Tarih:17 Mayıs 2024

Yerli Otomobil TOGG vs Tesla Karşılaştırması

birevim faizsiz araba

Yeni üretilen yerli otomobil TOGG, trugolar adı verilen şarj cihazları ile şarj edilmektedir. Bu şarj cihazlarının Türkiye de 81 ile kurulması planlanmaktadır. Ancak şuan için yalnızca 10 ilde bulunmaktadır. Tesla’da aynı şekilde Supercharge noktaları ile araçların şarj edilmesini sağlamaktadır. Bu şarj aletleri şuanda 11 ilde aktif olarak hizmet vermektedir.

Tesla Model Y giriş aracı şuanda 204 Hp güç üretmektedir ve 0 km’den 100 km’ye 6,9 saniye içerisinde çıkmaktadır.  TOGG 314 km menzile sahiptir. TOGG uzun menzilli versiyonu ise 523 km menzile ulaşabilmektedir. Tesla ise 455 km menzil seviyesine sahiptir. Bunun yanı sıra Tesla uzun menzilli versiyonu da 533 km menzile sahiptir.

TOGG, şarj ünitelerinde Tesla’ya oranla daha hızlı şarj olmaktadır. TOGG %20 şarjdan %80 şarja 28 dakika içerisinde ulaşmaktadır. Tesla ise 30 dakikada 50 seviyelerine ancak ulaşmaktadır. Ancak TOGG 250 km ile giderken Tesla 270 km hız sunmaktadır.

Tesla şarj esnasında kW başına 7.7 TL fiyat biçmektedir. TOGG ise 7.1 ya da 7.9 arasında fiyatlar sunmaktadır.

TOGG Özellikleri

TOGG özellikleri Tesla’ya oranla daha çok merak edilmektedir. Aracın içerisine girildiğinde göze ilk olarak iç hacim çarpmaktadır. Yalnızca ön koltuk değil arka koltuklarda da geniş bir diz mesafesi bulunmaktadır. Aracın ön konsoluna bakıldığında ekranlar ile dolu bir yapı görülmektedir.

Direksiyonun önündeki alandan ön yolcu koltuğuna kadar dev bir ekran uzanmaktadır. Bu ekranda 2 ayrı panel bulunmaktadır. Bu panellerden ilki dijital gösterge panelidir. Bu ekranda aracın kapıları açık mı değil mi, kaç km yol kat edilmiş ve şarj yüzdesi kaça düşmüş gibi önemli bilgileri görebilirsiniz. Diğer panelde ise yolcu bölümü için eğlence ekranı bulunmaktadır.

Bu ekranın hemen alt bölmesinde ince bir havalandırma ızgarası bulunmaktadır. Bu havalandırmanın da altında bir ekran daha bulunmaktadır. Bu ekranda klima, araç ayarları ve radyo gibi kontroller bulunmaktadır.

Altta bulunan ekranın yan tarafında Start/Stop düğmesi ve diğer tarafında ise dörtlü ikaz butonu bulunmaktadır. Ekranlardan alt kısımlara inildiği zaman helikopterlerden esinlenerek hazırlanmış bir vites bulunmaktadır. Burada elinizi rahatlıkla koyabileceğiniz vites kontrol alanı bulunmaktadır. Vites kontrolünü de hemen yan tarafta yer alan döner kontrol butonu ile sağlayabilirsiniz.

Bunların yanı sıra bu bölümde telefonlar için kablosuz şarj alanı, park freni butonu ve sürüş şekilleri için kontrol butonları da bulunmaktadır. Araç içerisinde klima etkisinin artması için arka kısmada havalandırma ızgaraları bulunmaktadır. Ayrıca iç kısımda üst bölümde bir kamera ve sürücüye bakan bir kamera daha bulunmaktadır.

TOGG Dış Özellikleri

TOGG dış özellikleri yeni nesil araç yapısını yansıtmaktadır. Elektrikli araçların birçoğunda ızgara bölümü bulunmamaktadır. Ancak TOGG araçlarının üretiminde göze hoş gözükmesi amacıyla bir ızgara bölmesine yer verilmiştir. Öndeki panjur yapısı, göze keskin bir şekilde çarpmaktadır. Izgara şekli verilen ön panjurların hemen üzerinde sensörler ve kamera bulunmaktadır.

Farlar ise oldukça modern bir yapıya sahiptir. Üst tarafta yer alan LED ana farlar biryana, bumerang şeklinde alt kısımda da farlar bulunmaktadır. Arka aydınlatma takımlarında ise sinyaller için modern ve ince bir şerit tasarımı kullanılmıştır.

Dış tasarımda göze çarpan bir diğer özellik ise şarj yuvasıdır. Aracın sağ ön tarafında tekerin hemen üzerinde geniş bir şarj yuvası bulunmaktadır. Kapağa dokunarak bunu açabilir ve yine aynı şekilde kapağı kapatabilirsiniz.

Tesla Özellikleri

TOGG ve Tesla karşılaştırması, iki araç arasında kalanlar için oldukça önemli bir konudur. Tesla sunmuş olduğu birçok özellik ve tasarım detaylarıyla öne çıkmaktadır. Aracın dış kısmı modern ve yeni teknolojilere oldukça uyumludur. Kapı kolları için akıllı bir teknolojiden yararlanan Tesla’da sürücü araca yaklaştığında kapı kolları dışa doğru çıkmaktadır. Sürücü uzaklaştığında ise kapı kolları tekrardan kapanmaktadır. Araç kollarının bu şekilde yapılması ile daha düz bir görüntü elde etmeye çalışılmıştır.

Aracın ön kısmı birçok araç modeline göre daha modern görünmektedir. Orta kısımda yer alan Tesla amblemi, çevresi ile güzel bir uyum oluşturmaktadır. Farların şeklide aracın modern görünümüne uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Aracın iç tasarımı modern ve sade bir yapıya sahiptir. Dikkat çeken özelliklerinden biride direksiyon simididir. Direksiyon birçok araçta olduğu gibi yuvarlak değil aksine dikdörtgen bir şekildedir.

Aracın iç kısmında dikkat çeken detaylarsan bir diğeri de devasa multimedya panelidir. Bu panel basit işlevlerin yanı sıra büyük oyunlarında oynanmasını sağlamaktadır. Özellikle uzun yolculuklarda bu panel çok işe yaramaktadır. Ayrıca bu ekran aracın arka koltuklarında da bulunmaktadır.

Oldukça geniş bir araç olan Tesla, bir bisikletin sığabileceği kadar geniş bir bagaja sahiptir. Araç bu özelliği ile birçok müşterinin ve geniş ailelerin dikkatini çekmektedir.

Yerli Otomobil TOGG ve Tesla Benzerlikleri

İki aracın ilk benzer noktası elektrikli motorlarıdır. Hem TOGG hem de Tesla, tamamen elektrikli motorlara sahiptir. Bu özellikleri ile iki araçta temiz bir sürüş deneyimi sunarak çevreye zarar vermemektedir.

İki araçta oldukça hızlıdır. TOGG 7.4 saniyede 100 km hıza ulaşırken Tesla ise bu hıza yaklaşık olarak 6.9 saniyede ulaşmaktadır. Bunun yanı sıra her iki araçta lüks özellikler sunmaktadır. iç mekanları oldukça geniştir. Sürüşleri oldukça sessiz ve rahatlatıcıdır.

Yerli Otomobil TOGG ve Tesla Farklılıkları

Yerli otomobil TOGG aracın menzili, Tesla’ya oranla daha kısadır. TOGG, tek şarj ile yaklaşık olarak 314 km menzile sahiptir. Tesla ise tek şarj ile yaklaşık olarak 455 km menzil sunmaktadır.

Tesla oldukça büyük bir araçtır ve daha fazla yolcu ile daha fazla eşya alır. TOGG ise daha kompakt bir araçtır ve bu yüzden daha dar sokaklarda daha kolay manevralar yapabilir.

Bunların yanı sıta TOGG Tesla’ya oranla daha uygun bir fiyata sahiptir. Sonuç olarak her iki araçta benzersiz özellikler sunmaktadır. TOGG’un daha uygun bir fiyat aralığına sahip olması daha caziptir. Tesla ise büyük bir araçtır. Hangi aracın daha iyi olduğuna karar vermek kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.

Yerli Otomobil TOGG ve Tesla Fiyat Karşılaştırması

TOGG ve Tesla fiyat karşılaştırması araç almak isteyen kişiler tarafından oldukça merak edilmektedir. TOGG T10X’in V1 standart menzilli baz donanımı şuanda 1.207.000 TL’ye satılmaktadır. V2 standart menzilli üst paket 1.307.000 TL’ye ve uzun menzilli üst paket ise 1.537.000 TL’ye satılmaktadır. Tesla’nın en düşük fiyatı ise şuanda 2.322.468 olarak bilinmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir