Tarih:17 Mayıs 2024

Otomatik Vites Üzerindeki Harfler ve Anlamları

birevim faizsiz araba

Otomatik vites üzerinde harfler bulunurken, bu harflerin anlamlarının neler olduğu merak edilmektedir. Otomatik vites üzerindeki harfler ve anlamları öğrendikten sonra işiniz çok daha kolay hale gelecek. Böylelikle araç ile ilgili herhangi bir sıkıntılı bir durum yaşamadan her şeyi daha ayrıntılı şekilde öğrenmeye başlamış olacaksınız.

Araba kullanmaya henüz yeni başlayanlar için vites üzerindeki harflerin anlamları oldukça önemli oluyor. Özellikle vites üzerindeki anlamlar bilinmediği zaman araç kullanımı ister istemez riskli bir hale dönmeye başlayabilir. Bu gibi durumların olmaması için dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de vites üzerinde yer alan harfler ve anlamlarına dair bilgi sahibi olmanızdır.

Otomatik vites hayatın daha da kolay hale gelmesine neden olur. Özellikle araçlarda böyle bir özelliğin olması da araç sürücüleri açısından daha pratik bir kullanıma sebebiyet verir.

Günümüzde birçok sürücü yeni bir araç satın almaya kalktığı zaman otomatik vitesli olanları daha sık tercih ediyor. Çünkü otomatik vitesli araçlar manuel araçlara oranla çok daha pratik olması böyle bir yolu izlemelerine neden olmaktadır.

Otomatik Viteslerdeki Harfler Ne Anlama Geliyor?

Otomatik vites harfleri ne anlama geliyor yeni araç sürücüsü olarak kullanacaklar açısından önemli bir konu olmayı başarıyor. Öyle kki araç vitesindeki harflerin ayrıntılı bir şekilde öğrenilmesi doğabilecek sorunların en kolay şekilde ortadan kaldırılmasına neden oluyor. Aracın vites kolunda bulunan harf ve rakamların her biri ayrı ayrı anlam ifade ediyor. Bu sebeple her bir harfin ne anlama gelmiş olduğunun mutlaka öğrenilmesi gerekmektedir. Tabi ki bu harflerin hepsi aynı değildir.

Özellikle aracın marka ve modeline bağlı olarak harf değişikliği ya da anlamlarıyla ilgili bir farklılık durumları söz konusu olabilir. Fakat genel itibariyle viteslerdeki harflerin ne anlam ifade ettiğine değinmemiz gerektiği durumları şu şekilde mercek altına alabiliriz;

  • P Harfi: Park etme
  • D Harfi: Drive yani sürmek anlamındadır
  • R Harfi: Ters ya da geri
  • S Harfi: Hız
  • O Harfi: Aşırı Hız
  • 1-2-3 Araç sabit vitesleridir

Otomatik vitese sahip olan araçlarda böyle bir harfleri gördüğünüz zaman anlamlarının da bu şekilde olduğunu pratik şekilde öğreneceksiniz. Bu sayede herhangi bir sorun yaşamadan pratik şekilde araç kullanımı gerçekleştirmeye başlamış olursunuz. Araçlar ile ilgili ne kadar ayrıntılı bir bilgiye sahip olursanız o kadar çok işinizi daha kolay hale getirmeye neden olacaktır.

Otomatik Vites Kolu Kullanma

Araç sürücüleri açısından bir başka merak konusu haline gelen durumlardan biri otomatik vites kolu kullanma olduğunu söylememiz mümkündür. Eğer ki araç tamamen durmuşsa o zaman P yani park durumunda olacaktır. Otomatik vites P harfine geldiği zaman bu aracın park halinde olduğunu gösteren bir durumdur.

Araç yola çıkacağı durumda otomatik vites D sürüş konumuna geçer. D harfinde yer alması da aracın hareket halinde olduğunu gösteren bir durumdur. Direkt olarak bu harf kısmına geçiş yaparak aracın hareketlendiğini göstermektedir.

Kimi zaman aracın geriye doğru sürülme durumu olabiliyor. Sürüş halindeyken ya da park edeceğimiz zamanlarda aracı geriye doğru götürme eylemi içerisinde olabiliyorsunuz. Doğal olarak araç geriye doğru gittiği esnada otomatik vites R harfine gelir. R harfi aracın geri gittiğini gösteren bir anlama sahiptir.

Araç seyir halindeyken otomatik olarak bazı harflere geçiş yapacaktır. Doğal olarak bu harflerin ne anlama geldiğini öğrenmeniz halinde işiniz çok daha kolay olmaya başlayacaktır. Böylelikle araçları daha pratik bir şekilde kullanma şansına sahip olur ve istemediğiniz durumlarla karşı karşıya kalmazsınız.

Otomatik Viteslerde P, R, L Harfleri Ne Demek?

Otomatik vitesli özelliğe sahip olan araçlarda P, R,L harflerini görebilirsiniz. Doğal olarak bu harflerin ne tür bir anlam içermiş olduğunu merak edebilirsiniz. Çağımızda bakıldığında trafikte çok fazla diyebileceğimiz otomatik vitesli araçlar bulunuyor.

Bu araçlarda da sık rastlanan özelliklerden biri olarak harflerin yer almasıdır. Her ne kadar araç otomatik bir şekilde sürüş özelliğinde olsa bile her bir harfin ne tür bir anlam ifade etmiş olduğunun bilinmesi son derece önemlidir. Çünkü usta bir sürücü haline gelmeniz için mutlaka her şeyi ayrıntılı bir şekilde öğrenmenizi sağlayacaktır.

Otomatik vitesli araçlarda L harfini görüyorsanız bu harf, aracın manuel konumda olduğunu gösteren bir anlam ifade eder. Eğer D harfinde ise o zaman aracın otomatik bir şekilde sürüş konumunda yer almış olduğunu belirtir. Diğer bilinmesi gereken harfler arasında P, R  olduğunu söylememiz gerekir. Eğer ki P harfini görüyorsanız bu aracın park halinde olduğunu belirtir.

Diğer yandan otomatik vitesli araçlarda R harfi de geriye doğru aracın hareket halinde olduğu anlamına çıkmaktadır. Aslında otomatik vitesli araçlarda da harflerin anlamları son derece basittir. Bu nedenle herhangi bir sorun yaşamadan araçları daha sorunsuz şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Otomatik Vitesli Araçlarda N ve S Harfi

Otomatik vitesli bir aracı kullanıyorsanız haliyle tüm harflerin ne tür anlam ifade etmiş olduğunu bilmeniz gerekecektir. Otomatik vitesli araçlarda N ve S harfi ne tür bir anlam içeriyor olduğu son zamanda bir hayli fazla merak edilen konuların başında yer alır. Eğer ki araçta N harfi görüyorsanız o halde bu harfin bize söylemek istediği anlam aracı boşa almak demektir.

Bir diğer otomatikli vitesli arabalarda görme ihtimalimiz olan özelliklerden biri de S harfidir. Eğer ki araçta S harfini görüyorsanız o halde bu hız anlamını ifade eder. Aracın hız durumuna geçiş yapmış olduğunu belirtir. Bir başka özelliklerden biri de O olurken, bu durumda daha aşırı hıza geçtiklerine işaret etmektedir. Otomatik vitesli araç kullanma yapacak her bir kullanıcının mümkün olduğunca böyle bir özelliklere sahip olması son derece önemli olacaktır.

Otomatik Viteste D Artı Ne İşe Yarıyor?

Otomatik vitesli araçlarda pek çok öğrenmeniz gereken harfler bulunur. Bu harfleri detaylı şekilde öğrendiğiniz zaman aracı çok daha sorunsuz şekilde kullanma şansına sahip olursunuz. Özellikle araç kullanıcıları için bir başka önem arz eden faktörlerden biri de otomatik viteste bulunan D artı işareti olduğunu söylememiz gerekir. Eğer ki vites D artı işaretinde bulunuyorsa  vitesi düşürme ya da arttırma anlamlarına işaret edecektir.

Çağımızda artık araç piyasasına göz atıldığı zaman hem manuel hem de otomatik vitesli araç modelleri Bulunur. Fakat otomatik vitesli araçların manuel özelliğine sahip olan araçlara oranla çok daha fazla şekilde tercih edildiğini söylememiz gerekir. Bu sayede daha pratik bir şekilde araç kullanımın gerçekleşmesine yardımcı olur. En ufak olumsuz bir durum ile karşı karşıya kalmadan aracın çok daha pratik şekilde kullanılmasını sağlamaya başlamış olursunuz.

Otomatik vites harfleri daha ayrıntılı şekilde öğrendiğiniz zaman hangi harfte olsa bile ne anlama geldiğini artık öğreneceksiniz. Bu sayede aracı kullanmaya başladığınız zaman herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmayacaksınız. Tam aksine çok daha sorunsuz şekilde aracın kullanılmaya başlanmasını sağlamış olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir