Tarih:4 Mayıs 2024
Road Trip Rotaları

Türkiye’de En Güzel Road Trip Rotaları

birevim faizsiz araba

Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında olan road trip rotaları ile birbirinden güzel doğal güzellikler görülmektedir. Yolda olmayı seven kişiler için araba ile seyahat etmek oldukça heyecan vericidir. Muhteşem manzaralara tanık olmak, istenilen yerde durmak ve konaklamak oldukça farklı bir deneyimdir. Bu tatilinizde gidebileceğiniz road trip rotaları ile ilgili bilgi verecek olursak;

İzmir – Antalya

İzmir – Antalya rotası 450 kilometre uzunluğa sahiptir. Bu mesafe keskin virajlar ile doludur ancak bir o kadar da manzaralı yolları ile size unutmayacağınız bir tatil yaşatacaktır. İzmir’den başlayan rotanız, Aydın yolu ile devam ederken Selçuk ve Kuşadası tabelaları ile ilerleyecektir. Bir tarafınızda Şirince, diğer tarafınızda ise Efes Antik Kenti’ni göreceksiniz. Bu rota ile görebileceğiniz sayısız güzelliğin yanı sıra birbirinden özel yerlerde denize de girebilirsiniz.

Eskişehir – Han

Türkiye’nin en iyi road trip rotaları arasında olan Eskişehir – Han, kültür sevenler için oldukça idealdir. Eskişehir’de bulunan ancak birçok kişi tarafından bilinmeyen Han’a düz bir yoldan ulaşabilirsiniz. Han’a geldikten sonra Frig, Roma ve Bizans döneminden kalmış olan tarihi kalıntılar ile süslü olan Frig Vadisi’ni görebilirsiniz. Bu benzersiz atmosferi görmek için vadinin tam ortasında gezebilir hatta aracınızda inerek uzun bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Marmaris – Bozburun

Ege aşığı olan kişilerin gönlünü fethedecek bir rota olan Marmaris – Bozburun, oldukça etkili bir rotadır. Bu güzergah üzerinde yine virajlı yollardan geçerek benzeri olmayan manzaralara şahit olabilirsiniz. Yol üzerindeki Orhaniye’de, Kızkumu’nda, Turgut Şelalesi’nde ve Selimiye’de durabilirsiniz. Her birinde bambaşka güzellikler görebilirsiniz. Eğer sizde huzurlu ve sakin bir rota arıyorsanız bu rota tam size göredir.

Çanakkale – Ayvalık

En iyi road trip rotaları arasında olan Çanakkale – Ayvalık, yaklaşık olarak 200 kilometredir ve aracınız ile yapabileceğiniz en iyi yolculuklardan biridir. Yolculuğunuzu 4 – 5 güne yayabilir ve rota üzerindeki sayısız güzelliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Çanakkale, Behramkale, Assos, Yeşilyurt, Adatepe ve Ayvalık durakları ile ormana, denize, tarihe ve güneşe doyabilirsiniz. Hem tarih hem de doğa gezisi yapmak isteyen kişiler için oldukça ideal bir rotadır.

Ayvalık – Çeşme

Yaklaşık 300 kilometre uzunluğa sahip olan bu rota, muhteşem duraklara sahiptir. Çamlık’ın yeşil manzaraları, Sarımsaklı’nın tertemiz denizi, Cunda’nın büyüleyici atmosferi ve Ayvalık merkezin Rum sokakları, güzergah üzerinde karşılaşacağınız benzersiz güzellikler arasındadır. Doğa ve sakinlik arayan kişiler, bu rota üzerindeki Foça durağını tercih edebilir. Eski Foça’nın güzel sokakları, şirin restoranları ve plajları konaklamak için oldukça ideal bir duraktır. Bu istikametten devam ederek Urla, Alaçatı ve Çeşme derken oldukça güzel anılar biriktirebilirsiniz.

İstanbul – Sinop

Doğa manzaralı trip rotaları arasında oldukça popüler olan İstanbul – Sinop rotası ile Karadeniz güzelliklerine tanık olabilirsiniz. Yeşile ve doğaya doymak isteyen kişiler için bu rota oldukça keyiflidir. İstanbul’dan yola çıktıktan sıra ilk durağınız Sapanca Gölü olacaktır. Ardından Yedigöller ve Bolu ile birlikte Karadeniz’in yeşillerini yavaştan hissetmeye başlayabilirsiniz. Ardından tarihi evleri ile ünlü olan Safranbolu, yeşilin her tonunu barındıran Karadeniz Ereğlisi ve Bartın’ı görebilirsiniz. Bu rota ile beraber boca şelale, milli park, piknik alanı ve kamp yeri görebilirsiniz. Tüm bunları görmek için İstanbul – Sinop rotası sizleri bekliyor.

Kalkan – Antalya

Mavinin tonları ile dolu olan bir diğer rota ise yaklaşık olarak 300 kilometre uzunluğa sahip olan Kalkan – Antalya rotasıdır. Bu rotayı tercih ettiğinizde Kalkan, Kaş, Finike, Adrasan, Çıralı ve Antalya’dan geçeceksiniz. Yolculuk sırasında Kaş ve Kalkan’a birer gece, Adrasan ve Finike’ye bir gün, Çıralı’ya ise birkaç gün ayırabilirsiniz. Ardından Antalya’ya ulaşabilirsiniz. Kalkan ve Kaş’ta mavinin en güzel tonlarını taşıyan, tertemiz denizlere girebilirsiniz. Sayısız antik kenti ziyaret edebilirsiniz. Keyifli tekne turlarına katılabilir ve Çıralı’nın eşi benzeri olmayan atmosferine tanıklık edebilirsiniz.

Trabzon – Artvin

Karadeniz road trip rotaları, tatillerin olmazsa olmazları arasındadır. Artvin – Trabzon arası yaklaşık olarak 270 kilometrelik bir mesafeye sahiptir. Karadeniz’in güzel sahilleri, Kaçkar Dağları ve birbirinden yeşil yaylaları derken kendinizi doğanın tam ortasında bulabileceğiniz bir yolculuk yaşayabilirsiniz. Yolculuğa Trabzon sahilden başlayabilirsiniz.

Doğu Karadeniz sahillerini, yolun devamında yemyeşil ormanları ve muhteşem güzellikteki Kardeniz yaylalarını gezerek devam edebilirsiniz. Özellikle Ardeşen’den Çamlıhemşin’e uzanan yolu takip edebilir ve çam ormanları ile süslü büyülü bir görüntü eşliğinde yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

Gökçeada – Bozcaada

Popüler road trip rotaları denildiğinde akıllara ilk olarak Gökçeada – Bozcaada gelmektedir. Bu rota, ada yolculukları ve uzun yol sevenler için vazgeçilmezdir. Eğer İzmir yönünden geliyorsanız Ezine’deki Geyikli Limanı’ndan, İstanbul’dan geliyorsanız da Kabatepe Limanı’ndan adalara feribotla kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Adaya ulaştığınızda birçok doğal güzelliğin yanı sıra bolca viraj ve engebeli yolunda sizi beklediğini unutmamalısınız. Bu seyahatin püf noktalarından biri ise seyahat sırasında yol üzerindeki Rum köylerini es geçmemektir. Ayrıca Zeytinli ve Bademli gibi köylerde de biraz mola verebilirsiniz. Temiz bir köy havası alabilir ve yolunuza diğer duraklarınız için devam edebilirsiniz.

Akyaka – Akbük

Eğlenceli road trip rotaları arasında bulunan Akyaka – Akbük rotası, koyları gezmek isteyen kişiler için oldukça idealdir. Akyaka ve Akbük Koyları’nın arasındaki mesafe çok fazla değildir. Yaklaşık olarak iki, iki buçuk saat sürmektedir. Ancak rota, iki buçuk saat boyunca Ege sularının maviliğini sunmaktadır. Eğer bu rotayı yaz mevsiminde kullanmak istiyorsanız, Akyaka’daki Azmak Nehri’ne girmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu nehir soğuk suyu ile oldukça ünlüdür.

Ardından Gökova Körfezi’nin pek bilinmeyen noktası Akbük Koyu’na uğrayabilirsiniz. Yolculuk boyunca çam ağaçları ve Gökova Körfezi’nin manzarası size eşlik edecektir. Bu şekilde yeşillikler içerisinde büyülü bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Mersin – Mardin

Mersin – Mardin rotası, tahmin edebileceğiniz gibi bir lezzet rotasıdır. Her mola verdiğiniz kolayca farklı bir tat bulabilirsiniz. Seyahat edebileceğiniz en iyi rotalar arasında olan Mersin – Mardin rotasında yola çıktıktan çok kısa bir süre sonra kebapların şehri olan Adana’ya ulaşabilirsiniz. Adana’dan 2,5 saat sonra ise Gaziantep’e ulaşabilirsiniz. Gaziantep’te baklava yiyebilir, beyran çorbası içebilirsiniz. Ardından Adıyaman’a doğru devam ederken Nemrut Dağı’nın görkemli duruşunu izleyebilirsiniz.

Nemrut’tan güneşin doğuşunu da izleyebilirsiniz. Şanlıurfa’dan geçerken Balıklıgöl’ü ziyaret edebilir ve ardından Mardin’e geçebilirsiniz. Ardından Mardin’in büyülü ve tarih kokan sokaklarında dilediğiniz kadar gezebilir ve road trip rotası keyfinizi sonlandırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir