Tarih:15 Mayıs 2024
BYD

BYD Modelleri Türkiye’de Satışa Başlıyor!

birevim faizsiz araba

Çinli otomobil üreticisi olan BYD, Türkiye pazarına ALJ Türkiye aracılığı ile resmi olarak giriş yapmıştır. Oldukça önemli olan bu gelişme, Türkiye’deki otomobil tutkunlarının arasında oldukça büyük bir merak uyandırmaktadır. BYD modelleri ile ilgili birçok araştırma yapan kişi, daha şimdiden araçlara hayran kalmış durumda.

Batarya ve elektrikli araç üreticisi olan BYD, geniş ürün seçenekleri ve ALJ Türkiye ile Türk otomotiv pazarındaki yerini almıştır. 2023 yılı içerisinde 5 milyondan fazla satış yaparak elektrikli araç segmentinde lider konuma gelen BYD, performans, yüksek menzil ve güvenliği bir arada bulunan Blade Batarya teknolojisi ile dikkat çekmektedir.

Kasım ayı itibari ile C segmentindeki SUV modeli Atto 3 ile satışlarına başlayacak olan marka, 2024 yılının ilk aylarında da tasarım ödüllü Seal ve Han modellerini de Türk kullanıcıları ile buluşturacaktır. Bunun yanı sıra markanın diğer modellerinin de gelecek yıl sunulması beklenmektedir.

BYD Türkiye’de Hangi Modelleri Satacak?

BYD, Türkiye otomobil piyasasına ilk olarak Atto 3 EV modeli ile giriş yapacaktır. Bu model elektrikli araç teknolojisine sahiptir ve çevre dostu bir sürüş deneyimi sunmayı hedeflemektedir. Bu markanın yanı sıra BYD’nin diğer markaları olan Tang EV ve Han EV modelleri de Türkiye pazarında yer alacaktır.

BYD Türkiye modelleri arasında Atto 3EV, Tang EV ve Han EV gibi elektrikli araçlar bulunmaktadır. elektrikli araçlar, dünya genelinde çevre kirliliğinin azaltılması ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı olması amacı ile tercih edilen araçlar haline gelmiştir. BYD’nin bu modelleri, çevre dostu teknolojileri ve yüksek performansları ile dikkat çekmektedir.

Türkiye’de otomobil satışlarının başlama tarihi 3 Kasım olarak belirlenmiştir. Bu tarih, BYD’nin Türkiye pazarındaki varlığını resmi olarak başlattığı gün olarak kabul edilmektedir. BYD’nin Türkiye’deki satışlarının başlaması ile birlikte Türk tüketiciler elektrikli otomobil seçeneklerine daha kolay bir erişim sağlayacaktır.

BYD Otomobil Markası ve Modelleri

BYD’nin Türkiye pazarına adım atması ile ülkeden elektrikli otomobil teknolojisinin popülerliği bir hayli artmış durumdadır. Elektrikli otomobillerin çevresel avantajları, daha az karbon emisyonu ile doğrudan orantılıdır ve buda sürdürülebilir bir geleceğin yapı taşıdır.

Özellikle otomotiv sektöründe bu şekilde dinamik bir değimin başlaması, hem tüketicilerin hem de endüstri profesyonellerinin benzersiz fırsatlar elde etmesini sağlamaktadır. Bu gelişmeler Türkiye’nin ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik konularında atılım yapmasına yardımcı olacaktır. Elektrikli araçlara artan talep, yeni iş imkanlarının da çoğalmasını sağlayacaktır.

BYD’nin Türkiye’deki İlk Otomobili Atto 3

WLTP standartlarına göre karma tüketimde 420 kilometreye kadar menzil sunan Atto 3, birçok ülkede 150 kW gücündeki elektrikli motorlarını kullanmaktadır. 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlayan bu araç, %30’dan %80 şarja 29 dakikada gelmektedir. Şerit takip, kör nokta algılama, otomatik fren ve arka çapraz trafik uyarı gibi yeni nesil teknolojiler ile donatılan araç, iç ve dış tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Aracın Premium hissettiren bir tasarımı bulunmaktadır. 15.6 inç büyüklüğünde bir bilgi-eğlence ekranı ile donatılan araç, CarPlay, Apple ve Android desteğine sahiptir. Spotify gibi üçüncü taraf yazılımlara da destek veren bu eğlence ekranı, kablosuz uzaktan güncelleme özelliğine sahiptir. Nispeten küçük bir dijital gösterge ekranına sahip olan araç, koltuk ısıtma, aydınlatma, panoramik açılır tavan ve kablosuz şarj pedi gibi tasarım detayları sunmaktadır. Ayrıca bu araçta anahtar yerine NFC destekli dijital anahtar desteği bulunmaktadır.

BYD Atto 3 Satışları Ne Zaman Başlayacak?

BYD Atto 3’ün Türkiye satış fiyatı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Araç 3 Kasım itibari ile alıcılarıyla buluşacaktır. Ayrıca marka 2024 yılında Türkiye’nin %82’sini kapsayan bir bayi ağı kurmayı planlamaktadır. Dijital bayilik sistemi de BYD’ni sunacağı hizmetlerden biridir. 8 yıl ya da 200 bin kilometre batarya desteği garantisi sağlayacak olan bu marka, tüketicileri bir hayli memnun etmeye çalışmaktadır.

BYD’nin Diğer Araba Modelleri Nelerdi?

Daha çok elektrikli araba üretimi yapan marka, sedan ve SUV üretimi yapmaktadır. Tang EV, Han EV ve Atto 3 EV isimli modeller, markanın ön plana çıkan araçları arasında yer almaktadır.

Bunların yanı sıra marka Türkiye pazarının gücüne inandığını söyleyerek satış yapacağını açıklamıştır. Marka diğer ödüllü araç modellerini de 2024 yılında Türk kullanıcıları ile buluşturmayı planlamaktadır. BYD Türkiye modelleri arasında yer alacak olan diğer modeller, son teknoloji araç donanımları ile kuşatılarak müşterilerin beğenisine sunulmak üzere hazırlanmaktadır.

BYD Araçlara ÖTV Ne Kadar Olacak?

BYD, Türkiye’deki yılsonu ve önümüzdeki yıl planlamasından söz ederek, “İlk etapta yüzde 10 ÖTV dilimi ile satılan en iddialı C SUV modelimiz BYD ATTO 3 ile pazara güçlü bir giriş yapacağız. BYD Türkiye müşteri deneyimini düşünürken hem fiziksel hem de dijital bir deneyim elde etmeye çalıştık. Lansman ile birlikte BYD ATTO 3 için online olarak satış talepleri almaya başlayacağız ve hem fiziksel hem de dijital kanallar ile müşterilerin hayatını kolaylaştıracak şekilde seçenekler sunacağız. 2024 yılı içerisinde ürün gamına katılacak yeni modeller ile hiç durmadan model yelpazemizi çoğaltacağız. Farklı kriterlerde sunacağımız modeller ile her türlü beklentiye cevaplandırma, birinci derecede önemli konumuz olacaktır.” diyerek açıklama yaptı.

BYD, başlangıç olarak üç model ile Türkiye pazarında yer alacaktır. BYD ilk olarak kasım ayından itibaren BYD ATTO 3 modelini Türkiye’de alıcılarına teslim etmeye başlayacaktır. Bununla yanı sıra BYD HAN ve BYD SEAL modelleri ise 2024’ün ilk aylarında Türkiye’de satışa çıkacaktır. 2024’te yılı içerisinde ise farklı BYD modelleri de showroom’lardaki yerlerini alacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir