Tarih:18 Nisan 2024
kurye motosiklet

Kurye Motosikleti Nasıl Alabilirsiniz?

birevim faizsiz araba

Her dönemde genelde yemek siparişi ulaştırmak için kullanılan kurye motosiklet nasıl alınır, sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Günümüzde Moto kuryeler online alışveriş sitelerinin artmasıyla hızla gelişen bir iş kolu haline geldi. Siparişleri ulaştırma da kullanılan kurye motosikletleri hızlı, pratik ve güvenli olmaları ile  istenilen  modelde tercih edilerek kullanılmaktadır.

Bir kurye motosiklet kullanarak para kazanmak istiyorsanız, öncelikle A sınıfı ehliyetiniz olmalıdır. Ehliyeti olan herkes tam zamanlı veya part time Moto kuryelik yapabilir.

Ülkemizde özellikle pandemiyle birlikte kurye işi ciddi anlamda arttığı için kurye motosikletleri de ön plana çıkmaktadır. Kurye hizmeti verenler motosikletle bu işi yaptıkları için kurye motosikleti de dilimize iyice yerleşmiştir.

Hem para kazanmak hem de motor kullanmak isteyenlerde bu piyasa da yadsınamayacak kadar fazladır.

Kurye motosikleti alırken birtakım kriterlere dikkat etmek gerekir. Hem sürücünün hem de diğer insanların sağlığı söz konusu olduğundan kaliteli markalar ve modeller tercih etmek gereklidir.

Kurye Motosikletlerinin Kullanım Alanları

Yemek ve diğer sektörler başta olmak üzere birçok alanda kurye motosiklet kullanımı mevcuttur. Özellikle online alışverişin artmasıyla kuryecilik mesleği ciddi anlamda önem kazanmıştır.

Kurye motosiklet ile aynı gün birçok teslimat yapabilir acele ulaşması gereken teslimatları hızlı ve kolay bir şekilde yerine ulaştırabilirsiniz. Kargo ve bagaj teslim hizmetleri de kurye motosikleti aracılığı ile son derece güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.

Kurye Motosikletinin Özellikleri

Ticari faaliyetlerde kullanıldığı için ilk aranan özellik yakıt tüketiminin az olması gerektiğidir. Kazanılan karların yakıt giderleriyle azalmasını istemezsiniz.

Alacağınız kurye motosikletin özellikleri arasında dayanıklı ve sağlam olması gerekir. Aksi halde bakım ve tamir masrafları artabilir.

Alacağınız kurye motosiklet her türlü yol şartlarına uyum sağlaması gerekir. Çünkü gün içinde çok farklı lokasyonlara gitmeniz gerekmektedir. Ayrıca manevra kabiliyetinin de yüksek olması gerekmektedir.

Kurye motosikletin dayanıklı bir motora sahip olması gerekir. Çünkü kullandığınız bu aracı uzun yıllar masraf etmeden kullanmanız sizin faydanıza olacaktır.

Hafif ağırlıkta bir kurye motosikleti alırsanız, hem size kullanım açısından kolaylık sağlar hem de daha az yakıt tüketir. Ayrıca vergisi az ve düşük hacimli motosiklet tercih etmeniz ekonomik olarak size yarar sağlayacaktır.

Kurye motosikletlerinde, taşınacak paketler için taşıma alanının yeteri kadar genişlikte olması gerekmektedir. Taşınacak malzemeye göre taşıma alanına sahip olması işlerinizi kolaylaştırmaktadır.

Kurye motosikletlerinin lastikleri daima kullanılabilir standartlarda olmalıdır. Sinyal ve farları mutlaka aktif olmalıdır. Aksi halde kazalara sebebiyet verme ihtimali yüksek olur. Otomatik vites olması da ayı bir avantajdır.

Alınabilecek En İyi Kurye Motosikletleri Hangileridir?

Alacağınız en iyi kurye motosiklet modelleri seçerken sağlamlık, manevra kabiliyeti, yakıt tüketimi, yük taşıma yerlerinin geniş olması ve hafif olması gibi özellikleri göz önünde bulundurmalısınız.

Alınabilecek en iyi motosiklet modellerini şöyle açıklamak mümkündür;

Honda Space 110: Kurye işi yapanların ilk tercihleri arasında yer alır. Manevra kabiliyeti şehir içinde gayet iyidir. Yakıt tüketimi çok azdır. Fazla arıza çıkarmayan bir modeldir. Ayrıca yedek parça fiyatları da gayet uygundur.

Yamaha YBR 125: Manevra kabiliyeti ve düşük yakıt tüketimiyle kullanıcıların beğenisini kazanmıştır. En popüler 125 cc motorlardan biridir. Satış adetleri günden güne artmaktadır. Ucuz ve ekonomik oluşu sebebiyle tercih edilir.

Honda PCX 125: Bu model en çok kullanılan kurye motosikletidir. Dünya genelinde de çok fazla kullanılmaktadır. Harika yakıt tüketimi, kompakt yapısı sağlamlığı ile kullanıcıların güvenini kazanmıştır. Bu model için bakım gerektirmez desek yanlış olmaz.

Haoujue 125: Çok fazla bilinmeyen bir modeldir. Rakiplerinden daha uygun fiyata alınabilir. Suzuki Rimasının aynı fabrikasından ayrılan bir grup tarafından yapılmıştır.

Yamaha MT-125 (250 CC): Yamaha’nın bu serisi Moto kurye olarak en çok kullanılan modelidir. Yedek parça ve fiyatı biraz yüksektir. Motor yapısı ve sürüşü son derece güzeldir. Yakıtı ekonomik ve manevrası yeterlidir.

Honda CB 125: Hız ve performans yeterli sayılabilecek düzeydedir. Yakıt konusunda cimridir. Yüksek hızları sevmeyenlerin tercihidir. Kurye motosiklet çeşitleri içinde fiyatları uygun olanlarındandır.

Bajaj Pulsar 200 NS: Hindistan üretimi bir motordur. Piyasaya hızlı bir giriş yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Bu sayede en çok satan kurye motosikletler arasında yerini almaktadır.

Honda Tuday 50: Şehir içinde kullanım için idealdir. Şık tasarımı mevcuttur. En önemli özelliği motor ehliyeti olmadan kullanılabilir olmasıdır. B sınıfı araç ehliyetiniz olması yeterlidir.

Ehliyet Gerektirmeyen Kurye Motosiklet Tipleri

Bazı motorlar, motor ehliyeti gerek kalmadan kullanılmaya izin verilmektedir. Ancak B sınıfı ehliyetinin olması şarttır. Ancak yasalar sürekli olarak güncellendiği için aldığınız motosiklete ehliyet şartı gelebileceğini de unutmayın.

En fazla 25 km hıza ulaşanlar elektrikli scooter mobiletlerdir. Ehliyet gerekmeden alınabilecek kurye motosiklet modelleri şunlardır.  Honda tuday 50 cc, Yamaha Neos, Yuki Snoopy, Arora Ares, Ar 50, Volta R55, Mondiol 50, Kuba Trendy 50 vb. Bu kurye motosikletler yurt dışında üretilip ülkemizde montaj edilmektedir.

Kurye Motosikletleri Fiyatları Nedir?

Kurye motosikletleri beklenen ve istenenden biraz pahalıdır. Bunun sebebi ise hafif olması gerektiği için tüm bileşenlere yüksek oranda AR-GE yatırımı yapılmasıdır.

Kurye motosikletlerinin pahalı olmasının bir diğer sebebi de aero dinamik tasarımı, otomatik vites olması, göbekleri seramik rulmanlı olması, konforlu ve güvenli olmasıdır.

Eğer bir kurye motosiklet almak istiyor ve bunun için yeterli bütçeye sahip değilseniz, araç alırken finansman sağlayan kuruluşları araştırarak işe başlayabilirsiniz.

Sektörde mevcut olan kurye motosiklet fiyatları, motosikletin modeline ve özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Şunu da eklemek gerekir ki kuryecilik yapmak isteyenler bütçelerine göre bir kurye motor bulabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir