Tarih:29 Nisan 2024
2024 Renault Clio

2024 Renault Clio Fiyatları ve Özellikleri

birevim faizsiz araba

Renault, yakın zamanda tanıttığı makyajlı Clio’yu Türkiye’de satışa çıkardı. Birçok alanda yenilenen otomobil, Clio ile tarzınız bir adım öne çıkacak.

Renault otomobil markası, Türkiye’de en çok tercih edilen otomobillerin başında gelen Clio’ya makyaj gerçekleştirdi. Clio, ilk kez bu kadar modern bir görüntüyle karşımıza çıkıyor. Bir süre önce de Renault Clio’nun Türkiye lansmanını yapan marka, yeni otomobilini resmen Türkiye’de satışa çıkardı. Peki, 2024 Renault Clio fiyatı ne kadar oldu?

Dünya’da en çok satılan Fransız otomobili modellerinden biri olan Clio geçtiğimiz aylarda yeni makyajı ile sahneye çıktı. Model yeni donanım özellikleriyle de adından söz ettirdi.

2024 Renault Clio Fiyatı Ne Kadar?

Makyajlanmış 2024 yeni Clio, 2020 tarihinde piyasaya sürülen Clio 5’in devamı niteliği taşıyor. Araç özellikle son makyaj operasyonu ile sert görünüm elde etti.

Ön tarafta genişleyen ızgara ile beraber piano black detaylar öne çıktı. Yeni Renault logosu ile bütünlük sağlayan panjur bölümü de alt ızgara formundan ayrılıyor. Farlara yapılan yeni dokunuşlar ile “kaplan dişi” tasarım elde edildi. Aracın iç mekanı ise 7 inç boyutundaki multimedya ekranla geliyor. Bu ekran üzerinden yeni Clio’nun birçok fonksiyonu kontrol edilebilecek. 2024 Clio fiyatları;

1.0 SCe 65 hp, Benzinli         Equilibre,                    826.900 TL

1.0 TCe 90 hp, Benzinli         Equilibre,                     921.900 TL

1.0 TCe 90 hp, Benzinli         Evolution,                    959.900 TL

1.0 TCe 90 hp, Benzinli         Techno Esprit Alpine,            1.023.900 TL

E-Tech 145 hp, Hibrit Techno Esprit Alpine,            1.248.900 TL

Uzun zamandır otomotiv pazarının en sembolik şehir otomobilleri arasında bulunan Renault Clio yenilendi. Fransız otomobil üreticisi Renault’un güncel atılımlarını yeni lansmanda sundu.

Makyajlı Renault Clio

Oyak Renault tarafından Bursa’da üretilecek Clio’nun genel hatları aynı görünümde bulunuyor. Fakat araca yapılan makyaj ile yepyeni bir ızgaraya kavuşuldu. Tasarım sonrasında otomobil artık çok daha sportif hale geldi. Parçalı far yapısına sahip olan otomobil, markanın bir süre önce kullanmaya başladığı yeni nesil logoyu kullanacak.

Aracın arka bölümünde aydınlatmaların mevcut model ile aynı geldiği görülüyor. Yeni logo bagaj kapağında da kendini ortaya çıkarıyor. Makyajlı Clio’nun en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi yeni jant tasarımı oluyor.

Makyajlı Renault Clio‘nun iç tasarımı da köklü değişimler geçirmeyi başardı. Araçta 7 ya da 10 inç satın alınabilen gösterge ekranı dijital hale getirildi.

Renault Clio, günümüze kadar bir yerden başka bir yere götüren giriş seviyesinde araç olarak öne çıkıyor. Makyajlı Clio, bu algıyı tamamen yıkıyor. Araç yeni nesil teknolojilerle de donatıldı.  Renault Clio, bugün sunduğu motor seçeneklerine sahip olmaya devam ediyor.

Türkiye Clio Motor Seçenekleri

Renault Clio üç farklı motor tipi ile Türkiye’ye gelecek. Bunlardan birincisi turbo benzinli versiyonu olan 1.0 Tce modelidir. Bu motor 90 Hp güç üretiyor. İkinci seçenekse 1.0 Sce modelidir. Daha çok şehir içi kullanımlar için üretilen bu araç 65 Hp güç üretiyor. Üçüncü seçenek ise E-Tech full hybrid olacak. Bu motor 145 Hp güç üreterek sürüş deneyimi sunacak.

Yeni Renault Clio Hakkında Öne Çıkanlar

İki ayrı motor ünitesi ile satışa çıkarılan Techno Esprit Alpine donanım paketinin Renault Clio TCe 90 hp x-tronic versiyonu 1.023.900 TL olacak. Renault Clio E-Tech full hybrid 145 hp versiyonu ise 1.248.900 TL olarak satışta olacak.

Türkiye ve Avrupa pazarlarında en sevilen modellerden biri olan Renault Clio’nun dünya pazarlarında da popülerliği artmaya devam ediyor. Türkiye pazarında günümüze kadar 600 bin adetten fazla Clio satış başarısına ulaştı. Üretimi ülkemizde gerçekleşen ve OYAK Renault tesislerinde milyonlarca üretimi yapılan Renault Clio, günümüzde B-Hatchback karoserinde satılacak.

Yeni Renault Clio Teknik Özellikleri

Renault, 2020 yılından itibaren Clio’nunda dahil olduğu modellerinde E-Tech Full Hybrid teknolojisini kullanıyor. E-Tech Full Hybrid teknolojisi, 150 adetin üzerinde patent almayı da başardı.

Yenilenmiş Renault Clio şimdi daha dinamik ve daha verimli hale geliyor. Sistem; iki adet elektromotor ünitesini de içerisinde bulunduruyor. 2024 Renault Clio, yılın en ucuz Hatchback modellerinden bir tanesi oluyor. Sürücü odaklı yeni kokpiti, 9.3 inçlik dikkat çekici dikey tablet ekranı ile insanları kendine çekiyor. Araç kişiselleştirilebilir sürücü ekranı ile beklentilere yanıt veriyor. 2024 Clio modeli sürüş keyfini bir üst seviyeye çıkarabiliyor. Elektrikli park freni, yokuş kalkış destek sistemi ve arka parka sensörü ile araç önemli güvenlik özelliklerine sahiptir. Ayrıca bu model yeni yılın en ucuz hatchback otomobillerinden biri oluyor.

5 farklı versiyon ve 8 farklı renk seçeneğiyle birlikte satışa çıkarılan Clio 2024 modelinde dikkat çeken renkler yer alıyor. Tam sekiz farklı renk seçeneğine sahip olan araç EuroNCAP güvenlik testlerinde 5 yıldız almayı başardı. Clio modeli özellikle yetişkin yolcu ve çocuk yolcu güvenliğinde de tam not almıştır. Bu değerler aracın güvenlik açısından ne kadar iyi olduğunu bizlere gösteriyor.

2024 Clio modelinde Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç farklı donanım paketi yer alıyor. Özellikle Icon donanım paketi sahip olduğu teknolojik detaylarla beklentilere yanıt veriyor. Araç modeli önemli değişiklikler geçirerek bugünlere gelmeyi başardı. Yeni paketinde hem performans hem de önemli donanımsal özellikler yer alıyor. Renault Clio modeli 2024 Ocak ayının üçüncü haftasından itibaren Türkiye’de satışa çıkarılacak. Aracı Renault satış noktalarına uğrayarak yakından görebilirsiniz.

Fransız otomotiv devi 2024 model Renault Clio‘nun tanıtımını yaparken Türkiye satış fiyatını da açıkladı. Tasarım ve donanım değişikliğe giden firma, özellikle Clio’nun görünümünü baştan aşağı değiştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir