Tarih:6 Mayıs 2024
2024 Volkswagen T Cross

2024 Volkswagen T Cross Fiyatı ve Özellikleri

birevim faizsiz araba

Uzun süredir beklenen 2024 Volkswagen T Cross modeli özellikleriyle fark yaratıyor. Eski modelin yenilenmiş versiyonu olarak da bilinen T Cross araçları almadan önce fiyat ve özellik araştırması yapabilirsiniz. Bu yazıda da, genel özellikler ve fiyatlar konusunda fikir edinebilirsiniz.

Volkswagen T-Cross Kaç Yılında Çıktı?

Volkswagen T-Cross, ilk olarak 2018 senesinde alıcılarına ulaşmış, 2024 Şubat itibariyle de güncellenmiştir. Şubat 2024’te çıkan modeli, uzun zamandır beklenen özel tasarımıyla şimdiden fark yaratıyor. Aracı yeni tasarımıyla değerlendirmek isteyenler tüm ayrıntıları inceleyerek yorum yapabilir. Yeni araç modellerine ilgi gösteren herkes, değişen T Cross güncellemeleri hakkında bilgi istiyor.

T-Cross Hangi Araç Sınıfında?

T-Cross 2024 modeli Volkswagen araba modelleri arasında küçük SUV kategorisinde bulunmaktadır. Ek olarak, küçük SUV modelleri arasında en kısalar arasında yer almaktadır.  T-Cross model araç uzunluğu 4 metre 11 cm olarak satışa sunuluyor.

Volkswagen T-Cross 2024 Fiyatı

Şubat 2024’te Volkswagen T-Cross’un başlangıç fiyatı 1 milyon 493 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Fiyatlara ek donanım özellikleri eklendiğinde değişiklik olup olmayacağını otomotiv firmasıyla görüşmek sağlıklı olacaktır.  Modellerde kategori farkları dışında da farklı fiyatlandırmalar görülebiliyor.

Araç fiyatlarının ilk çıktığı dönem fiyatları gelecek senelerde değişebilmektedir. Yeni araç modellerindeki fiyatları sabit olarak düşünmemek gerekiyor. T Cross fiyatları da gelecek dönemde nasıl değişecek merak konusu…

T Cross Yokuş Kalkış Özellikleri

2024 model T Cross araçta yokuş desteği oldukça iyidir ve fren basıncı koruma süresi de etkilidir. 2 saniye kadar bekleme süresi ardından fren kalkış düzeni değişmemektedir. Bunun anlamı araçların geri kaymadan düzenli olarak yola devam etmesidir.

Yokuştan yukarı kalkan Volkswagen T Cross araç, debriyaj ömrüyle doğrudan alakalı olarak düşünülmelidir. Kayma olduğunda, frenden sonraki iki saniye içinde debriyaj ömrü kısalmaması gerekir. Bu süre çok kısa bir süre olarak görünse de araç mekanizmasını ciddi düzeyde etkilemektedir.

Volkswagen T-Cross Otomatik Vites mi?

Volkswagen T Cross otomatik vites sistemiyle çalışan SUV araçtır.  Otomatik vites olması, 2024 kullanıcıları için avantajları hala sürdüren bir özelliktir. Otomatik vites kullanıcıları bazı araçlardan dolayı mağdur olsa da T Cross bu anlamda fark yaratmaktadır.

2024 T Cross’un merak edilmesinin en büyük nedenlerinden biri otomatik vitestir. Hafif şanzıman sistem, Volkswagen modelleri arasında detaylı fark yaratır.

T Cross Aydınlatma Özellikleri

T Cross modellerde dinamik ve akıllı  aydınlatma özelliklerini bulabilirsiniz. Farlarda geliştirilmiş IQ Lıght, LED Matrix özellikleri sayesinde ayrı kontrol olanaklarını sunmaktadır. Kontrolü ayrı yapılabilen LED sayesinde zorlu hava koşullarında sorunlar minimum düzeye inecektir.

Uzun far asistanına sahip T Cross aydınlatması, diğer sürücüleri rahatsız etmeden yol sürüşü sağlar.  Led parça özellikleri bunu sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Benzersiz ışık görüntüsü sağlayan T Cross ile bu anlamda da rahat bir kullanım sağlarsınız.

T- Cross’ ta ön kapı kolu altında ışık şeritleri yer almaktadır. Gece sürüşlerindeki ambiyansı güzelleştiren ayak bölümü ve arka kısım aydınlatmalarının keyfini çıkarabilirsiniz. Yani araç kullanmaya karanlık bir yerde başlamak istediğiniz zaman, ek bir ışıklandırmaya gerek kalmamaktadır. Efektli stop lambası, açılış kapanış animasyon özelliği ve daha fazlasını T Cross’ ta bulabilirsiniz.

T Cross Depolama Alanı

Yeni T Cross özellikleri arasında geniş depolama alanı dikkat çekiyor. Arka koltukları kapattığınızda, araçta 1.281 litrelik bir alan görebilirsiniz. Aracın iç tasarımı konusunda modern özellikler, esnek koltuk yapısı ve kolay katlanabilir çözümleri hemen fark edebilirsiniz. Değişken, kullanışlı, geniş bölmeye sahip araçta depo bakımından memnun kalacağınız sonuçlar alırsınız.

Hepsi Bir Yerde Rota Tasarımı

2024 T Cross araçları tanımlayan ayrıcalıklar arasında kombinasyon yazılım yer almaktadır. Rota harita özellikleri, şarkı adı tanımlama, hız km göstergesini bir arada bulabilirsiniz. Bu sistemle konfor ve işlevsellik bir arada yer almaktadır. Araç kullanırken aradığınız tüm kombinasyonları tek bir yerde bulmak memnuniyeti artıracaktır. Yakıt tüketim verisi de sunan araçta, kişiselleştirilmiş bir uygulama ayrıcalığı bulabilirsiniz.

Polenlere Karşı Filtre Özelliği

Havada olumsuz etkileri ekarte eden birçok özelliği T Cross’ ta bulabilirsiniz. Sıcaklık değişiklikleri, seviye dengeleme özellikleri, otomatik klima gibi detaylar önem kazanır. Polen ve alerjenlerle alakalı da ayrıcalıkları T Cross Volkswagen arabalar özelliğinde bulabilirsiniz. Polen filtresi sayesinde sağlıklı bir sürüş keyfi size eşlik etmektedir. Siz ve sevdikleriniz için alerji riskleri olmaksızın güvenle yola devam edebilirsiniz.

T Cross ile sürüş esnasında iç hava sirkülasyonu son derece iyidir. Cam açsanız da istenmeyen kötü kokuları engelleyen bir sirkülasyon sistemi vardır.

Kablosuz Şarj Özelliği

Araçta yer alan en konforlu özelliklerden biri kablosuz şarj özelliğidir. Telefonunuzun şarj girişini unuttuğunuzda, sadece bölmeye yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Yeni model T Cross’ta telefonunuzu kablosuz şarj edebilmek için Qi standardı olması gerekiyor. Kablosuz şarj özelliği olmayan telefonlarda şarj etmeyecektir. Volkswagen araba modeli kablolu şarj girişi konusunda uzmandan daha çok bilgi talep edebilirsiniz.

Hız Sabitleme Güvenlik Özelliği

T -Cross ile hız sabitleme ve güvenlik özelliğini bir arada bulabilirsiniz. ACC olarak da bilinen maksimum hız sabitleyici, öndeki araçlara göre konum alıyor.  Hız sabitleyicinin adaptif olması sayesinde, dikkate daha fazla özellik kattığı fark edilecektir.

Adaptif özellikleri, 200 metrelik alan tarayıcı sistem sayesinde gündeme gelmektedir. Seyahatlerde dur kalk özelliklerinde mesafe koruyan bekleme ve hareket düzeneği, limitlerle alakalı da kontrol demektir.

T- Cross Sürüş Keyif Özellikleri

2024 T Cross sürüşünü merak eden kullanıcılar, eski T Cross araçtan daha etkili yenilikler görebilir. Verimli sürüş garantisi veren TSI motor 1.0 litre hacim ve 115 PS güç özelliklerine sahiptir. Ek olarak T Cross fiyatı farkı için ekonomik ve yüksek çekiş gücü detayları da bulunabilmektedir.

TSI teknolojisi, alt devirde bile devreye girme özelliğini ifade eder. Yüksek çekiş ve beygir özelliklerinin temelinde bu teknoloji yer almaktadır. Turbo Şarjlı Kademeli Enjeksiyon, ayrıcalıklı bir araç sürmeniz anlamına gelir. Yeni model 2024 T Cross ile doğru bir araç aldığınızı hissedersiniz. Kullanıcı deneyimleri de bu yönde ifadelere yer vermektedir.

Düşük Yakıt Tüketimi

SUV araç kullanıcılarını en çok endişelendiren yakıt tüketimi için T Cross bu algıyı ortadan kaldırıyor. Ekonomik yakıt tüketen özel mühendislik yapısı sayesinde performans ve ekonomik kullanım açısından ideal sonuçlar alabilirsiniz.

Düşük T-Cross yakıt tüketimi DSG veya çift kavramalı şanzıman ayrıcalığıyla ilgilidir. Güç kaybı engellenince yakıta da gerek kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir