Tarih:28 Nisan 2024

2024’te Araç Fiyatları Düşecek mi?

birevim faizsiz araba

Günümüzde birçok şeyde olduğu gibi araç fiyatları da her geçen gün artmaktadır. Bunun yanı sıra yoğun trafik ve toplu taşıma araçlarında da yükselen fiyatlarla birlikte araç sahibi olma isteklerinde de yoğun bir artış gözlemlenmektedir. Bu yüzden son yıllarda çoğu kişi bir otomobil arayışına girmektedir. Peki 2024’te araç fiyatları düşecek mi?

Özellikle birçok kişi 2023 yılında sıfır araç almak için 2024’ün gelmesini beklemiştir. 2024’te araç fiyatlarının da düşeceğini ihtimal verenler 2024 yılının gelmesiyle büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Bunun sebebi ise otomobil sektöründe artışların hızla devam etmesidir. Dolayısıyla 2024 yılında otomotiv sektöründe düşüş yaşanacağı düşünülmemektedir.

2024 yılında araç fiyatları özellikle ekonomik sebeplerden dolayı artış göstermektedir. Çoğu kişi ekonomik nedenlerden ötürü araç satın alamamaktadır. Otomotiv sektöründe düşen alım gücü de araç fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Her geçen gün hızla yükselen fiyatlar karşısında maddi durumu yeterli olan kişilerin bir an önce araç sahibi olması önerilmektedir. 2024 araç fiyatlarının ekonomik sıkıntılar devam ettiği sürece daha da artacağı söylenmektedir.

2024 İkinci El Araç Fiyatlarındaki Durum

Günümüz şartlarında zorlaşan ulaşım imkanlarıyla birlikte herkes araç sahibi olmak istiyor. Ancak artan fiyatlardan ötürü araç sahibi olmak isteyenler de hayal kırıklığına uğruyor. Bu yüzden de araç sahibi olmak isteyenler fiyatların artmasındaki sebebin ne olduğunu merak ediyor.

İkinci el otomobil fiyatlarındaki değişimin en büyük sebeplerinden biri ekonomik koşullardır. Otomobil sektörüne talep arttıkça fiyatlar da yükselmektedir. Bununla birlikte sıfır araçlardaki fiyatlar ikinci el araçların da değer kazanmasına neden olmaktadır. Bu yüzden ikinci el araçlar neredeyse sıfır araçlarla birlikte yarışmaktadır.

Ekonomik nedenlerden ötürü araç sahibi olmak isteyip sıfır araç alamayanlar, ikinci el otomobil alımına yönelmektedir. Ancak yine de birçok kişinin maddi durumu ikici el araç alımına bile yeterli gelmemektedir. Otomobil sektöründe düşen alım gücüyle beraber ikinci el araç fiyatlarındaki artışları da yanında getirmektedir. Durum böyle olunca da her geçen gün araç satın alım gücü zorlaşmaktadır.

2024 Yılında Sıfır ve İkinci El Araç Fiyatlarında Azalma Olma İhtimali Var mı?

Sıfır ve ikinci el araç fiyatları 2024, bir otomobil sahibi olmak isteyenler tarafından sıkça merak edilmektedir. Otomotiv sektöründeki fiyat artışlarında, ekonomik sorunlar devam ettiği sürece herhangi bir düşüş yaşanmasının söz konusu olmayacağı belirtilmektedir. Yani fiyatların her geçen gün daha da artacağı söz konusudur. Bundan dolayı da imkanı olan kişilerin en kısa zamanda uygun bir otomobili almaları tavsiye edilmektedir.

İkinci El Araç Mı Yoksa Sıfır Araç Almak Mı Daha Mantıklıdır?

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılardan ötürü çoğu kişi ikinci el araç bile alamaz hale gelmiştir. Durum böyle olunca ikinci el araç fiyatlarında da sıfır araç fiyatlarına oldukça yakın bir artış gözlemlenmektedir. Bu yüzden araç satın almak isteyen kişiler, sıfır mı yoksa ikinci el araç mı alınmalı diye merak etmektedir.

Fiyatların neredeyse birebir yarıştığı günümüz şartlarında sıfır araç almak daha iyi bir seçenek olarak gözükmektedir. Şu anda hem sıfır hem de ikinci el araçlarda bir düşüş yaşanması mucize olarak görülmektedir. Döviz kuru yükseldiği sürece araç fiyatlarında da artışların devam edeceği söylenmektedir. Sıfır ya da ikici el bir araç satın alırken ihtiyaçlarınıza uygun olan bir aracı seçmek de son derece önemlidir.

Araç Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatlarında 2024 yılı içerisinde herhangi düşüş olmayacağı yüksek ihtimalle bellidir. Peki artık ihtiyacına uygun bir aracı satın almaya karar veren kişiler, araç satın alırken nelere dikkat etmelidir?

  • Araç hakkında bilgi sahibi olmak
  • Tramer kaydı ile aracın hasar durumunu kontrol etmek
  • Kaporta ve boya durumunu incelemek
  • Aracı gün ışığında incelemek
  • Test sürüşü yapmak

Özellikle ikinci el araç satın alırken araç hakkında bilgi sahibi olmak, araç hakkında söylenilen özelliklerin doğru olup olmadığını bilmek açısından oldukça önemlidir. Tramer kaydı ile aracın sigorta geçmişi hakkında bütün bilgilere ulaşmak mümkündür. Araçta yapılan değişiklikler, aracın değerini düşürdüğünden dolayı kaporta ve boya durumu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Aracı satın alma aşamasında aracı karanlık bir ortam yerine aydınlık bir ortamda incelemek, en ufak hasarların net olarak görülmesini sağlar. Son olarak aracı atın almadan yapılan bir test sürüşü ile aracın vites, fren ve direksiyonunda olabilecek arızaların önceden fark edilmesine yardımcı olur.

İkinci el araç satın alırken birtakım sorular sormak da araç hakkındaki önemli detayların öğrenilmesi açısından son derece önemlidir. Peki ikinci el araç satın alırken satıcıya sorulması gerekenler nelerdir?

  • Aracı satma sebebi nedir?
  • Aracı ne kadar zamandır kullanıyor?
  • Aracın genel durumu nasıldır?
  • Aracı hasar durumu nedir? Kaza geçirdi mi?
  • Aracın bakımı en son ne zaman yapıldı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir