Tarih:19 Nisan 2024
En ucuz sıfır arabalar

Türkiye’de Satılan En Ucuz Sıfır Araba Modelleri

birevim faizsiz araba

Bilindiği gibi Türkiye’nin otomotiv sektörünün önde gelen isimleri sıfır kilometre yeni araçlara büyük ilgi gösteriyor. Böylece herkesin bütçesine hitap etmektedir.

Tanınmış otomobil üreticilerinin her yıl piyasaya sürdüğü yeni modellerde hayallerindeki arabaya sahip olmak isteyenler için farklı kampanyalar ve seçenekler sunuluyor. En son teknolojileri araçlarına taşıyan bu otomobil üreticileri, kıyasıya rekabetin yaşandığı otomotiv pazarında müşterilerini cezbedecek veya rakip markalara karşı rekabet avantajı sağlayacak özelliklere ortaya çıkartmaya devam ediyor.

Bu yüzden yüksek vergiler nedeniyle vatandaşlar ikinci el araç almakta bile zorlanıyor. İkinci el araba fiyatları yükselse de sıfır araba fiyatları ile hemen hemen aynı fiyatlara gelmesi sürekli dikkat çekmektedir. Doğal olarak, araç sahipleri sektörün ekonomisi göz önüne alındığında en ucuz aracı arıyor. Türkiye’de satışa sunulan en uygun fiyatlı otomobil markası ve modeli de konuyla ilgili en güncel veriler kullanılarak ve araçların özellikleri dikkate alınarak ucuz sıfır araba almak isteyenler Mart 2023 fiyatlarını araştırmaya başladılar.

Türkiye’de En Ucuz Sıfır Araç Fiyatları Hangileri?

Türkiye’de en ucuz sıfır araç fiyatları hangileri? Türkiye’de sıfır araba fiyatları her geçen gün arttığı için talep genel olarak ikinci el pazarına kaydı. Mart ayıyla birlikte ucuz sıır otomobil fiyatları artmaya başlamış ve sıfır otomobil pazarının ilgisi bir kez daha artmıştı. 2023 Mart ayı güncel ucuz ve sıfır araba fiyatlarını siz değerli okuyucularımız için derledik.

1- Hyundai i10

Hyundai i10 serisi, satılık geniş bir araç yelpazesi sunar ve Türkiye’de en uygun fiyatlı araçlardan biridir. 100 kilometrede yakıt tüketimi 4,9 litredir. İçerisi çok büyüktür. Güncel satış rakamları 322.350 TL’den başlıyor. Bunun yanı sıra Hyundai i10  renk seçenekleri bulunmaktadır. Benzinle çalışır. 67 hp serisinin en ucuz modeli düz viteslidir ve 5 kapısı vardır.

2 – Dacia Sandero

Dacia arabaları Romanya’ya aittir. Mevcut Sandero modelinin ülkemizdeki fiyatı ise 365 bin 900 liradan başlıyor. Benzinle çalışmaktadır ve farklı renk seçenekleri bulunmaktadır. Tüketim 100 km’de 5,2 litre. Düz bir vitese sahiptir. 5 kapısı vardır.

3 – Kia Rio

Kendine özgü tasarımı ile uzun geniş ön kasa ve kısa dar arka kasa ile özel bir araçtır. Rio modelinin otomatik vites tüm arabalarda standarttır. Her 100 kilometrede 5.9 litre yakıt kullanılıyor. Benzile çalışır ve muazzam bagaj hacminin bir sonucu olarak, bu tür arabalar geniş aileler ve uzun yolculuklar için mükemmeldir. Şu anda Kia Rio arabasının Türk Lirası başlangıç ​​fiyatı 369.900’dür ve beş kapısı bulunmaktadır.

4 – Fiat Egea Sedan

Türkiye’de yapılan araştırmalara göre en çok satan otomobillerden biridir. Egea modellerinin Sedan serisi olarak da bilinen otomobilin 1.4 Fire 95 HP  benzinli versiyonu şu anda 355 bin 900 TL. Diğer araçlardan farklı olarak dört kapılı bir arabadır. 100 km yol kat etmek için sadece 5,3 litre benzin tüketen, yakıt verimliliği nedeniyle çok araba kullananların tercih ettiği otomobildir. Kırmızının renginde bile bir var. Düz vitesi bulunuyor.

5 – Kia Picanto

Feel 1.0 benzin tüketimli modelin ülkemizdeki güncel satış fiyatı 385.900 TL. Beş kapısı vardır. Otomatik vitesi mevcuttur. 100 km’lik bir yolculukta 5,3 litre harcar. Renk seçenekleri kırmızı, beyaz ve laciverttir.

6 – Fiat Egea HB

Şu anda Street 1.4 Fire95 HP benzin tipinin taban fiyatı 400.900 TL’den başlıyor. 5 kapısı vardır. 100 kilometrede yakıt tüketimi 5,5 litredir. Hem benzinli hem de dizel olmak üzere modelleri var.

7- Fiat Panda

Panda serisi 1,2 litre, 69 HB benzinli motor seçeneği ve eşsiz Urban paketi ile 0 km için 455.900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satılan en ucuz araçlardan biri. Tasarımı çok güzel olan Fiat Panda arabası aynı zamanda 4*4 model olup muadillerine göre daha uygun fiyat aralığında satılmaktadır. 5 kapısı vardır.

8 – Seat İbiza

Türkiye’de aracın satış fiyatının başlangıç ​​noktası 450.000 Türk Lirasıdır. 5 kapısı vardır. Güç sağlamak için benzin kullanılır. Gövde ortalama büyüklüktedir. Sadece kısmen otomatik viteslidir. 100 km’de 5,3 litre benzin tüketir. Seçenekler arasında diğer renklerin yanı sıra kırmızı, mavi, beyaz ve gümüş renkleri bulunur.

9 – Toyota Yaris

Toyota Yaris modeli, en ucuz otomobiller listesinde 0 otomobil arasından maksimum 400 bin fiyat etiketine sahip otomobildir. Bu arabada beş kapı var. Küçük bir bagaja sahip olmasına rağmen 100 kilometrede sadece 4,7 litre benzin tüketiyor. Vitesi otomatiktir. Beyaz, bej ve kırmızı olmak üzere çeşitli renk seçenekleri mevcuttur.

10 – Renault Clio

Şu anda bu aracın başlangıç ​​fiyatı 390.000 Türk Lirası. 5 kapı mevcuttur. Tüm modelleri için benzinle çalışmaktadır. Bagaj hacmi orta büyüklüktedir. Araba benzinle çalışıyor. Düz vitestir. Türkiye yolları için mükemmel bir arabadır. Herhangi bir yolda, kolayca kullanılabilir. Son derece düşük yakıt tüketimi, otomobilin en iyi özelliklerinden biridir. 100 km’de sadece 4,3 litre benzin kullanır.

11 – Citroen AMI

Türkiye’de satılık en uygun fiyatlı araç Citroen AMI’dir. Tamamen elektriğe bağlı olması nedeniyle, sürdürülebilir bir seçenek arayanlar için en iyi seçenektir. Başlangıç ​​fiyatı 241.000 TL olan otomobil, küçük boyutu sayesinde kolay park etme imkanı sunuyor.

12- Renault Taliant Joy

Renault Taliant, uygun fiyatlı yeni araba  Renault Taliant Joy paketi, beş vitesli önden çekişli bir modeldir. Ancak otomobilin azami hızı 157 km/s olmaktadır. 999 cc silindir hacmine sahip olup, azami gücü 65 PS’dir. Otomobilin 100 km/s hıza ulaşması için 17 saniye gerektiği bilinmektedir.

13- Kia Rio Cool

Kia Rio modeli, İdeal Kia Rio paketinde 5 ileri manuel vitesi bulunmaktadır. Kia’nın en uygun hatchback modelidir. Bu modelin motor silindir hacmi 1197 cc sayısı ile temsil edilmektedir. 84 PS, aracın iletebileceği maksimum güçtür. Tüm bu rakamlarla Kia Rio Cool 173 km/s azami hıza çıkabildiği biliniyor. 0’dan 100 km/h hızlanma 13,1 saniyedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir