Tarih:4 Mayıs 2024

Apple Carplay ve Android Auto Nasıl Kullanılır?

birevim faizsiz araba

Araç kullanıcıları için araç içi eğlence sistemlerini kullanacağınız iki farklı servis bulunmaktadır. Bunlardan biri Apple carplay olurken bir diğeri de Android Auto diyebiliriz. Peki Apple carplay ve Android Auto nasıl kullanılır? diyorsanız gelin bir inceleyelim.

Apple Carplay Kullanımı

Sürücülerin araçlarında mutlaka yer alan uygulamalardan biri olarak karşımıza Apple car play çıkıyor. Multimedyada sorunsuz şekilde kullanabilmelerini sağlayacak bu uygulama sayesinde Siri ve Spotify gibi uygulamaları gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz. Kullanıcılara pratik bir çözüm sunmuş olmasından dolayı doğal olarak son dönemde izlenen yollardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca İphone kullanıcıları da telefonlarına gelen aramaları çok kolay şekilde cevaplayabilme özelliğine sahip olacaktır. Birden çoklu şekilde kullanıcılara kolaylık sağlıyor olmasından dolayı son dönemde Apple Car kullanıcılar açısından önemli bir uygulama olarak biliniyor.

Yüksek kaliteye sahip bir teknoloji içeriyor olmasından dolayı sürücülerin de işini daha kolay hale getirmeye yardımcı olur. Gelen arama ve mesajları oldukça pratik şekilde açmanıza yardımcı olacağından dolayı işiniz çok daha kolay hale gelecektir. Telefonunuzda içeren uygulamaları multimedyadan sorunsuz şekilde kullanabilmenize yardımcı olur.

Apple Carplay Kullanma Avantajları

Sürücüler araç kullanım esnasında Apple Carplayı neden kullanmalıyım, gerek var mı gibi bazı düşünceler içerisine girebilir. Doğal olarak kullanacakları sistemle alakalı olarak her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenme isteği içerisinde olacaktır. USB bağlantı noktası ya da kablosuz olmak üzere iki farklı şekilde kullanılabilme özelliğine sahiptir.

Apple Carplay kullanacak olanların ilk olarak araçlarıyla uyumlu olup olmamasına mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle Apple tarafından tüm İOS işletim sistemlerinde destekleme özelliği olduğundan dolayı muhtemelen aracınızla uyumlu hale gelecektir. Böylelikle araç kullanırken bile hemen sistemi aktif hale getirerek birçok uygulamayı da aynı anda kolayca kullanma şansına sahip olacaksınız.

Apple Samsung, Xiaomi gibi destekleyici bir işletim sisteme de sahip olmasından dolayı artık kullanıcılarda bu konuda herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmaz. Gelen arama ya da mesajlara geri dönüş yapmak isteyecek olanlar bu esnada Google asistanı kullanabilir. Böylelikle bu tür servisleri de komuta ederek sesli şekilde geri dönüşler yapmaya başlayacaktır.

Android Auto Nedir, Ne İşe Yarar?

Android Auto, Google tarafından geliştirilmiş olan oldukça akıllı bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki son derece fonksiyonel özelliklerinden dolayı da bu tür servis son dönemde pek çok kullanıcı tarafından da yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

Telefondaki özellikleri ekrana getirmeyi sağlayan üstün bir teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat Android Auto da Apple Carplay da olduğu gibi otomatik yüklü şekilde olmuyor. Aynı diğer servis gibi telefona yüklenmesi gerekiyor. Arabayı kullanırken yol tarifi almak için dokunmanız yeterlidir. Ardından sesli komut sistemi devreye girecek ve sesli komut özelliği ile aracınızı daha da kontrollü bir şekilde istenen noktaya ulaştırmış olacaksınız. Android Auto nasıl kullanılır diye merak edenlerin de bilmesi gereken bir başka önemli faktörlerden biri USB ya da Bluetooth ile telefona tanımlama yapmanız gerekir. Telefona yapılacak tanımlama işleminden sonra artık servis aktif hale gelir ve cihazınızdaki tüm özellikleri çok daha kolay şekilde kullanmaya başlamış olursunuz.

Android Auto Nasıl Kullanılıyor?

Android auto nasıl kullanılıyor ilk kez böyle bir kullanıma başvuracak olanlar açısından önemli oluyor. Sonuç olarak uygulamaya dair tüm merak edilen hususlar da en ince ayrıntısına kadar öğrenilmek isteniyor. Android auto özellikleri ile alakalı olarak tüm bilinmesi gereken özellikler hakkında detaylı bir şekilde açıklamaya yer vermiş bulunmaktayız.

Apple Carplay gibi kullanan bir servis türü olarak bilinen Android autoyu kablolu şekilde kullanmak isteyenler, araçta USB bağlantı özelliği olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Bu uygulamayı aktif şekilde kullanabilmeniz için her defasında araca USB bağlantısının takılması gerekiyor. Eğer ki her seferinde böyle bir eylem içerisinde olmak istemiyorsanız o halde yapmanız gereken bir başka çözüm yolu Bluetooth aktif etmeniz olacaktır.

Bluetooth özelliğini aktif etmeniz halinde sürekli olarak araçtaki bağlantı yerini ayarlamanız gerekmez. Kablosuz bir şekilde android autoyu kullanma şansına sahip olursunuz. Android autonun eşleşmesi de aracın marka ve modeline bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Apple Carplay ve Android Auto Arasında Hangi Farklar Bulunuyor?

Çağımızda artık üstün teknoloji özelliğine sahip pek çok servis bulunuyor. Öyle ki bu servisler aracılığı ile artık araçları daha iyi şekilde yönetme şansına sahip olmanız mümkün oluyor. Aynı zamanda telefonunuz da yer alan uygulamaları çok daha basit şekilde kullanmaya başlamış olursunuz. Tabi ki böyle bir yol izleyecek olanlar açısından bir başka sorgulanan konuların arasında Apple Carplay ve Android Auto arasında hangi farklar bulunuyor olduğu denebilir. Her ne kadar iki serviste birbirine benzer özellikler taşıyor olsa bile aralarındaki farkın ne olduğu önem arz eden bir durumdur.

  • Apple Carplay ve Android Auto benzer özelliklere sahiptir. Her ikisi de bakıldığı zaman spotify gibi uygulamaları sorunsuz şekilde kullanabilmenize yardımcı olur
  • Her iki uygulama Siri ve Google Asistan kullanımının kolayca yapılmasına yardımcı oluyor

Apple Carplay Androidle Uyumlu Mu?

Apple Carplay kullananlar için bir başka önem arz eden konuların başında hangi sistemlerle uyumlu olduğu. Özellikle kullanıcıları bir başka yakından ilgilendiren hususların başında Apple Carplay Androidle uyumlu mu olduğu denebilir. Öyle ki Android ile ne kadar uyumlu olduğu ilk kez kullanacak olanlar açısından sorgulanan bir durum haline geliyor.

Apple Carplayın bu konuda nasıl bir özellikler barındırıyor diye inceleme yapıldığında yalnızca İphone cihazlarında herhangi bir problem yaşanmadan sorunsuz çalışma kapasitesine sahiptir. Böylelikle tam da istediğiniz gibi bir özellikler sunuyor olmasından dolayı bundan sonra İphone cihaz kullanıcıları da eşleştirmeleri yaparak, araçlarında aktif bir şekilde kullanılmasını sağlayabilir.

Apple Carplay ve Android Auto Kullanımı

Araç için tercih edilecek bir sistem olarak bilinen Android Auto ve Apple Carplay, eğlenceli bir kullanımının açığa çıkmasına yardımcı olur. Bu servisler, araç içi eğlence sistemleri baz alınarak geliştirilmiş üstün bir teknoloji özelliğine sahiptir. Bu servisler sayesinde ellerinizi kullanmak zorunda kalmadan sevdiklerinizle mesajlaşma ya da konuşma gibi pek çok eylemi yapmaya başlayacaksınız. Çok yönlü bir kullanım sunuyor olmasından dolayı son dönemde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir