Tarih:24 Nisan 2024
Tesla Model X

Tesla Model X Özellikleri Ve Fiyatları

birevim faizsiz araba

Tesla model X özellikleri ve fiyatları, açısından inanılmaz derecede güçlü ve performans açısından bugün hayal edilebilecek çoğu yarış arabasına rakip olan bir motora sahip. Performans, teknoloji ve konforu bir arada sunan Tesla Model X’in fiyatını öğrenmek istediğinizi biliyoruz.

Tesla Model X, çok ağır bir araba için inanılmaz bir performans sergiliyor. 2444 kg ağırlığındaki bir arabanın 100 km/s hıza sadece 2,6 saniyede çıkabilmesi, günümüzde çoğu spor arabayı geride bırakıyor. Tabii ki ağır ama 1020 beygir gücünde bir elektrik motoru ile donatılmış.

Tesla Model X İncelemesi 

Dış dizayn Tesla, aynı tasarım stiline farklı çizgiler ve detaylar ekleyerek yeni modeller oluşturuyor. Bunun gibi yeni bir araba başka bir otomobil üreticisi tarafından piyasaya sürülmüş olsaydı, büyük bir hit olabilirdi. Ancak Tesla, her otomobilinde teknolojiyi geliştirdiği için bu tür tepkilere maruz kalmıyor.

Tesla Model X ile tanışın ve “Ben elektrikli bir arabayım” diye bağıran bir tasarımla karşılaşacaksınız. Tamamen oval, neredeyse kapalı bir kutu tasarımı olan  Model X’in ön kısmında sadece farlar ve Tesla logosu bulunuyor. Bugün BMW ve diğer büyük otomobil üreticileri tarafından kullanılan devasa ön ızgaranın yerini Tesla’nın alt tarafında daha küçük bir ızgara aldı. Bu da Tesla’nın teknoloji odaklı bir araba olduğunu daha da vurguluyor gibi.

Tesla Model X, önden arkaya arabanın çizgilerini takip etmeye başladığımızda ne tür bir tasarımın söz konusu olduğunu bile tahmin ediyor.O kadar çok farklı tasarım çizgimiz var ki; Bu çizgiyi takip ettik ve Tesla’nın arka tasarımını bulduk. Tesla, ön tasarıma göre daha büyük ve daha geniş bir arka tasarım tercih etmiş. Yatay olarak düzenlenmiş iki LED arka ışık, ortadan aşağı doğru uzanan siyah bir çizgi ile birbirine bağlanmıştır. Bu çizginin hemen üstünde Tesla logosu, hemen üstünde ise belli bir hıza ulaşıldığında açılan bir spoiler yer alıyor. Tesla’nın bagajını açtığınızda bagaj tasarımının arka camla birleşmesi sayesinde daha ferah bir bagajla karşılaşacaksınız.

İç Dizayn; sade, teknik ve ferahtır. Her araba gibi Tesla da sizi oldukça sade bir tasarımla karşılıyor. Artık farklı amaçlar için düğme yok, her şeyi yönetmek ve hatta isterseniz oyun oynamak için tek bir ekran. Bu nedenle Tesla oldukça fazla yer tasarrufu sağladı. Tesla Model X’in kapılarını açın ve Tesla’nın muhteşem direksiyon tasarımıyla karşılaşacaksınız.

Uçaktaki manivela ile neredeyse aynı olan bu tasarım, Tesla Model X’in çok hızlı bir elektrikli otomobil olduğunun da göstergesi olabilir. Dijital ekranımız bu direksiyon simidinin hemen arkasında. Tüm Tesla otomobillerinden beklemeye başladığımız göğüs kısmındaki 17 inçlik ekran göz dolduruyor.

Konfor Ve Donanım Özellikleri: 

17 inç dev ekran, Tesla otomobilinde olması gereken özelliklerden biri ve Tesla Model X’in en dikkat çekici özelliklerinden biri.Aracımız 2200×1300 piksel çözünürlüğe sahip 17 inçlik devasa bir multimedya ekrana sahip. Bu ekrandan Tesla arabanızı ayarlayabilir, Netflix ve benzeri platformlarda dizi ve film izleyebilir hatta isterseniz konsolunuzu bağlayarak oyun oynayabilirsiniz. Bu, 17 inçlik ekranı yatay veya dikey olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Yeni Direksiyon Simidi Tasarımı

Tesla, daha önce hiç görülmemiş bir direksiyon simidi tasarımı yarattı. Black Lightning’i gördüyseniz, direksiyon tasarımını da görmüş olabilirsiniz. Bu direksiyon simidi tasarımı binek otomobillerde emsalsizdi ve bir uçaktaki kol tasarımına çok benzer şekilde bugün hala popüler. Tesla Model X kullanmaya yeni başladıysanız ve uçak pilotu değilseniz, direksiyona alışmak biraz zaman alabilir. Tesla, bu direksiyon simidi tasarımındaki dokunmatik düğmelerin korna çalmak, silecekleri çalıştırmak ve diğer birçok işlevi kullanmasını mümkün kıldı. Tesla, bu direksiyon simidini tamamen yola odaklanmak için tasarladığını ve daha minimalist bir direksiyon simidi tasarımına yerleştirdiğini söylüyor.

Arka Koltuk İçin Başka Bir Ekran

Ön taraftaki dev ekran yetmiyormuş gibi Tesla Model X’te arka koltuktaki yolcular için ayrı bir ekran bulunuyor. Ön ekran gibi sürücü ve yolcu koltuğu arasında bulunan bu ekran da ayar yapmanıza, dizi ve film izlemenize, oyun oynamanıza olanak sağlıyor. Ancak bu ekran ön panel ekranına bağlıdır. Bu, oyun oynayabileceğiniz ve arabadaki diğer yolcularla rekabet edebileceğiniz anlamına gelir.

Havalandırma Sistemi

Tesla  Model X özellikleri ve fiyatları,oldukça geniş bir iç hacme ve mükemmel bir havalandırma sistemine sahiptir. Öndeki 17 inçlik bir ekrandan ve otomobilin ortasındaki başka bir ekrandan kontrol edilebilen havalandırma sistemi çok güçlü ve görünmez. 3 bölgeli sıcaklık kontrolüne sahip bir havalandırma sistemi, Tesla Model X’in içini istediğiniz sıcaklığa ayarlamanıza olanak tanır. Ayrıca ön koltuklar için havalandırma sistemi de bu panelden kolayca kontrol edilebiliyor.

6 Kişilik Ve 7 Kişilik Oturma Düzeni

Evet, model dışarıdan göründüğü kadar büyük bir araba. Yedi kişilik bir düzenleme olmasına rağmen, iç mekan geniş ve konforludur. Tesla, Model X’i farklı bir oturma düzeniyle donattı. Bu oturma düzeni bir Cadillac Escalade’e çok benziyor ama çok sık görmüyorsunuz. Sürücü ve yolcu koltuklarının arkasında iki koltuk vardır. Bu iki koltuk arasında bir boşluk var ve bu boşluğu diğer arka koltuklar takip ediyor. Bu sayede arka koltuktaki yolcular bile kolayca otomobilin önüne ulaşabilir ve devasa ekranı ve yolu engelsiz bir şekilde görebilir.

Oyunu Tesla ekranımda oynama seçeneğim olduğunu söyledim. Tabii ki, böylesine güçlü bir oyun sistemi daha fazla detaylandırmayı hak ediyor. Tesla Model X, 10 teraflop’a yükseltilmiş bir işlemci sistemi üzerinde çalışıyor. Tesla, oyun sisteminin PlayStation 5 gibi mevcut konsollarla neredeyse aynı yeteneklere sahip olacağını iddia ediyor. Bu oyun sistemi sayesinde Tesla Model X’inizde The Witcher gibi çok yüksek sistem gereksinimleri olan oyunları bile oynayabilirsiniz.

Araba Mobil Uygulaması

Tesla Model X’inizi kontrol etmek için mobil uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu uygulama ile araba güncellemelerini kontrol edebilir, arabanızı arayabilir, arabanızı açıp kapatabilirsiniz. Ayrıca bu mobil uygulama onlarca ayarı kolayca yapmanızı sağlayarak aracınızda gerekli her türlü değişikliği ihtiyaç duymadan yapmanızı sağlar.

Tesla Model X’inizden en iyi ses deneyimini istememek çılgınca. Oldukça geniş bir iç hacme sahip olan Model X sadece 22 adet hoparlöre sahip. Bu hoparlör sayesinde, dış gürültüden tamamen izole olarak en iyi müzik deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu 960 watt ses sistemi, istediğiniz müziği en yüksek seviyede duymanızı sağlar.

Kapıların Otomatik Açılıp Kapanması

Tek tuşla açılıp kapanabilen bir kapı benimseyen arka kapı için farklı bir tasarım benimsedi. Arka kapıyı açmak istediğinizde yatay yerine dikey olarak açılıyor. Bir şahinin kanatları gibi olan Tesla Model X’in arka kapısı, bir düğmeye basılmasıyla açılıyor ve sensörler, nesnelerle çarpışma riskini engelliyor.

Kendi Kendine Sürüş

Şimdi gelelim Tesla otomobillerin yakın zamanda ön plana çıkacağı özelliklerden birisi, otonom sürüş işlevi özelliğine sahiptir. Yani arabanız size ihtiyaç duymadan yolda kendi kendine gitmeye devam edebilir. Ayrıca sensörler sayesinde şerit değiştirebilir, uyarı levhalarını ve trafik ışıklarını tarayabilir, bu sayede istediğiniz rotaya daha rahat ulaşabilirsiniz. Otomobilin her yerine yerleştirilen kameralar sayesinde 360 ​​derecelik kamera özelliklerine sahip. Bu kameralar, siz arabanızı sürerken veya park ederken Tesla Model X’inizin etrafındaki her şeyi kolayca görmenizi sağlar.

250 Metreye Kadar Görsel İşleme

Tesla Model X özellikleri ve fiyatları, yapay zekası ile aracınızın etrafındaki nesneleri 250 metreye kadar tarayabilir ve Tesla ekranınızda görüntüleyebilir. Bu özellik Tesla için çok kullanışlıdır, ancak bazen yanlış internette gezinmeyi kullanırsanız virüs bulaşır. Bir arabayı görememek ve bir mezarlıktan geçerken bir mezarı insan olarak tanıyabilmek gibi oldukça ürkütücü ve şaşırtıcı başarısızlıkları onu son derece popüler kılıyor.Tesla Model X özellikleri ve fiyatları 112.590$’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir