Tarih:29 Nisan 2024

Drift Nedir, Nasıl Yapılır? Drift Cezası Ne Kadar?

birevim faizsiz araba

Özellikle gençler arasında son derece popüler olan drift nedir? Kişilerin kullanmakta oldukları araçlarını trafikte ya da daha farklı boş alanlarda kaydırma yapmaları ile oryaya çıkan tehlikeli görüntü olarak tabir etmek mümkündür. Bundan dolayı kişilerin hem kendilerini hem de karşı tarafta olan kişilerin hayatlarını tehlikeye atmakta oldukları önemli durumlardan biridir. Aracın arka tarafının kopma duruşuna gelmesi ile ifade edilen bu tehlike yüzünden istemeyen sonuçlar meydana gelebilir.

Trafikte bazı kuralların olduğunu ve de kişilerin de hem kendilerin hem de diğer sürücüleri ve yayaları düşünerek bu kuraklara uymak zorunda olduklarını bilmelerinde fayda vardır. Drift atmak bazı kişiler için son derece heyecanlı ve de tehlikeli olan durumlardan olduğu için bunu yapmak son derece tehlikeli ve de hayati tehlike barındıran bir durumdur. Bu yüzden trafikte de olması gerektiği gibi her yıl güncellenene fiyatları ile cezaları vardır. Sürücünün hızlı şekilde dönüş yapması ile aracın arkasının adeta hızla kayması ve dengenin de kaybedilmesi söz konusu olur.

Hemen herkesin dikkat etmesi ve de uyması gereken kurallar bulunduğundan kişilerin oldukça dikkatli şekilde trafikte bulunması önem arz eder. Drift nasıl yapılır? İşini aracı ile dönüş yapmaktayken arka tarafının kopma duruşuna gelmesi ve hızlı bir dönüş yapılması ile drift ortaya çıkmaktadır. Bu da oldukça tehlikeli olduğundan kişilerin ceza almalarına karşılık bu tutarda da değişiklik olarak ödemeleri gereken bir bedel oluşur. Hem doğru araç kullanımı hem de hayati tehlike olmaması için bunlar önemlidir.

Hem yolcuların hem de sürücülerin ciddi şekilde hayatını tehlikeye atmakta olan bu durum karşısında insanların ölümle sonuçlanan olaylarla dahi karşılaşması söz konusu olabilir. Kişilerin daha dikkatli ve de kontrollü şekilde hareket ederek bu cezalarla da karşılaşmaması mümkün olur. Bu nedenle drift yapmak suç mu? Elbette ki bu hareket için de trafik içerisinde belirtilmekte olan hükümler ve de karşılığında alınan cezalar vardır.

birarabam

Drfit Cezası Ne Kadar?

Drift atmanın da diğer trafik kurallarına uyulmadığı takdirde cezası olduğunu belirtmekte fayda vardır. Sadece cezası olduğu için değil kişilerin hayatını da tehlikeye atmakta olduğu için kesinlikle denenmemesi gereken durumlardan biridir. Bu yüzden insanların her yıl yeniden güncellenmekte olan drift cezaları ile karşılaşması ve bunun karşılığında da cezayı ödemek zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.

Belirlenmekte olan yeni zamlar ve de cezalar için ortaya çıkarılmakta olan oranlarla beraber dirft atmanın cezası da 20.342 TL olarak belirlenmektedir. Bu yüzden kişilerin dikkatli olması ve hem maddi hem de manevi açıdan sorun yaşamamak adına drift atmaması en önemli olan konuların başında gelir. Drift cezası yenilenen ve de güncellenmekte olan fiyatları ile her yıl değişmektedir.

Drift Cezasında Araç Trafikten Men Edilir Mi?

Kişiler tarafından araçları ile yapılmakta olan drift sonucunda istenmeyen şekilde cezalarla karşılaşması söz konusudur. Bu nedenle insanların trafikteyken drift açısından bir ceza alması durumunda da maddi olarak oldukça yüksek olan cezalar ödemesi söz konusu olur. Sürücünün araç sahibi olup olmaması gibi durumlar trafikte alınan cezaları ve de hatta tutarları bile değiştirebildiğinden bu durumda drift yapan kişinin de araç sahibi olup olmadığı önem arz eder.

Sürücünün araç sahibi olması durumunda aracın 60 gün olacak şekilde trafikten men edilmesi söz konusudur. Ancak kullanıcı arabanın sahibi değilse de aracın trafikten men edilmesi beklenmemektedir. Aynı zamanda bu cezayı alan kişilerin her şeyi anbean ortada olduğu için de bu ceza için itirazda bulunmak ve de itiraz etmek söz konusu olmamaktadır.  Drift cezası ile araç trafikten men edilir mi? Belirtilmekte olan şartlara göre bu durum ortaya çıkmaktadır.

Drift Atma Çeşitleri Nelerdir?

Araçlarla yapılmakta olan driftlerde çeşitlilik ve de aracın bu durumda yapmakta olduğu hareketler farklılık göstermektedir. Bundan dolayı kişilerin drift konusunda yaptıkları ya da tercih ettikleri elbette ki çeşitlilikler vardır. Bundan dolayı kişilerin dikkat etmesi gereken ancak göz ardı ettikleri tehlikeli bir olay olarak drift her açıdan sorun oluşturur. Cezası ve de tehlikesinin olmasına rağmen kişilerin yaptıkları bu tehlikeli olayda şu şekilde çeşitliliklerden bahsedilir:

1.    El Freni Kayması

En yaygın tekniklerden biri olarak drift çeşitliliği içerisinde yer alan el freni kayması oldukça fazladır. Bir viraja girilmesi durumunda kavramanın sonuna kadar bastırılıp park freni uygulanırken aracın önü viraja çekilmektedir. Aracın arkası ise istenen konuma gelir gelmez gaz yüklenerek bu şekilde drift yapılmış olur. Kişilerin burada direksiyon hakimiyeti son derece önemlidir.

2.    Debriyaj Kayması

Araç gücünün azaltılması ile hızın artırılması bu çeşitlilikte yapılan uygulamadır. Debriyajın aniden serbest bırakılması ve arka kısmın hareket etmesi ile bu şekilde drift yapılır. Her çeşidinin de tehlikeli olduğu ve ceza alınan bu drift çeşitleri oldukça sakıncalı şekilde karşınıza çıkar.

3.    Frenli Sürüklenme

Bir köşeye girilmesi anında aracın arkası güçlü bir fren işle kaydırılmaktadır. Aracın kaymaya başlaması ile de gaz tekrar doldurulup araç kurtarılır. Debriyaj ve de el freni kullanılmadığından hızın iyi şekilde ayarlanmasında fayda vardır. Araç önden kaymaya başladığı anda gaza basmak önemlidir.

4.     Hız Kayması

Hızlı şekilde drift yapılması için keskin köşe önemlidir. Direksiyon simidi yüksek hıza ulaştıktan sonra kademeli olarak bozulur. Direksiyon simidi oldukça iyi şekilde tutularak gaz pedalına da basılmaya devam edilir. Direksiyon ve gaz sistemleri burada önemlidir. Drift atınca ehliyet el konur mu? Kişilerin bu nedenle ceza alması durumunda 60 gün olacak şekilde ehliyetine de el konmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir