Tarih:29 Nisan 2024

En Geniş Bagaj Hacimli Arabalar

birevim faizsiz araba

Uzun ya da kalabalık yolculukların vazgeçilmez unsuru olan araba bagajları araç satın alma aşamasında yer alan en önemli kriterlerden biridir. Bagaj hacmi bir otomobilin gerçek taşıma alanını gösteren tek unsurdur. Geniş bagaj hayali sadece aileler için değil devamlı ürün sevkiyatı yapan küçük işletmeler için de geçerlidir.

Bazı insanlar içinse geniş bagaj yerine geniş iç hacmi gerekir. Örneğin kişi sayısı çok olan aileler ve personel servisi yapan şirketler için geniş iç hacmi olan araçlar önemlidir.

Oto Bagaj Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araçlarda tercihiniz öncelikle geniş bir depolama alanı ise bir takım dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. Arabanın bagaj hacmi bu noktada önemli bir unsur olacaktır. Otomobil bagaj alanı 400 litre, 550 litre ya da 300 litre gibi hacimlere sahip olabilmektedir. Bu noktada konforu da göz ardı etmeden en büyük bagaj alanına yönelmek mantıklı bir seçim olacaktır.

Karanlık yerlerde telefon feneri tutmak zor olacağından bagaj içi aydınlatma çok önemlidir. Bagaj içi aydınlatmanın olması işinizi kolaylaştıracaktır. Bagajın yükleme eşiği yüksekse bagajlara eşya koymak ve en çok da içinden eşya almak zordur. Bu sebeple çok yüksek yükleme eşiği olmayan araçlar tercih edilmelidir.

Son olarak bagaj içi gözler de önemli olabilmektedir. Çünkü bu gözler bagajda yer alan eşyaların dağılıp saçılmamasına ve daha toplu durmasına yararken daha tasarruflu bir yer de sağlar.

Bagaj Hacmi Ve Bagaj Genişliği Konusu Neden Önemlidir?

Araba satın alırken ya da kiralarken herkesin öncelik verdiği özellikler farklıdır. Sıklıkla yük taşıyan ve aracı ticari olarak kullanan kişiler ile kalabalık aileler için bol eşya gözü ve bagaj konusu oldukça önemlidir. Otomobilin bagajı büyükse özellikle fazla eşyanız varsa konforunuz artar. Ancak yükleme alanı konforu sadece genişlik ile ölçülmemelidir.

birarabam

Geniş Bagaj Hacmine Sahip Arabalar Hangileridir?

Geniş iç hacim ile geniş bagaj birbirinden farklı kavramlardır. Bu kısımda geniş bagaj hacmine sahip arabalar listelenmiştir.

Skoda Superb

Liftback özelliği sunan Skoda Superb, arka cam ile birlikte açılarak çok geniş bir yükleme alanı sunmaktadır. 595 litrelik bir bagaj alanına sahiptir. Biri yatay diğeri de dikey olmak üzere 2 ayrı file sistemi mevcuttur. Eller serbest sistemi ile sensörler sayesinde bagaj açıp kapatma işlemlerini dokunmadan gerçekleştirilebilmektedir.

Volkswagen Arteon

Tasarımı oldukça beğenilen Arteon, geniş bagaj hacmine sahiptir. 563 litrelik bir bagaj hacmine sahiptir. Bu aracın tek avantajı geniş yükleme alanı değil aynı zamanda rahat tutuşu ve güçlü motoru ile özellikle uzun yolculuklar için oldukça konforlu ve yüksek performansa sahiptir.

Ciroen C4 Grand Picasso

7 kişilik model olan Ciroen C4 Grand Picasso 645 litrelik bagaj hacmine sahip. 3. sıra koltuklarındaki tam katlanabilir özelliği ile bagaj ile aynı yükseklikte düz bir zemin elde edilebiliyor. Ön yolcu koltuğunun tam katlanabilmesi ile birlikte çok daha uzun araçlar depolanabilmektedir.

Renault Talisman

Talisman,  standart olarak 608 litre bagaj hacmine sahipken 2 koltuklu haliyle ise 1022 litrelik bagaj alanı ile geniş bagaj hacmine sahip araçlarla yarışmaktadır.

Volkswagen Passat

Ülkemizde oldukça tercih edilen passat 568 litrelik bir bagaj hacmiyle de sürücülerin beğenisini kazanmaktadır.  4×4 sedan olarak ortalama yakıt tüketimi 5.7 litre.

Ford Tourneo Courier

Ford Tourneo Courier, 708 litrelik bagaj hacmi ile son derece geniş bir kapasiteye sahiptir. Ayarlanabilir iki katlı bagaj bölme sistemine sahiptir. Saatte 157 kilometre maksimum hıza sahip olan bu aracın her 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 4 litredir.

BMW 2 Serisi Gran Tourer

Hatchback model araçlar arasında yer alan BMW 2 Serisi Gran Tourer, modeline bağlı olarak 415 ila 470 litre arasında bagaj hacmine sahiptir.  Katlanabilir yolcu koltuklarıyla bagaj hacmi 1405 litreye kadar yükseltilebilmektedir.

Dacia Lodgy

Dacia Lody, 7 koltuğu ve yüksek tavanıyla ön plana çıkmaktadır. Yüksek tavanı sayesinde 7 koltuklu halinde bile 207 litre bagaj hacmine sahip olan bu aracın 2 koltuklu düzene çevrilmesi durumunda 2.671 litrelik devasa bagaj hacmi bulunmaktadır.

Ford Grand C Max H2

Ford Grand C Max, 5 koltuklu düzende 800 litre bagaj hacmi sunabilen son derece kullanışlı bir araçtır. 2 koltuklu düzene dönüştürüldüğü takdirde bagaj hacmi 1.787 litreye kadar çıkmaktadır. Aynı zamanda bu aracın her 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 7,5 litredir.

Honda Civic

Honda’nın en popüler ve en çok tercih edilen araçlarından bir tanesi olan Honda Civic, geniş sedan kasasıyla birlikte 512 litrelik bagaj hacmine sahiptir. Aynı zamanda her 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 7,2 litredir.

Geniş İç Hacme Sahip Araçlar

İç hacim, aracın sürücü ve yolcular tarafından kullanılan iç mekanının büyüklüğünü ifade etmektedir. Geniş bagaj hacminden farklı olarak geniş iç hacme sahip araçlar kalabalık aileler ve personel servisi yapan şirketler tarafından çokça tercih edilmektedir.

Aşağıda verilen modellere ek olarak Panorama Peugeot 5008, Fiat Doblo, Dacia Logan ve Toyoya Verso da geniş iç hacime sahip araçlar arasında yer almaktadır. Aşağıda bazı geniş iç hacme sahip arabalar listelenmiştir.

Audi A4

Audi’nin sedan modellerinden olan A4, 480 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Bu hacim, Audi A4 gibi giriş seviyesi model için oldukça yüksektir.  Aynı zamanda özel tasarımları ile estetik bir görünüme de sahiptir.

Volkswogen Passat ve Skoda Superb

Bu 2 model de geniş bagaj hacmi gibi geniş iç hacme de sahiptir. Kalabalık aileler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir