Tarih:4 Mayıs 2024

Araç Bagajında Mutlaka Olması Gerekenler

birevim faizsiz araba

Karayollarında kaza oranı çok yüksek olmasından dolayı araç bagajında mutlaka olması gerekenler vardır. Bu nedenle kişiler herhangi şekilde ani olarak sorun yaşamamak adına bazı malzemeleri bulundurmalıdır. Gerekli olan ilkyardım aletleri her an alınması üzerine bagajda erişilebilir bir yerde bulunmalıdır. Her aracın özelliğine ve bagaj tipine göre değişmekte olan boyutlardan dolayı bu araç-gereçler farklılık gösterse de mutlaka kişilerin aracında olmalıdır.

Özellikle kamu hizmeti vermekte olan araçlarda aracın özelliklerine göre farklı malzemelerin bulundurması zorunludur. Örneğin şehirler arası bir otobüste kilometrelerce giden bir araç için arabada mutlaka olması gerekenler stepne, takoz, takograf ve yangın söndürme cihazı gibi malzemelerdir. Trafik kurallarına uygun olacak şekilde birtakım ekipmanlar araçta bulundurulmalıdır. Araç bagajında olması gerekenler nelerdir?

  1. İlkyardım Çantası

Karayolları dünyada en çok tercih edilen taşıt yolu olduğu için kazaların meydana gelme olasılığı da yüksektir. Bu durumda kişiler anlık olarak soru yaşadığında sağlıksal açıdan ciddi bir durum yaşamamak adına ilkyardım çantasını bagajında bulundurmalıdır. Milyarlarca karayolu taşıtının olduğunu düşündüğünüzde bu tarz durumların ve kazaların yaşanması olasılığına karşı kişiler hem kendi için hem de yanındaki kişiler için derhal müdahalede bulunabilmelidir.

Bazı kazaların olması durumunda kişilerin canlarını tehlikeye atmaması için ilk olarak bu müdahalede bulunmasında fayda vardır. Hatta bu durumu sağlanması ve ilkyardım çantasının yanlarında bulundurulması resmi olarak da zorunluluk arz etmekte olduğundan kişilerin bagajında bu çanta olmalıdır. Araç bagajında neler olmalıdır? Konusunda kişiler ilk olarak ilk yardım çantasını hazır etmelidir.

  1. Yangın Söndürme Tüpü

Bagajlarda bulunması gereken ve önem arz eden ikinci önemli alet olarak yangın söndürme tüpleri de son derece gereklidir. Yangın gibi acil bir durum olması durumunda kişilerin kendilerini ve aracı tehlikeye atmamak üzere hemen müdahale etmesi adına bu malzemenin olması önemlidir. Kaza yapmış olan bir araç kazanın etkisine bağlı olarak yanmaya başlar. İşte bu gibi durumu hemen önleyip daha fazla kötü durumla karşılaşmamak adına yangını söndürmek gerekir.

Yangını en etkili şekilde söndürmekte olan malzeme ise yangın söndürme tüpüdür. Yangının olması ve devam etmesi halinde araç patlayacağı için kişiler hemen yangını söndürmelidir. Bu yangın ve patlamalar çevreye de zarar vermekte olduğundan yangının söndürülmesi her açıdan önemlidir. Kişiler bu nedenle araç bagajında mutlaka olması gerekenler içerisinde yangın söndürme tüpünü unutmamalıdır.

  1. Yedek Lastik ve Değiştirme Aletleri

Araç kullanmakta olan ve yollarda olan kişiler için her an bir olumsuzluk ve aksilikle karşılaşılması olasıdır. Bu nedenle insanların her şeye hazırlıklı olması ve sorunları derhal kısa süre içerisinde çözmesi adına yedek lastik değiştirme malzemelerini bagajda bulundurmalıdır. Hem yolculuğa kaldığı yerden devam etmek isteyenler hem de bu sorunu en kısa sürede halletmek isteyenler için bu parçalar oldukça önemlidir.

Araç lastiğinin patlaması anında araç derhal durdurularak gerekli olan müdahalenin yapılması ve lastiğin değiştirilmesi gerekir. Yedek lastik tek başına yeterli olmadığı için yaşanabilecek aksiliğin hemen profesyonelce halledilmesi adına yedek parçaların da olmasında fayda vardır. Araç bagaj malzemeleri içerisinde yedek lastik ve bunu takabilmek için parçalarında olması son derece gerekli ve önemlidir.

  1. Akü Aktarma Kablosu

Kişilerin aküden dolayı sorun yaşamaması ve yolculuğa kaldığı yerden devam edebilmesi adına her zaman için bagajda olması gereken bir diğer malzeme ise akü aktarma kablosudur. Daha iyi bir sürüş ve sorunsuz bir ulaşım için kişiler aracın da bulundurdukları malzemelerden kaynaklı olarak sorun yaşamadan yolculuk yapabilir. Radyonun açık unutulması durumunda aracın başında çaresiz şekilde beklemek yerine bu malzemeyi bagajda taşımak daha doğru ve yerinde olur.

  1. Pompa

Kişilerin tekerlerle ilgili sorun yaşaması halinde ilk ihtiyaçları olacak malzeme pompadır. Bu durumda tekerlere bir zarar gelmesi ve beklenmeyen bir sıkıntı olması durumunda bunu halletmek adına pompaya ihtiyaç duyulmaktadır. Yollarda herhangi bir ani durumla karşılaşıldığı zaman orada tutsak olmamak adına pompanın yanınızda olmasına dikkat etmeniz gerekir.

  1. Reflektör

Kişilerin aracının yolda kalması durumunda karanlık yerlerde aracı diğer araç sürücülerinin görmesi açısından yanlarında reflektör olması son derece gerekli ve önemlidir. Bu nedenle araç bagajındaki malzeme avantajları içerisinde kişilerin karanlıklara karşı da zor durumda kalmaması durumu vardır. Kişilerin araçlarının durduğu yere mutlaka koyması gereken reflektör sayesinde karanlıkların aydınlatılması sağlanmış olur.

  1. Egzoz Pulu

Trafiğe çıkmakta olan tüm motorlu kara taşıtları için önem arz eden egzoz pulu araçların egzoz emisyonunun ölçülmesi için önemlidir. Egzoz emisyon değerlerinin ölçülmesi gerektiğinden egzoz puluna ihtiyaç duyulur. Egzoz sorunu yaşamamak ve kişilerin en iyi şekilde yolculuk yapmasını sağlamak adına bu şekilde birtakım malzemeler ve ekipmanlar mutlaka araçta olmalıdır. hem daha iyi bir sürüş hem de karşılaşılmakta olan sorunların hemen önlenmesi adına kişilerin bagajlarını tam ve eksiksiz hale getirmesi önemlidir.

  1. Zincir ve Çekme Halatı

Yolda kalması muhtemel olan ve de en ihtiyaç olan durumda kişilerin hemen bagajlarını açarak görmek istedikleri zincir ve çekme halatı son derece önemlidir. Yağışlı ve özellikle de kış aylarında kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu malzemelerden olan bu ekipman ile kişiler araçlarının ve kendilerinin rahatlamasını sağlar. Yani bagajda çekme halatı olmalı mı? Konusunda kişiler hemen bagajına ilk olarak bu ürünü yerleştirmelidir.

Trafik görevlilerinin de bu gibi durumlarda kötü şartlardaki havalara dikkat ettiği ve önem verdiği ilk ekipman çekme halatıdır. Bu yüzden kişiler sorun yaşamamak adına bu malzemeye önem vererek bagajında mutlaka bulundurmalıdır. Zincirin de olması sayesinde aracın kolaylıkla çekilmesi ve işlemlerin kısa sürede halledilmesi sağlanır. Trafiğin meşgul edilmemesi ya da kişilerin de gündelik hayatlarından çok fazla taviz vermemesi adına bu malzeme bagajda olmalıdır.

Bagajda Zorunlu Olan Malzemeler Nelerdir?

Kişilerin araçlarında bulundurmaları ile daha çok avantajlı konuma gelmelerini sağlayan bazı malzemeler vardır. Araç bagajında mutlaka olması gerekenler içerisinde elbette ki resmi ev trafik kuralları gereğince zorunlu olan malzemeler vardır. Bu nedenle de kişiler bu gibi unsurlara dikkat ederek ceza yememek pahasına da olsa bu malzeme ve ekipmanları bagajına koymalıdır. En iyi şekilde yolculuk yapılması adına bagajın bu gerekli malzemelerle doldurulması her zaman fayda sağlar.

Özellikle reflektör, yedek lastik, kar zinciri, çekme halatı, yangın söndürme cihazı mutlaka bagajlarda olmalıdır. kriko ve bijon anahtarı gibi malzemelerin de bagajda olmasına dikkat edilir. Herhangi bir duruma karşı derhal müdahale edilmesini sağlamakta olan bagajda zorunlu olan malzemeler nelerdir? Konusunda bu belirtilmekte olan malzemelere dikkat etmek önemlidir.

Kişilerin muayeneden geçebilmesini ve araçla yolculuk yapılırken sorun yaşanması durumunda hemen müdahale edilmesi için bu malzemeler bagajda kesinlikle olmalıdır. Oluşabilecek herhangi bir durumda kişilerin sağlıksal ya da tehlikeli bir sorun yaşamaması için bu malzemeler her zaman araçta olmalıdır. Araç bagajında mutlaka olması gerekenler bu ekipman ve malzemelerden oluşmakta olduğundan buna dikkat etmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir