Tarih:29 Nisan 2024
Bugatti Chiron Super Sport 300+

Dünyanın En Pahalı Arabaları

birevim faizsiz araba

Özgün, yenilikçi ve mükemmel tasarımlar içeren lüks arabalar, herkesin hayallerini süslemektedir. Her biri benzersiz özellikler içeren araba modellerinin ortak noktaları, eşsiz tasarımları ve sahip oldukları yeniliklerdir. Dünyanın en pahalı arabaları yalnızca fiyatlarıyla değil, çığır açan tasarımlarıyla da etkileyici bir sürüş deneyimi yaşatmaktadır. Dünyanın en pahalı arabaları, genellikle çok özel kulüplerin üyeleri olmaktadır.

Kulüptekiler, dünyanın en pahalı arabalarını zenginliğin, gelişmişliğin ve statünün bir simgesi olarak ön plana çıkarmaktadır. Günümüze kadar üretilen en lüks arabaların bazıları ise üretilme sürecinin bedeli olmaktadır. Örneğin çok yüksek fiyatlandırma gibi. En lüks araba markaları, yüksek fiyat etiketlerinden daha fazlasını içermektedir. Örneğin mekanik ihtişamın hayranlık veren yatırımları diyebiliriz.

Dünyanın En Pahalı Arabaları Neler?

Lüks ve pahalı araçlar denildiğinde akıllara birçok araba markası gelmektedir. Bu markaların yanı sıra çoğu kişi tarafından bilinmeyen ancak en pahalı ve en iyi arabaları üreten markalarda bulunmaktadır. Bu markalar, arabalarını en özel fiyatlar ve en güncel özellikler ile müşterilerine sunmaktadır.

Araba tutkunu olan kişilerin mutlaka yakından takip ettiği markalar bulunmaktadır. Sektörde bulunan bazı markalar, ürettiği otomobiller ile kendine hayran bırakmaktadır. Dünyanın en pahalı arabaları, rekor fiyatları ile araba tutkunlarını şaşkın bırakmaktadır. Bu modeller ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1.     Bugatti Chiron Super Sport 300+

Dünyanın en pahalı arabaları sıralandığında elbette ki Bugatti de bu sıralamada yer almaktadır. İtalyan asıllı dev bir marka olan Bugatti, Chrion Super Sport 300+ modeli ile hayranlarının dikkatini çekmektedir. Bu model, Chiron’da olduğu gibi 8 litre 16 silindirli bir motora sahiptir. Üstelik 1600 beygir güç üretmektedir. Aracın ulaşacağı maksimum hız 490.484 km/s olarak hesaplanmaktadır. Bu araç güncel olarak 5 milyon dolar ile 5.5 milyon dolar arasında değişen bir fiyata sahiptir.

2.     Lamborghini Veneno

Lüks ve sporluğu bir arada görmek isteyince akıllara ilk olarak Lamborghini gelmektedir. Marka Veneno modeli ile en pahalı arabalar arasında yer almaktadır. İtalyan asıllı olan markanın en pahalı modellerinden biri olan bu otomobilde V12 motor yer almaktadır. Bu şekilde araç, 0-100 km/s hıza 2.8 saniyede çıkabilmektedir. Üstelik aracın ulaşabildiği maksimum hız 355 km/s olarak hesaplanmaktadır. Sadece 14 adet olarak üretilen bu araç, 4.5 milyon dolara satılmıştır.

3.     Pagani Huayra Imola

İtalyan spor otomobil ve karbon fiber üreticisi olan Pagani, Huayra Imola modeli ile listede yer almaktadır. Bu araba, dünyadaki en nadir hiper arabalardan biridir. Mercedes – AMG tarafından özel olarak geliştirilen çift turbolu 6 litrelik motoru, V12 sahiptir. 827 beygirlik olan motoru, 1.100Nm tork güç üretmektedir. Huayra Imola, yalnızca beş adet olarak üretilmiş ve 5.4 milyon dolara satılmıştır.

4.     Bugatti Divo

En pahalı arabalar listesinde elbette Bugatti Divo’da yer almaktadır. Bu araba 8.0 litrelik 16 silindirli ve 4 turbolu devasa bir benzinli motora sahiptir. Aynı zamanda 1500 PS ve 1600 Nm tork güç sunmaktadır. Divo’nun 0-100 km/s hızlanması henüz açıklanmamıştır. Ancak aracın ulaşabileceği maksimum hız 380 km/s’dir. Araç 5.8 milyon dolara satışa sunulmaktadır.

5.     Mercedes Maybach Exelero

Bu araç 2005 yılında yalnızca bir adet olarak üretilmiştir. Ancak hala en pahalı araba listesinde yer almaktadır. Bu canavar olarak anılan makine yaklaşık olarak 7 milyon dolara satılmaktadır. Üstelik Maybach Exelero, Mercedes’in çift turbo beslemeli V12 motoru ile hareket etmektedir. Modelin performans verileri bir hayli yüksektir. Yaklaşık olarak 690 HP güç ve 1000 Nm tork değerine sahiptir. Üstelik aracın maksimum hızı da 350 km/s’tir.

6.     Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci, 2019 yılında tanıtılmıştır. Bu model, markanın 110. Yaşına özel olarak yalnıza 10 adet olacak şekilde üretilmiştir. Arabanın adında yer alan Dieci, 10 anlamına gelmektedir. Yaklaşık olarak 9 milyon dolara satışa sunulmuştur.

Bir diğer yandan bu model, Bugatti’nin doksanlı yıllardaki yeniden dirilişinde yer alan EB110 modeline de gönderme yapmaktadır.

7.     Rolls Royce Sweptail

Pahalı arabalar konuşulduğunda akıllara Rolls Royce markası da gelmektedir. İngiliz asıllı Rolls Royce, Sweptail modelini 2017 yılında satışa çıkarmıştır. Bu özel modelin fiyatı 12.8 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Model ilk çıktığında dünyanın en pahalı aracı olarak adını tarihe yazdırmıştır. Söz konusu olan bu model, yaklaşık olarak dört yılda üretilmiştir. Anlayacağınız aracın her noktası benzersizdir. Yarış botuna benzer tasarımı ile dikkat çekmektedir. Kapılarının üzerinde arkada omurga gibi birleşen tavanın orta bölümü tamamen cam kaplıdır.

Sweptail’in iç mekanında da yarış botlarında yer alan parlatılmış ahşap, deri ve alüminyum döşemeler bulunmaktadır. Araç yalnızca 1 adet olarak üretilmiştir.

8.     Pagani Zonda HP Barchetta

En pahalı arabalar listesinde çok da bilinmedik bir marka yer almaktadır. Arjantin üretimi olan bu araba, Ferrari ve Lamborghini’ye rakip olarak üretilmiştir. Yalnızca üç adet üretilen bu otomobil 17.5 milyon dolara satışa çıkarılmıştır.

9.     Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire, 2021 yılına kadar dünyanın en pahalı arabası olarak bilinmektedir. Model 2019 yılında tanıtıma sunulmuştur. Yalnızca bir adet olarak üretilen bu araç 18.9 milyon dolara satılmıştır.

10.  Rolls Royce Boat Tail

Dünyanın en pahalı arabaları listesinin başında Rolls Royce Boat Tail yer almaktadır. Söz konusu olan bu araba, 2021 yılında tanıtılmıştır. 28 milyon dolarlık fiyatı ile yeni bir rekora imza atmıştır. Boat Tail, yaklaşık olarak dört yıllık bir uğraş sonucunda üretilmiştir. Pahalı araba sektöründe çığır açan ve 3 adet olarak üretilen bu otomobilin sahiplerinin kim olduğu bilinmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir