Tarih:6 Mayıs 2024
Akü Değişimi

Akü Değişimi Nasıl Yapılır?

birevim faizsiz araba

Akü arabalar için önemli parçalardan biridir. Bozulması ve bitmesi durumunda araç çalışmaz. Böyle olunca akü değişimi nasıl yapılır? Sorusu merak konusu olmaktadır.

Akü lambası yanmama durumu kullanıcılar için büyük bir sorun olduğu anlamına gelmektedir. Çünkü arabanın çalışması için gereken elektriği sağlayan en önemli parça olan akünün bozulması ya bir sorun oluşturması durumunda akü ile alakalı olan bu sorundan dolayı akü lambası arızası aracınızın da durmasına ve çalışmamasına sebep olacaktır. Bunun için akü lambası yanmıyor ya da kesik bir yanma gösteriyor ise mutlaka aracınıza volta testi yapmalı ve akünüzü bakıma sokmalısınız.

Aksi takdirde beklenmedik yerlerde arabanız ile yolda kalabilir ya da gitmeniz gereken yere hızlı bir şekilde gitmek isterken çalışmayan bir araba ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalmamak için aracınızın akü bakımını yaptırmalı ve akünüzün sağlam olduğundan emin olarak akü ışığını takip etmelisiniz.

Akü Nerede Tamir Ettirilir?

Akü bitmesi durumunda diğer bir arabadan kablo yardımı ile akünüze bir miktar enerji verebilir ve sizi geçici olarak idare edecek bir yöntem ile yolunuza devam edebilirsiniz. Ancak akünüz tamamen boşaldıysa mutlaka yeni bir akü almanız gerekmektedir. Bunun dışında akünüz boş değil ancak gerek bağlantısal, gerek mekanik bir problemden dolayı akünüzün lambaları yanmıyor ve arıza gösteriyor ise bunu varsa akünün yetkili servisinde yoksa da en yakın sanayide göstermeli ve akünüzün bu sorunu çözülüyor ise çözmeli, çözülmüyor ise yeni bir akü edinmelisiniz.

Akü arabaya elektrik sağlayan en önemli aksamdır. Bu aksamın yokluğunda ya da olası bir arıza durumunda ki akü arızası sık görülen bir durumdur. Aracınız çalışmayacaktır. Bunun sebebi aracınızın ihtiyacı olan elektrik enerjisini üreten bir kaynağın arızalı olmasıdır.

Akü Neden Bozulur?

Akünüzün bozulması için birden fazla sebep olabileceği gibi bir sebepte olabilir ya da akünüz sandığınızın aksine bozulmamış komple bitmişte olabilir. Bu sebeple akünüzün ile alakalı yaşadığınız sorunları mutlaka bir bilene götürmeli ve o şekilde çözmelisiniz. Akü bitmesi durumunda yaşayacağınız durumda yeni bir akü edinmeniz gerekebilecekken belki de akünüz ile alakalı basit bir sorundan kaynaklı akünüzün bozulduğunu sanmanız durumunda da basit bir müdahale ile akünüzün eski performansına kavuşabileceksiniz. Bu sebepten dolayı akünüz ile alakalı birçok sorun meydana gelmiş olabilir.

Akü bakım ve tamiri yapan kişi ve dükkanlar ile iletişime geçerek akünüze araba başında ya da gidebiliyorsanız orada, yerinde bakmaları en uygun seçenek olacaktır. Aksi takdirde yolda istemediğiniz ve beklemediğiniz durumlarda akünüz ile alakalı sorun yaşayarak akünüzün bitmesi ya da bozulması gibi durumlardan dolayı yolda kalabilirsiniz.

Sanayide En İyi Ustayı Nasıl Bulurum?

Sanayilerde birçok oto tamircisi ve otomobil ustası bulunur. Özellikle otomobil sanayisine girdiyseniz burada birçok usta bulmanız mümkündür. Fakat ustaların arasından hangisinin dükkanına gireceğiniz hangi ustaya arabanızı emanet edeceğiniz konusunda kafanız karışabilir. Akü ustası, motor ustası gibi birçok farklı dalda uzmanlaşan ustalar bulunmakla birlikte akü yine görece biraz basit bir alan olduğu için akünüz ile alakalı sorunları neredeyse bütün ustalara gösterebileceğiniz gibi sadece belli konularda uzmanlaşan ustalardan da daha iyi yardım alabilirsiniz. Bunun için yakınlarınıza da danışabilir ve akünüzü en hızlı ve sağlıklı bir şekilde baktırarak yola devam edebilirsiniz.

Akü Nasıl Değiştirilir?

Akü değişimi yapmak için öncelikle izlemeniz gereken adımları sırası ile şu şekilde olmalıdır; arabanızın sakin ve güvenli bir konumda kapalı yani çalışmıyor durumda olması gerekmektedir. Ardından aracınızın kaputunu içeriden açarak akünüzün yerini tam olarak görmelisiniz. Burada önemli olan noktalardan birisi ise akünüzün yerini tespit ettikten sonra ilk olarak aküde eksi kutup sökülür arından akünüzün pozitif kutbunu sökmelisiniz. Bu sökme işleminin ardından akü çok dikkatli ve titiz bir şekilde yerinden çıkartılmalıdır.

Akü yerinden çıkarıldıktan sonra boşa gelen akü uçları yavaş bir şekilde temizlenir ki yeni akü için temiz bir uç oluşsun. Bu işlemin ardından yeni akünüzü aracınıza takmak üzere alıp sakince eski aküyü çıkardığınız yuvaya yerleştirmelisiniz. Bu işlemi hızlı ve aceleci yapmanız aküye zarar verebileceği gibi aracınıza da zararlar verebilir. Yerleştirme işleminin ardından yine sökme sırasında olduğu gibi akü bağlantısı yapılırken, dikkat edilmesi nokta ters olarak ilk öncelikle pozitif kutup ardından negatif kutup bağlantısı yapılır. Bu işlem sökme ve takma işlemlerinde zıtlık göstermektedir. Son olarak kontrollerinizi yapıp, gözden geçirdikten sonra kaputu kapatıp aracınızı sürmeye başlayabilirsiniz.

Akü Bakım ve Satın Alma Ücretleri

Akü almak için akünüzün bitmiş ya da tamir edilmesi zor bir bozulma yaşamız olması gerekmektedir. Akü fiyatları markadan markaya göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple siz de istediğiniz akü firmasından akünüzü aracınıza uygun olarak alabilirsiniz. Akü firmaları arasında kalite farkına göre de akü fiyatları şekillenmektedir. Kullanıcı yorumlarını da okuyarak akü alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Piyasanın çok altında ucuz akü sattığını iddia eden akü firmaları ile de temkinli bir iletişim kurmanız önerilmektedir. Bunun sebebi orijinal akü satıcılarının aracınıza zarar vermeyen aküler satarken çok ucuza merdiven altı diye tabir edilen yerlerin aracınıza zarar verecek aküler satması olmaktadır.

Bu nedenle sizlerde iyi bir piyasa arştırması yaparak piyasa ortalamasında bir akü edinebilir ve en iyi şekilde akünüzü kullanmaya başlayarak aracınıza gereken elektrik akımını sağlayan bu önemli parçayı tedarik edebilirsniz. Akü fiyatları piyasa ortlamasının üzerinde ve altında olmamakla birlikte en iyi marka ve akü tercihini sizler araştırmalarınızın sonucunda bulabilir ve oradan satın alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir