Tarih:3 Mayıs 2024
Araba Yarışı Oyunu

En İyi 10 Araba Yarışı Oyunu

birevim faizsiz araba

Araba tutkusu çoğu kişide gençlik yıllarında başlamaktadır ve bu konu hakkında araştırmalar yapıldıkça bu tutku daha da derinleşmektedir. Erkekler ile özdeşleştirilen bir durum olsa da araba sever kadınların sayısı da azımsanacak gibi değildir. Araba fiyatları incelendiğinde çoğu kişinin bu tutkusu karşılıksız kalmaktadır ancak araba yarışı oyunları ile neredeyse gerçek bir sürüş deneyimi yaşamak mümkündür.

Araba oyunları oldukça geniş bir başlık oluşturmaktadır. Araba yarış oyunları altında değerlendirilen oyunların birçoğu yarış türünde olsa da bazıları rol yapma oyunu olarak geçmektedir. Son zamanlarda artan mobil cihaz kullanımı ile birlikte mobil cihazlar için geliştirilen birçok araba yarışı oyunu hayatımıza girmektedir. En iyi 10 araba yarışı ile ilgili bir açıklama yapacak olursak;

1. Asphalt 9: Legends

Efsane bir araba oyunu olan Aspahlt, yarış heyecanını Gameloft SE tarafından geliştirilen Asphalt 9: Legends ile mobil cihazlara taşımaktadır. Oyun içerisinde Porsche, Ferrari, Lamborghini ve W Motors gibi önemli markalara ait olan birçok aracı sürebilirsiniz. Manuel ve otomatik yarış kontrolü, kariyer modu ve özel etkinlik, çok oyunculu mod ve yarış kulübü gibi özellikleri ile Asphalt 9: Legends, en sevilen araba yarış oyunlarından biridir.

2. CSR 2 Drag Racing Car Games

NaturalMotionGames Ltd tarafından geliştirilen CSR 2 Drag Racing Car Games, araba yarışı seven kişilere, hiper gerçekçi bir sürüş simülasyonu sunmaktadır. Oyun içerisinde Ferrari SF90 Stradale, McLaren Senna, Bugatti La Voiture Noire gibi önemli ve büyük markalara ait araçları sürebilirsiniz. Gerçekçi drift deneyimi ve çevrimdışı sürüş modu ile dikkat çeken CSR 2 Drag Racing Car Games’te seviye atladıkça yeni araçlar açılmaktadır ve bu şekilde galerinizi bir dönemin efsane araçları ile süsleyebilirsiniz.

3. Real Racing 3

En iyi araba yarışı oyunları arasında olan Real Racing 3, ELECTRONIC ARTS tarafından geliştirilmektedir. Serinin üçüncü oyunudur ve bu oyun ile dünyanın 19 farklı noktasında bulunan 40 farklı pistte kıyasıya yarışlar yapabilirsiniz. Bugatti, Porsche, Aston Martin, Chevrolet ve Audi gibi 43 önemli markaya ait olan 250’den fazla araç sürebilirsiniz. Gerçek zamanlı yarış deneyimi ile dünyanın farklı noktalarında bulunan insanlar ile aynı anda yarışabilir ve 4 binden fazla etkinliğe katılarak herkese ne kadar iyi bir sürücü olduğunuzu ve ne kadar iyi yarıştığınızı gösterebilirsiniz.

4. Need for Speed No Limits

Need for Speed efsanesi, ELECTRONIC ARTS tarafından geliştirilen Need for Speeds No Limits ile mobil cihazlarda da devam etmektedir. Oyun içerisinde Bugatti, McLaren, Lamborghini, Pagani ve Hennessey gibi önemli markaların olduğu araçları kullanabilirsiniz. Oyun içerisindeki özelleştirme seçenekleri ile sahip olduğunuz aracın 2.5 milyon farklı versiyonunu oluşturabilirsiniz. Farklı pistlerde gerçekleşen ve farklı zorluk seviyelerine sahip olan binden fazla yarışa katılabilirsiniz.

Oyun içerisinde farklı pistlerin ve farklı zorluk seviyelerin olmasını istiyorsanız Need for Speed No Limits oyununu tercih edebilirsiniz.

5. GRID Autosport

Feral Intreactive tarafından geliştirilen GRID Autosport, ücretli olarak sunulan bir araba oyunudur ancak oyunu bir kez satın aldıktan sonra daha sonra hiçbir uygulama içi satın almanıza gerek yoktur. Yani oyunu satın aldığınız zaman yüzden fazla araç ve yüzden fazla pistin tüm özellikleri sizlere sunulmaktadır. Yarışların zorluk seviyelerini kendinize göre belirleyerek zaman için ilerleme sağlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz araçlar üzerinde istediğiniz kadar özelleştirmeler yapabilir ve farklı bir araba yarışı oyunu oynayabilirsiniz.

6. F1 Mobile Racing

ELECTRONİC ARTS tarafından geliştirilen F1 Mobile Racing oyunu, resmi bir FIA Formula One World Championship oyunu olarak geçmektedir. Gerçek F1 yarışlarında olduğu gibi bu oyunda da bir ekibe ve bir araca sahipsiniz. Aracınızı dilediğiniz gibi özelleştirerek ve bu araçlar ile F1 pistlerindeki yarışlara katılabilirsiniz. Başarılar elde ettikçe ekibinizi ve aracınızı geliştirebilirsiniz.

Araçlar üzerinde değişiklik yapmayı seviyorsanız ve değişiklik yaptığınız araçlar ile yarışmak istiyorsanız en çok oynana araba yarışları arasında olan F1 Mobile Racing oyununu tercih edebilirsiniz.

7. Rush Rally 3

Brownmonster Limited tarafından geliştirilen bu Rush Rally, serinin üçüncü oyunu olan Rush Rally 3 ile gerçekçi bir ralli yarış deneyimi sunmaktadır. Oyun içerisinde 72 farklı pist çeşidi ile yağmurlu, karlı, güneşli, çakıllı ve asfalt gibi birçok farklı özelliğe sahip olan yol deneyimleri yaşayabilirsiniz. Oyun içerisinde çevrimdışı olarak multiplayer modunda da yarışabilirsiniz. Yarışlarda başarı kazandıkça garajınıza yeni bir araba ekleyebilir ve arabalarınızı istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Eğlenceli araba yarışı oyunu için Rush Rally 3’ü tercih edebilirsiniz.

Hem araba yarışı yapmak hem de eğlenmek istiyorsanız Rush Rally 3 oyununu tercih edebilirsiniz.

8. GT Legends

SimBin Studios AB tarafından geliştirlen ve SimBin tarafından yayınlanan GT Legends oyununda Monza, Imola, Donington ve Mondello Park gibi 25’ten fazla gerçekçi pistte yarış yapabilirsiniz. 5 farklı zorluk seviyesi ile yavaş yavaş ustalaşabilirsiniz. Kariyer modu ile başarı basamaklarını adım adım tırmanabilir ve çok oyunculu modu ile gerçek rakipler ile yarışabilir ve gerçekçi sesleri ile kendinizi oyunun ritmine kaptırabilirsiniz.

Kariyer modlu yarış oyunlarını seviyorsanız ve oyun içerisinde gelişmesi hedefliyorsanız kariyer modlu araba yarışı oyunu olan GT Legends oyununu tercih edebilirsiniz.

9. Rebel Racing

Gerçekçiliği lisanslanmış bir sürüş deneyimi sunan ve Hutch Games tarafından geliştirilen Rabel Racing, piyasadaki en gerçekçi grafikleri sunduğu iddia edilmektedir. Dünyadaki en iyi yarışçılar ile karşılaştığınız oyunlar boyunca kazandığınız her başarı sonrasında garajınızı genişletebilir ve efsane araçlara sahip olabilirsiniz. Başarılarınızı arttırdıkça garajınızdaki tüm araçları özelleştirerek gücünüze güç katabilirsiniz. Gerçekçi araba yarışı oyunu için Rebel Racing oyununu tercih edebilirsiniz.

Oyun oynarken bile kendinizi gerçekten araba kullanıyormuş gibi hissetmek istiyorsanız ve detaylı grafiklere sahip olan bir oyun arıyorsanız Rebel Racing oyununu tercih edebilirsiniz.

10. F1 2019

Bilgisayar araba yarışı oyunu olan Codemasters tarafından geliştirilmektedir. Codemasters, Electronic Arts işbirliği ile yayınlanan F1 2019, yeni versiyonlarının çıkmasına rağmen hala gerçek bir efsane olarak yerini korumaktadır. 2019 FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP resmi oyunu olan F1 2019 yarışlarında gerçek F1 pilotları ile yarışırken, Fernando Alonso ve Felipe Massa tarafından kullanılmış olan Ferrari F10 ile Lewis Hamilton ve Jenson Button tarafından kullanılan McLaren MP4 – 25 araçlarında gerçekçi bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir