabus nedir konusunu merak edenler aynı zamanda özelliklerini de bu anlamda merak etmektedir. Arabaların özellikleri ve modelleri aşağıda detaylandırılmıştır.

Brabus Tesla Roadster

2008 model olan bir Tesla Roadster modifiyesi olan bir modeldir. Aslında ikilinin temel bir projesi olduğu da söylenebilir. Tesla Roadster Sport aslında bir elektrik de spor araba modelidir. Elektrikli motorlar üzerinde herhangi bir değişikliğe gitmemiştir. Yani aslında markanın profesyonellik alanında olan bir değişiklik yapılmamıştır. Araç yine elektrikli olarak sürdürülmektedir. Fakat bu model için çok daha lüks ve rafine bir donanım paketi sunulmaktadır. Özellikle müşterinin taleplerini ve istekleri doğrultusunda pakette çok çeşitli kişiselleştirmelere de gidilmiştir.

Brabus dokunuşu ile çok daha farklı ve bambaşka bir boyuta yükselmiş olan Tesla Roadster’e karbon fiber arka kanat, karbon difüzör, V8 yarış otomobili sesi eklenerek motor ses üreticileri de eklenerek çok daha yüksek bir pozisyona getirilmiştir. Normalde bilindiği üzere elektrikli araçlar hem çok fazla ses çıkarmaz hem de aşırı bir hız yapamaz. Ancak bu model değiştirilmiş olan özellikleri sayesinde oldukça farklı bir araç gibi kullanılmaya başlamıştır. Elektrikli araçlardan çok daha ön plana çıkar ve son dönemlerde özellikle daha fazla tercih edilmeye başlamıştır.

Brabus SV12 S Biturbo Roadster

Mercedes’in SL serisine çok daha sportif bir hale getirmeyi amaçlayan bir projedir. Brabus ise bu projeden neredeyse rekor kıran modifiyelerden biri olmuştur. Brabus nedir ve modifiyeleri nelerdir diye bakıldığında 2006 senesinde yapmış olduğu dokunuşlar aracılığıyla ‘dünyanın en hızlı roadster modeli’ unvanını da almıştır. 12 silindirli olan Brabus SV12 S Biturbo turbo motorluna sahip model, 517 beygirden 730 beygire çıkmıştır. Aynı zamanda 100 km/h hıza sadece 4 saniyede ulaşır ve 10,9 saniye içerisinde bu hız 200 km/h olur.

Brabus Mclaren Mercedes SLR

Yaptığı modifiyelerle ön plana çıkan Brabus araba özellikleri aynı zamanda Brabus Mclaren Mercedes SLR modelinde de ön plana çıkmıştır. Özellikle bu modelde yok yoktur. McLaren ve Mercedes’in işbirliği olan bir modeldir. Mercedes motoru ile McLaren tarafından üretilmiş olan araç birleştirilmiştir. Bu da aslında ortaya süper bir otomobil olarak sunulmuştur. Bu model şu an özellikle geçmişteki en iyi spor araba modeli olarak kabul edilmiştir.

Aynı zamanda Brabus dokunuşuyla beraber tamamen kendini aşmış ve o dönemin muazzam performans canavarı olarak da anılmaya başlanmıştır. Aslında Brabus bu modeli tamamen kendinden kilitlemeli bir diferansiyel sistem ile de donatmıştır. Modelin içerisinde %40 kilitleme oranı aracılığıyla çekişi optimize ederek hızlanma süresini de oldukça düşünmüştür. Brabus modifiye sayesinde ise Mclaren Mercedes SLR serisi sadece 3,6 saniye gibi kısa bir süre içerisinde 100 km/ h hıza kadar ulaşmaktadır. Bu da araba tutkunlarını için oldukça muazzam bir sayıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir