Tarih:6 Mayıs 2024
Navigasyon Uygulamaları

En İyi Mobil Navigasyon Uygulamaları

birevim faizsiz araba

Özellikle akıllı telefonlar için geliştirilen mobil navigasyon uygulamaları, sürücüler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Navigasyon uygulamaları anlık trafik yoğunluğu ve alternatif güzergah önerileri ile sürücülerin yoğun trafik bulunan büyükşehirlerde daha avantajlı olmasını sağlamaktadır. En iyi mobil navigasyon uygulamaları ile ilgili açıklama yapacak olursak;

Yandex Navi

Yandex Navigasyon, son zamanların en popüler navigasyon uygulamalarından biridir. Gidilecek olan lokasyonun rotasını oluşturmasının yanı sıra trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak alternatif rotalarda belirlemektedir. Ayrıca harita indirerek offline kullanabilir, petrol istasyonları, boş otopark işaretleri, hız sınırı uyarısı ve trafik levhaları gibi birçok göstergede Yandex Navigasyon’un özellikleri arasındadır. Bu uygulama ile rahat bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz. Mobil navigasyon uygulaması arıyorsanız Yandex Navi uygulamasına şans verebilirsiniz.

Gitmek istediğiniz yere vardığınızda algoritma sizlere 3 rota vermektedir. Otomatik olarak seçilen rota, alabileceğiniz en hızlı rota olarak belirlenmektedir. Bunlara ek olarak, seçilen rota üzerinde ücretli yollar var ise uygulama yola çıkmadan önce size bunu bildirecektir. Adım adım yol tarifi ve sesli yönlendirme özelliği ile sürücülere eller serbest bir şekilde güvenli bir sürüş deneyimi sunmaktadır.

Google Maps

En iyi navigasyon uygulaması denildiği zaman akıllara ilk gelen uygulamalardan biride Google Maps uygulamasıdır. Köklü bir teknoloji şirketi olan Google’ın tecrübesi ve yazılım olanakları ile oldukça detaylı haritalar çıkarak Google Maps, sunduğu seçenekler ile diğerlerinden bir adım öne çıkmaktadır.

Google Maps, bulunduğunuz konumu dikkate alarak otopark, restoran, ATM, benzin istasyonu ve hastane gibi birçok nokta hakkında geniş bilgiler vermektedir. Konumun yanı sıra mekan ile ilgili görselleri ve yorumları da görebilirsiniz. Bu şekilde aradığınız yer ile ilgili o yere gitmeden birçok önemli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Arama seçeneği ve sesli komut seçenekleri ile yine birçok navigasyon uygulamasında olduğu gibi Google Maps’in özellikleri olarak sıralanmaktadır. Google Maps’in olumsuz özellikleri arasında ise değişen adresler ya da kapalı yolların geç tanımlaması bulunmaktadır.

Wisepilot

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir diğer navigasyon uygulaması da Wisepilot olarak öne çıkmaktadır. Bu uygulamada tıpkı diğer navigasyon uygulamaları gibi çevrimdışı bir şekilde kullanılmaktadır. Gideceğiniz rotayı Wisepilot ile detaylı bir şekilde görebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra uygulama herkese hitap eden basit bir arayüze sahiptir. Basit bir kullanıma sahiptir. Android navigasyon uygulamaları arasında oldukça kolay kullanımı ile öne çıkmaktadır.

Araç kullanırken navigasyon ile zaman harcamak istemeyen kişiler ve tüm dikkatini yola vermek isteyen kişiler, Wisepilot ile bu isteklerini gerçekleştirebilir.

Tomtom Go Mobile

Navigasyon cihazları denildiğinde akıllara TomTom gelmektedir. Aslında navigasyon cihazları üreten bir firma olan Tom Tom’un kendi yazılımı ile tasarladığı ve piyasaya sunduğu Go Mobile, en iyi navigasyon programları arasında bulunmaktadır.

Go Mobile haritaları, çevrimdışı olarak kullanıldığı gibi online olarak ya da direkt GPS üzerinden de kullanılabilmektedir. Aynı şekilde kaza, trafik, yol çalışmaları, hız ve trafik levha uyarıları da Go Mobile uygulaması içerisinde yer almaktadır. Bu uygulamanın en ilginç yanı özelliği ise uygun rotayı gösterdikten sonra manzaralı ya da daha sakin yollar gibi alternatif güzergah önerileri sunmasıdır.

Waze

Yurtdışında araç kullanımı için birçok kişinin merak ettiği sorulardan biride en iyi navigasyon hangisi? Bu tarz bir soru soran kişiler illaki Waze uygulamasının adını duymuştur. Özellikle Avrupa’da ve ABD’de oldukça popüler olan en iyi navigasyon programlarından biri olarak bilinen Waze, Türkiye’de de oldukça fazla kullanılmaktadır. Yakıttan ve zamandan tasarruf etmek için gerçek zamanlı trafik ve yol üzerindeki verileri paylaşan Waze’de güncel bir şekilde kazalar, tehlikeler, polis noktaları ve yol üzerindeki diğer olaylar bildirilmektedir ve belirlenen güzergah üzerindeki yol uyarıları alınmaktadır.

Bunun yanı sıra sıklıkla gidip gelinen yerleri de hafızasına kaydedip buna göre planlar çıkaran Waze, daha birçok sosyal özelliği kullanıcılarına sunmaktadır.

Maps Me

Çevrimdışı olarak kullanılan ve hata payı oldukça düşük olan Maps.me, bu özellikleri ile en iyi navigasyon yol tarifi sunan uygulamalar arasında yer almaktadır. Kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olan Maps.me’yi kullanmak için yaşadığınız bölgenin haritasını bir kere indirmeniz yeterli olacaktır. Üst kısmındaki arama çubuğuna gideceğiniz lokasyonu yazmalısınız. Ardından uygulama sizin için en kısa ve en pratik rotayı hazırlayacaktır.

Bu uygulama, hem yurtiçinde hem de yurtdışında sunduğu detaylı haritaları ile yolculukları daha keyifli bir hale getirmektedir. Maps.me, offline navigasyon olarak rakiplerine oranla farklı avantajları ile öne çıkmaktadır.

SYGİC

Çevrimdışı olarak kullanılabilecek, GPS tabanlı navigasyon uygulaması olan SYGİC, Türkçe dil seçeneğine sahiptir. Birçok uygulamanın aksine özellikle Android cihazlarda SD kart ile indirilen SYGİC, bu sayede Android kullanıcıları için telefon hafızalarında yer kaplamayarak bir adım öne geçmektedir.

Yol dönüşleri de dahil olmak üzere yol boyunca sürücülere eşlik eden sesli navigasyona sahip olan SYGNİC’in oldukça iyi bir şerit yardımı ve yol takibi asistanları bulunmaktadır.

İGO Navigation

En iyi navigasyon listesi içerisinde İGO Navigation’da yer almaktadır. İGO Navigation, çevrimdışı bir navigasyondur ve bu sayede çevrimdışı harita kullanımına izin vermektedir. Bu şekilde internet bağlantısı olmadan da kullanabilirsiniz. Uygulama 3 boyutlu haritalara sahiptir. Bu özellik sayesinde gideceğiniz rotayı 3 boyutlu görebilirsiniz.

Yol karmaşalarını önlemek için özel bir kavşak görünümü içermektedir. Güvenli sürüşü teşvik etmek için bazı sürümleri hız kamerası uyarıları içermektedir.

Apple Harita

Apple Haritalar, Apple tarafından geliştirilen ve İOS, gibi Apple cihazlarında entegre edilen bir harita ve navigasyon uygulamasıdır. Şirket, uygulamamanın ilk sürümünden itibaren navigasyon konusunda iddialı bir şekilde ilerlemektedir. Herhangi bir Apple cihaza sahip olan kişiler, bu uygulamayı kolay bir şekilde kullanabilir.

Apple, harita hizmetini farklı ülkelerde kullanıcılarının hizmetine sunmaktadır. Bu sayede dünyanın birçok yerinde Apple aracılığı ile sağlanan navigasyon hizmetinden faydalanabilirsiniz. Appler Haritalar, gerçek zamanlı trafik durumu bilgilerini kullanarak kişilere güzergahlarını optimize etmelerinde yardımcı olmaktadır. Şık, sade ve kolay bir arayüze sahiptir. Bu şekilde kullanıcılar, navigasyon hizmetinden zorlanmadan faydalanmaktadır. Ayrıca Apple, navigasyon hizmetinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için farklı şirketler ile veri konusunda iş birliği yapmaktadır. Bu şekilde harita üzerinde yer alan bilgiler zaman içerisinde değişse de Apple size her zaman güncel bilgiler sunmuş olacaktır. Navigasyon uygulamaları arasında seçim yaparken bu özellikleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir