Tarih:29 Nisan 2024
Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6 Resmen Türkiye’de!

birevim faizsiz araba

İki farklı donanımla satışa sunulan Hyundai Ioniq 6 resmen Türkiye’de satışa sunuldu. Geçtiğimiz yıl dünyada yılın otomobili seçilen marka bu yönüyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İki donanım ile Türkiye’de görücüye çıkan Ioniq 6, Hyundai’nin sedan modeli, uzun menzilli ve progressive versiyonları ile satışa sunulacak.

Modelin uzun menzilli versiyonu, 519 km menzil, dört teker çekiş sistemi, 605 Nm tork ve 325 bg güç üretiyor. Fiyat olarak ise 2.775.000 TL olarak piyasalarda yerini alıyor.

Progressive versiyonu ise 151 bg güç ve 350 Nm tork üretiyor. Fiyatı 1.640.000 TL olarak satışa sunuluyor. 430 km menzil sunacağı bildirilen donanım, 8,8 saniyede 0-100 km/sa hızlanmaya ulaşabiliyor.

Güçlü Performans Keyifli Sürüş Özelliği ile Ioniq 6

Hyundai’nin geliştirdiği E-GMP platformunun özelliklerine sahip olan Ioniq 6 optimum elektrik performansı sunmasıyla ön plana çıkıyor. Markanın güçlü elektrik sürüş performansı yaratan özelliklerini ise şöyle sıralayabiliriz.

  • Fütüristik bir görünüme sahiptir.
  • Üstün donanımı ile segmentinde farklılığını ortaya koyuyor.
  • 800V hızlı şarj özelliği yaklaşık 18 dakika gibi bir süre içinde 350 KWH şarj istasyonlarında %10-%80 arasında şarj olabiliyor.
  • 15 dakikalık şarj ile 351 km menzile sahip model bu yönüyle benzerlerinden öne çıkarak fark yaratıyor.
  • Uzun menzil versiyonu ile de öne çıkan model, 519 km’yi 77,4 kWh batarya ile gidebiliyor.

Hyundai Ioniq 6 Tasarımı

Göze ve gönle hitap eden etkileyici görünümüyle dikkat çeken Ioniq 6 tasarımı, yenilikçi bir sedan tarzıyla karşımıza çıkıyor. Arka ve ön tasarımlarının ayrı ayrı detaylandırıldığı modelde alışılmışın dışında bir tarz yakalanıyor.

Far tasarımda parametrik piksek ışık özelliği gözümüze çarparken aerodinamik ön tasarımı ile büyüleyici bir görünüm kazanıyor.

Modelin arka tasarımı ise şıklıkta adeta ön tasarım ile yarışıyor. Köpek balığı anteni aracın arka spoilerini süslerken dijital yan aynalarında ise DSM kamera bulunuyor.

Hem arka hem de ön tasarımda teknolojiyi sonuna kadar kullanan marka, şıklığıyla da modellerini öne çıkarmayı başarıyor.

Mükemmel bir dizayn ile karşımıza çıkan Ioniq 6 iç tasarımı, çift renkli ortam aydınlatması ile araçta farklı bir ambiyans yaratıyor. Araç, köprü tipi orta konsola sahip olmasıyla yolculara geniş ve ferah bir ortam sunuyor.

Düğmesiz iç kapıları sayesinde maksimum saklama alanı sunan model Hyundai’nin yeni amblemini ilk kez taşımasıyla da merak konusu oluyor.

Hyundai Ioniq 6’nın Diğer Önemli Özellikleri

Modelin güvenlik donanımı ve sürüş yardım sistemleri şu şekilde kullanıcılara sunuluyor;

  • E- Call (Acil çağrı sistemi)
  • RSPA 2.0 (Akıllı park yardım asistanı 2.0
  • FCA 2.0 (Ön çarpışma önleme asistanı 2.0
  • BCA (Kör nokta çarpışma önleme asistanı
  • RCCA-W&A (Arka çapraz çarpışma uyarısı ve asistanı
  • Isla (Akıllı hız limitleme &Tabela okuma asistanı
  • HBA (Uzun far asistanı)
  • LFA (Şerit Takip Asistanı
  • LKA (Şeritte kalma asistanı
  • Ön/arka/yan (park sensörü)
  • BVM (Kör nokta görüntüleme asistanı
  • SVM (Çevre görüş kamera sistemi)
  • PCA (Arka park çarpışma önleme asistanı)
  • SEW (Arka güvenli çıkış uyarı sistemi)
  • SCC w/ S&G (Dur ve kalk özellikli akıllı hız sabitleme kontrolü

Seyir halinde kullanıcıların keyifli ve konforlu bir yolculuk yapmaları için detaylandırılmış “Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemler” markayı” Hyundai Smart Sense “teknolojisi ile öne çıkarmıştır.

Hyundai Ioniq 6’nın Türkiye Satış Fiyatı

Pandemi sürecinde Münih’te düzenlenen fuarda görücüye çıkan Ioniq 6, nihayet 2023 yılında Türkiye satışıyla da adından bahsettirmeye başladı.

Birçok kişinin araştırdığı marka iki modeliyle Türkiye’de satışa çıktı. 1 milyon 640 bin başlangıç fiyatı ile elektrikli sedan modeli Hyundai severlerin karşısına çıkarken Çift motor ve daha uzun menzilli versiyonu 2 milyon 775 bin TL ile rakiplerinin karşına geçti.

4855 mm uzunluğunda, 1880 mm genişliğinde, 1495 mm yüksekliğinde ve 2950 mm aks mesafesinde özellikleri ile satışa sunulan Hyundai Ioniq 6 modelinde koltuklar elektrikli ayarlanabilir ve hafızalıdır.

7 tane hava yastığı, şeritten ayrılma uyarısı, otomatik acil frenleme, yaya algılama, adaptif hız sabitleyici gibi önemli özellikleri ile fark yaratıyor.

Ayrıca iç mekânında mevcut olan 12,3 inçlik dijital gösterge paneli, 12,3 inçlik dokunmatik ekran multimedya sistemi ile Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahiptir.

Neden Hyundai Ioniq 6

En iyi yeni nesil otomobil seçeneklerinden olan Hyundai Ioniq 6 modeli, doyumsuz bir sürüş keyfinin yanı sıra farklı bir deneyim yaşamanıza olanak tanıyor.

Hem uzun yolculuklarda hem kısa mesafelerde son derece konfor ve keyifli bir yolculuk yapmanızı sağlarken ferah bir şekilde seyahat özgürlüğü tanır.

Yenilikçi araç güç kaynağı ile segmentinde liderlik elde ediyor. Rakiplerine karşı bütün donamıyla meydan okuyan marka, tasarımı ile ön plana çıkmayı başarıyor.

Şık ve büyüleyici bir güzelliğe sahip olan araç, ön, arka ve iç dizaynı ile göz kamaştırıyor. Sürücü ve yolculular için ayrı bir keyif detayı bulunan modelde sorunsuz bir yolculuk deneyimi yasabilirsiniz.

Birbirinden farklı ve özel donanıma sahip olan Ioniq 6, yüksek performansıyla da farkını orta koyuyor. Gerek iç gerekse dış aydınlatmaları ile tasarımına renk katan model, sahip olduğu güç ve yapabileceği hız kapasitesi ile de sürücüleri tatmin ediyor.

Etkileyici sürüş performansı ve uygun fiyatı ile liderliği hedefleyen Ioniq 6, farklı yaşam tarzlarını bir araya getiriyor.

Hemen herkese hitap eden tasarım ve dizaynı ile Türkiye’de satışa sunulan araç, yeni nesil otomobil arayanların tercihi oluyor.

2023 yılında Türkiye’de resmen satışa sunulan Hyundai Ioniq 6 otomobil markası hem fiyat hem de kalite performansıyla alıcısını bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir