Tarih:4 Mayıs 2024

Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti 2023 Ne Kadar?

birevim faizsiz araba

Özellikle tünel geçiş ücretleri son dönemlerde birçok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Eğer farklı yerlere yolculuk yapmak ve yeni yerler gezmek istiyorsanız geçeceğiniz tünellerin de fiyatlarının ne kadar olduğu hakkında detay bilgiye yazımızdan sahip olabilir ve böylelikle buna bağlı olarak süreci yönlendirebilirsiniz.

Özellikle birçok kişinin merak ettiği konulardan biri olmasının yanı sıra tünel ücretlerinin zamlarla birlikte değişim göstermişler fiyatlardaki değişimlerin yaşanmasına bağlı olarak bu konuda net bir şekilde bilgiye sahip olup buna bağlı olarak gezi planlaması yapmak en önemli hususlardan biri olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Tünel Geçiş Ücretleri 

Sizler de tünel geçiş ücretleri zamları konusunda detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilir ve bu konu hakkında bilgilendirme konusunda aradığınız sorulara cevap bulabilirsiniz. Özellikle unutulmamalıdır ki 15 milyonu aşkın nüfusu ile metropol kent olan İstanbul yoğun trafiğiyle de sık sık gündeme gelen şehirlerden biridir. Boğaz’da hizmet veren 3 köprünün yanı sıra tüp geçidi olarak bilinen Avrasya Tüneli de hizmet vermektedir.

Ayrıca vapur seferleriyle de araçlar farklı noktalara geçiş sağlamaktadır. Birçok açan ulaşım kolay sağlanan bu yerde İstanbul boğazı karayolu tüp geçişi projesi olarak da bilinen Avrasya Tüneli şubesi İstanbul trafiğini hafifletmek için yapılmış en önemli adımlardan biridir.

Avrasya Tüneli 

Bu tünel denizaltından geçen dünyanın ilk 2 katlı karayolu tüneli olma özelliğine sahip olan Avrasya Tüneli için geçiş ücretlerini ve güncel fiyat tarifesini siz de yazımızdan bulabilirsiniz. Her araç için farklı geçiş ücretleri sunmakta ve buna bağlı olarak geçmek istediğinizde fiyat hakkında detaylı bilgiye ulaşarak buna bağlı yolculuk yapabilirsiniz.

İstanbul araç trafiğinin oldukça fazla yoğun olduğu yerlerden biri de kazlı Çeşme ve Göztepe hattında hizmet veren Avrasya Tüneli olarak bilinmektedir. Toplamda 16,4 kilometrelik bir mesafede hizmet veren bir yerdir. Bu proje kapsamında 5,4 kilometrelik bölümü denizin altına inşa edilen 2 katlı tünelden ve bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9 noktadaki kilometrelik güzergahta yol genişletme çalışmalarıyla birlikte süreç yönlendirilmiştir.

Avrasya Tüneli Fiyatı 

Köprü trafiği ve araç yoğunluğuna girmeden önce Avrasya Tüneli üzerinden boğazın bir yakasından diğer yakasına geçmenin de belli bir maliyeti bulunmaktadır. Bu maliyetler ise özellikle OGS ve hgs sistemleri ile geçiş yapılan tünelin ücretlerinin dün 23 güncel fiyat tarifesine göre hesaplaması söz konusudur.

Özellikle Avrasya Tüneli fiyatları hakkında alacağınız detaylı bilgiye göre siz de yolculuk sürecinde trafik konusunda bu tünelden faydalanabilir ve pratik bir şekilde tünelin vermiş olduğu hizmetlerden yararlanarak ulaşmak istediğiniz yere en kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Birçok açıdan kolaylık sağlaması ve yolumuzu kısaltması nedeniyle severek tercih edeceğiniz yerlerdendir.

Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti 

  • 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Avrasya Tüneli geçiş ücret tarifesinde zamlar yapılarak fiyatlar güncellenmiştir. Ayrıca bu güncelleme kapsamında Avrasya Tüneli güncel geçiş ücretleri de şu şekilde olmuştur;
  • Araç tiplerine bağlı olarak otomobiller gündür saat 5 ve gece 12 arası 53 TL iken gece 12 ile sabah 05 arası 26,5 TL olarak belirlenmiştir.
  • Minibüsler gündüz 5 ve gece 12 arasında 80 TL iken gece için 12.00 da ise 40 TL olarak belirlenmiştir.
  • Motosikletler gündüz 20 TL iken gece 10 TL olarak geçiş ücreti kesilmektedir.
  • Tüm bu fiyat aralığına bağlı olarak tünelden geçiş konusunda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Avrasya Tünelinde Yasaklı Araçlar Nelerdir? 

Bu tünelden geçmesi yasaklanan bazı araçlar bulunmaktadır. Bunlara dikkat edilerek tünel girişinde ve çıkışında aynı zamanda eğer bu araçlardan biriyseniz yasak olduğunu bilmeli buna bağlı olarak tünelden geçmeye çalışmamalısınız.

Yasak olan araçlar arasında bisiklet, scooter, otobüs, kamyon, tır, çekici araç, ikiden fazla aksi bulunan araç, 5 binası kilo ağırlık sınırı olan araç, tehlikeli madde taşıyan araç, 2. 8 m yükseklik sınırı bulunmaktadır. Bu kriterleri sağlamayan araçlar tünelden geçememektedir.

Buna bağlı olarak tünelden geçmesi yasaklı araçların girişte tespit edelip içeriye alınması yasaklanmaktadır.

Tünel Ücreti Ödeme Seçenekleri 

Avrasya Tüneli özellikle geçiş ücretleri ve son teknoloji ürün tasarımına sahip serbest akış sistemi yardımıyla sizlere en iyi şekilde ödeme hizmeti sunan tünellerden biridir. Ayrıca unutulmamalıdır ki hgs sistemi aynı gişede aktif olarak kullanılıyor ve Avrasya Tüneli kullanıcılarına kesintisiz bir yolculuk sağlayabilmek için de bu gişelerde nakit ya da kredi kartıyla ödeme seçeneği bulunmamaktadır.

Tüm süreçlerde akis aralığı 20 metreden küçük olan 2 akslı araçlar ve akis Aralığı 3 noktayı 20 m üstünde olan tünelden geçişi uygun olan minibüsler motosikletler ise altıncı sınıf araç talebesinden ücretlendirilmektedir.

Ödemeler özellikle kullandığınız hgs hesabınız üzerinden yapılabilir ve herhangi bir hgs hesabınız yoksa banka ya da ptt şubelerinden yeni bir HGS hesabı açabilirsiniz.

otoyol sektöründe herkes sunulan ihlali geçiş ödemesi hizmeti ile birlikte sürücüler geçiş ücretlerini online olarak tablet bilgisayar ya da cep telefonlarından kredi kartları iyiliğe kolaylıkla ödenebilmektedir.

Geçiş Hakkında Her Şey 

Özellikle unutulmaması gereken şeylerden biri hgs hesaplarınızda herhangi bir şekilde bakiyenin yetersiz olması durumunda geçiş ücretini hgs hesabınıza bakiye yükleyerek Avrasya Tüneli web sitesi üzerinden ödeme seçeneğini kullanarak ve anlaşmalı bankalar aracılığı kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Bir diğer özellik ise geçişinin ardından 15 gün içerisinde ücretinin ödenmesi durumunda ihlali geçiş cezası uygulanmaktadır ve kanun gereği 15 günden 45 güne kadar olan sürede yapılan ödemelerde geçiş ücretiyle birlikte ücretin 2 bir katı tutarında ceza talep edilmektedir.

Hangi Bankalardan Ödemeler Yapılabilmektedir 

Avrasya Tüneli hangi bankalardan ödeme almaktadır sorusunu sizler de merak ediyorsanız bu yazımızda özellikle garanti, Yapı Kredi, Türkiye iş bankası, bkm ekspress gibi bankalar aracılığıyla bu ödemeleri kolay bir şekilde yapabileceğinizi unutmamalısınız.

Tüm bu işlemleri bu süreçlere bağlı olarak kolay ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilir ve pratik bir şekilde ödeme sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca e devlet üzerinden tüm ücretli otoyollardan sonra 60 güne ait geçişlerine ilişkin ödemelerinizi görüntüleyebilir ve ihlali geçişlerin kolaylıkla takip edebilirsiniz.

E devlete kayıtlı iletişim bilgilerinizi güncelleyerek sms ile e posta ya da mobil bildirim ile geçişlerine dair bilgilendirme alabilmeniz de oldukça kolaydır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir