Tarih:30 Nisan 2024
kurye şirketi

Kurye Şirketi Nasıl Açılır?

birevim faizsiz araba

Nüfusun hızla artışı ve sürekli artan teknolojik yenilikler, kurye işini mecburi kılarken kurye şirketi nasıl açılır, insanlar tarafından araştırılmaya başlanmıştır.

Yaşamın vazgeçilmezi haline gelen kurye hizmeti veren bir şirket kurmayı düşünenler için ilk önce müşteriyi bulmak önemlidir. Sektör pazarının iyi araştırılması gerekmektedir.

Hangi alanlarda işin yoğun olduğu veya yetersiz hizmet verildiğini belirleyerek kurye teknik servisi belirlemek tavsiye edilir.

Kurye sektörü son dönemin popüler bir iş sahasıdır. Bu yüzden farklı fikirlere açık olunmalıdır. Ayrıca müşterinin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm bulmak gerekir. Kurye şirketi açmak için müşterinin ihtiyaçları, portresi, beklentisini belirleyip işe başlanmalıdır.

Kurye şirketi açmak için gerekli araştırmaları yaptıktan sonra ne tür hizmet vereceğinize karar vererek işe başlamalısınız.

Kurye şirketini açmaya karar verdiğinizde açacağınız dükkânın yerini de önceden belirlerseniz avantaj sağlamış olursunuz.

Kurye Şirketi Kurarken Yapılacaklar

Mevcut durumdaki piyasa şartları iyi araştırılmalıdır. Piyasanın beklentisi dahilinde hizmet sunmak önemlidir. Potansiyel müşteri portföyü belirlenmeli müşterilerin ne tür hizmetlerine ihtiyaç duyduğu ve sizden beklentileri belirlenmelidir.

Seçtiğininiz kitlenin, kargo hizmetlerini aktif şekilde kullanan kitle olması gereklidir. Rakip şirketler ve yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Kurye Şirketi Açmak İçin Gerekli Belgeler

Kurye şirketi kurmaya karar verip müşteri potansiyeli ve yapacağınız hizmetleri belirledikten sonra artık resmi işlemlere başlamalısınız. Kurye şirketi açmak için gerekli belgeler;

  • E-devlet hizmeti üzerinde bulunan işe başlama formunu doldurmak.
  • E-devlet sisteminden temin edebileceğiniz nüfus cüzdanı ve ikametgâh belgesi.
  • Noterden İmza beyannamesi almak.
  • Mali müşavire vekaletname vermek.
  • İş yerinin adresinin kira kontrat örneği ya da tapu fotokopisi
  • Kurye hizmetlerinde kullanılacak motorların ruhsatı
  • Eğer iş yeriniz kiralık ise kira sözleşmesi gereklidir.

Bu işlemleri yapmak kolay gibi olsa da biraz zahmetlidir ve vakit alır. Uzun soluklu ve kalıcı iş bulmanın zorlaştığı günümüzde popüler hale gelen kurye şirketi kurmak mantıklı bir tercih olmaktadır. Aynı zaman az sermaye hızlı hizmet ile yapılacak kurye şirketi kurma işi severek yapılan işlerin başında gelmektedir.

Kurye Şirketi Açmanın Maliyeti

Kurye şirketi açmak için öncelikle hizmet verilecek sektör belirlenmelidir. Kurye şirketi açmanın maliyeti bölgeye ve iş alanına göre farklılık gösterir. Açma maliyetinin içinde paketleme işlemi, personel gideri, taşıma, sigorta ve dükkân kirası yer almaktadır.

Bunların en önemlisi taşınacak paketlerin sigortalanması maliyetidir. Müşteriler paketlerinin başına bir şey gelmesini istemez bu sebepten hem kendinizi hem de müşteriyi korumak için kapsamlı bir sigorta gerekmektedir.

Diğer önemli bir konu ise paketlerin müşteriye sorunsuz şekilde taşınmasıdır. Kurye şirketleri ulaştırma hizmetleri hem araç hem de motosiklet kullanılarak yapılmaktadır. Tüm bunları göz önüne aldığımızda taşıma maliyeti az çok şekillenmektedir.

Kurye Şirketi İçin Dükkân Seçimi

Kurye şirketi için dükkân seçerken özellikle önemli bir lokasyona ihtiyaç yoktur. Kurye şirketi için dükkân seçimi ana caddelerde bulunan dükkanları seçmek gereksiz masraf ve stres olabilir.

Kurye şirketi için kirası uygun bir dükkân seçmek yerinde ve en mantıklı karar olacaktır. Ayrıca araç park sorununun olamayacağı ve paketleme işlerinin kolay bir şekilde yapılacağı yerler seçilmelidir.

Bütün bunların yanı sıra dükkânın yerinin ulaşımın kolay ve hızlı olacağı yerler seçilmelidir. Kurye şirketinizin isim panosu göz önünde ve dikkat çekecek renkte olursa kurye şirketi arayan müşteriler öncelikle sizin dükkanınızı görecektir.

Kurye Şirketi Açmanın Kar Marjı

Kurye şirketinizden eğer çok iyi para kazanmak istiyorsanız, öncelikle rekabetçi olmalısınız. Gerekirse yeni şirket olduğunuz için piyasanın altında çalışmalısınız. Buna sürümden kazanma da denir.

Başka bir firmanın 15 TL’ye yaptığı bir işi siz 15 TL’ye yaparak müşteri toplayabilirsiniz. Daha hızlı teslimat sayesinde de kâr marjınızı artırabilirsiniz. Kurye şirketinizde kar elde edeceğiniz diğer bir konu ise arada kampanyalar düzenleyerek yeni müşteriler kazanabilirsiniz.

Kurye Şirketinizin Reklamını Yapmak

Ticarette iyi bir kazanç için reklam şart olmaktadır. Kurye şirketinin reklamını yapmak son derece önem arz etmektedir. Bu yüzden kurye şirketinizin reklamını iyi yapmak gerekir.

Araçlara veya motorlara şirket ismini gösteren dikkat çekici reklam yapıştırılmalıdır. Şirket açılışında basın mensuplarını davet edebilirsiniz.

Avukat, eczacı, mimar ve üreticiler gibi size ihtiyaç duyan müşteri kitlesiyle temas kurmak gerekir. Ayrıca potansiyel olarak müşteri görülen kesim için kartvizit ve broşür dağıtımı yapabilirsiniz.

Ancak unutulmamalıdır ki en büyük reklam müşteri memnuniyetidir. Çünkü sizden memnun olan müşteriler devamlı sizin şirketinizi kullanmak ister.

Müşteri memnuniyeti hızlı ve güvenli teslimatın yanında güler yüzlü hizmetle de mümkündür. Sosyal medyadan kurye şirketleri adına hesaplar açarak müşteri bulmak ve reklam yapmak mümkündür.

Kurye Şirketine Kurye Seçimi Nasıl Yapılır?

Bir kurye şirketi kurduysanız, bu şirketin düzenli ve güvenli bir şekilde işlemesi için kaliteli personele ihtiyacınız olacaktır. Bir şirketteki büyütecek ve geliştirecek orada çalışan personellerdir. Bu yüzden burada çalışacak kişileri de iyi seçmeniz gerekmektedir.

Kurye şirketinize kişi seçerken dikkat edilecek hususları şöyle sıralayabiliriz;

  • Öncelikle seçeceğiniz personelin iletişim becerisine bakmalısınız. Uyumlu ve algısı yüksek bir kişiliğe sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Bunlar şirketin prestiji açısından önemlidir.
  • Yaş ve ehliyete bakılmalıdır. Gençlerin saha da daha aktif çalışabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Müşteri ve diğer çalışanlarla iletişim kurma becerisi ne düzeydedir.
  • Kurye şirketinize aldığınız her çalışan için eğitim ve adaptasyon süreci sağlanmalıdır.
  • Kişiler işe alımlarda bir aylık deneme süresine tabi tutulmalıdır. Bu süreçte karşılıklı fikir sahibi olursunuz.
  • Son olarak Kurye şirketine personel seçimi hususunda kişilerin iş kurallarına uyup uymadığı ve teslimatı zamanında götürüp götürmediği büyük önem arz etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir