Tarih:4 Mayıs 2024

Arabadan Kuş Pisliği Nasıl Temizlenir?

birevim faizsiz araba

Ayrı çok zor olan birçok kişinin sorunlarından biri olan arabada kuş pisliğinin olması özellikle insanları rahatsız eden faktörlerden biridir. Ancak bunun için herhangi bir şekilde sıkıntı ya da stres olmaya neden olmayıp bunun için belli başlı yöntemler bulunmakta ve araçtan kolay bir şekilde kuş pisliği temizlenmektedir.

Tüm bu süreçte dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de belli başlı farklı yöntemlerin olduğu ve sizin için en uygun yöntemi seçerek arabanızı temizlemeye başlamanızdır. Bu sırada aracın temizliğini sağlayacak ve böylelikle sorunun sorunsuz bir şekilde hallederek süreci yönlendirileceksiniz. Tüm bu süreçlere buna bağlı olarak hassas bir şekilde dikkat etmelisiniz.

Araçlarda Kuş Pisliği 

özellikle araç sahipleri park halindeki araçlarda kesinlikle zarar görmesinin nedenlerinden biri olan kuş pislikleri bazı araçların motor bölümlerine yavru kedilerin girmesi gibi farklı sorunlarla da karşılaşılabilmektedir. Eğer araç üzerindeki kuş pislikleri kuru değilse aracınızın boyasına zarar vermemek için gibi yumuşak bir bez ya da kağıtla kolay bir şekilde silmeniz mümkündür

Aynı zamanda burada dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biri de kuş pisliklerinin dökülmeden temizlenmesidir. Tüm bu süreçlerde kuş pislikleri dökülürse daha geniş bir alana zarar verecek ve böylelikle temizleme alanınız daha da fazla olacak işiniz daha da çıkartacaktır. Ancak herhangi bir şekilde stres yapmadan araçlarda kuş pisliğinin kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Araç Üzerindeki Kuş Pislikleri Kuru İse; 

Eğer kurutulmuş kuş pislikleri bulunuyorsa bu durum daha da dikkatli olmanız gerektiğini gösteriyordur. Bunun için yapmanız gereken şey kurutulmuş kuş pisliklerinin aracınıza daha da çok zarar verme itibari olduğunu bilmek ve buna bağlı olarak dikkatli bir şekilde aracınızı kuş pisliklerinden arındırmak olmalıdır.

Bu sebeple kuş pisliğine görür görmez en kısa sürede temizlemeli ve buna bağlı olarak süreci yönlendirerek aracınızın temizlenmesini sağlamalısınız. Aynı zamanda bu süreçlerde piyasada özellikle kuş pisliklerinin temizlenmesi için çeşitli malzemeler de satılmaktadır. Aynı zamanda ılık su da araçlardaki kuş başlıklarını temizlemek için harika yöntemlerden biri olacaktır.

Araçlardaki Kuş Pisliklerini Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 

  • Özellikle aracınızı temizlemek için sıcak su kullanmak boyaya zarar verebilir. Bu sebeple aşırı sıcak ya da aşırı soğuk su değil de ılık su kullanımıyla temizlemeye başlayabilirsiniz.
  • Aynı zamanda ev çevresinde kullandığınız çamaşır suyu ve kimyasal içeren her türlü temizlik ürünleri de aracınızın boyasına zarar verebileceği için araçlar için özellikle üretilmiş olan deterjanlara yönelebilir ve bunlarla pislikleri temizlemeye tercih edebilirsiniz.

  • Özellikle araç temizleme spreyleri bu konuda işinizi görecek günlerden biridir.
  • En önemli dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de asla kuru kuş pisliklerine kazanmaya çalışmayın ve böyle de arabanıza zarar vermeden daha farklı yöntemler denemeye özen gösterin.
  • Kuş pisliklerini üzerine ılık su dökülme kuş pisliklerini kaplayacak büyüklükte bir kâğıt havlu koyarak bir süre bekleyin. Bir süre bekledikten sonra tekrar ılık su dökülme ilk hattın üzerine bir kat daha havlu koyun. Bu süreç sonunda kuş pisliği oldukça yumuşak bir hale gelecek ve kolay bir şekilde çıkabilecektir. Ancak hala yumuşadığını düşünmüyorsanız aynı işlemi tekrarlayarak yumuşayana kadar bekleyin.
  • Kirin yumuşaması sağlandıktan sonra kâğıt bastırmadan temizlik için alandan alınır ve kolay bir şekilde temizlik işlemi gerçekleştirilir.
  • Bu noktalara hassas bir şekilde dikkat ederek arabanızın herhangi bir şekilde zarar görmeden temizlenmesini sağlayabilir ve böylelikle pratik bir şekilde herhangi bir önüne ihtiyaç duymadan da temizliği sağlayabilirsiniz.

Kuş Pisliği Nasıl Temizlenir?

Bu sorunun bir diğer önemli noktası ile ise boyaya zarar vermeden nemli bir bez ya da alkolsüz ıslak bir bez kullanarak kire maruz kalan tüm alanı temizlemek ve böylelikle hiçbir şeyin kalmadığından emin olmak gerekmektedir.

Kuş pislikleri genellikle siyah beyaz olur tamamen pisliklerin oluşmaz beyaz kısım ürik asit ve idrar yolunda yapılır dışkı sindirim sisteminde üretilir her ikisi de aynı anda salgılanan bilir.

Arabadaki Kuş Pisliğine Temizleme Yöntemleri 

Eğer arabanızın kaportasında kuş pisliği olduğunu düşünüyorsanız bu durumda kaporta kuş pisliği lekesi nasıl çıkar diye araştırma yapıyor olabilirsiniz. bunun için yapmanız gereken şeylerden biri araçlarınızı sünger ılık su ya da ph olarak nötr şampuanı düzenli olarak yıkamalı ve zararsız görünen maddeleri boyadan hemen çıkarmalıdır.

Aynı zamanda boyalı yüzeyi bir veya 2 kez cilalamak yeni kaplamanın en fazla darbeye dayanmasına ve parlaklığını daha uzun süre korumasına da yardımcı olacak faktörler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda bu süreçte en fazla darbeye dayanmasına ve parlaklığını uzun süreli korumasına yardımcı olacağı için aracınızın yeni bir araç gibi görünmesine de sebebiyet verecektir.

Ancak dikkat edilmelidir ki pasta cila aracınızdaki kuş pisliğini temizlemek için kullanılmamaktadır. Bu nedenle aracınızdaki kuş pisliğini daha önceden temizleyerek pasta cila yaptırabilirsiniz.

Kuş Pislikleri Neden Boyaya Zarar Verir? 

Özellikle mide sütleri ve küçük çakıl parçacıklarından oluşan kuş pislikleri PH değerleri sayesinde oldukça yüksek ürik asit oranına sahiptir. Bu sebeple de aşındırıcı bir özellik sergileyen kuş pisliklerini boya yüzeyleri için önemli bir tehdit unsuru oluşturmaktadır.

Tüm bu süreçlerde kuşların sindirimin kolaylaştırılması için yedikleri küçük taşlar da eklenince boya yüzeyini paslanması ve ciler yapısının bozulması kaçınılmaz bir sorun haline gelmektedir. Bunun için araçlarındaki kuş gittikleri bilinçli bir şekilde çıkarılmalı ve aracınızda herhangi bir şekilde zarar gelmeden süreç tamamlanmalıdır. Kuş pisliği boyaya zarar verir mi sorusunun cevabı ise kesinlikle evettir. Bunun için hassas olunması gereken konulardan biri olarak karşımıza çıkar.

Tuzsuz Maden Suyu 

Not kişi bunu bilmese de kuş pisliği lekelerinden kurtulmak için en etkili yöntemlerden biri olarak tuzsuz maden suyu kullanımı gelmektedir. Kuş pisliği gördüğünüzde bir miktar madeni tükürükten sonra bir bezle hafifçe ovalayarak boyanın yüzeyine kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Maden suyundaki karbonatla sayesinde kuş desteğindeki doğal asetik nitelikleri parçalanmasına yardımcı olmaktadır.

Tüm süreçlerde kuş pisliğinden doğal asitler süreçler parçalanarak araç daha kolay bir şekilde temizlenecektir. Ardından bölgeyi mikrofiber bezle temizleyerek herhangi bir çizik ya da sorun oluşumunun da önüne geçebilirsiniz. Eğer isterseniz bölgede süt püskürterek buraya daha fazla zarar gelmeden de temizliği sağlayabilirsiniz. Tüm bu yöntemler işe yarayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir