Tarih:6 Mayıs 2024
Geri Vites Lambası

Geri Vites Lambası Yanmıyor, Ne Yapmalıyım?

birevim faizsiz araba

Araç sahiplerinin arabalarında zaman zaman sorunlar yaşanabilmektedir. Geri vites lambası yanmıyor ne yapmalıyım? Şeklinde soruları olmaktadır.

Geri vites lambası arabalar için önemli parçalardan bir tanesidir. Çünkü trafikte ve sokak aralarında en büyük belirteçlerden biri olarak geri vitese aracı taktığınız zaman geri vites lambası yanmaktadır. Bütün araçlarda bulunması zorunlu olmakla birlikte çalışması kesinlikle çok önemlidir.

Aksi takdirde arkanızdan geçmekte olan bir yayaya yanlış sinyal verebilir onun arabanızın arkaya geleceğinden haberi olmadan yanlış yürümesine sebep olarak olası bir kazaya sebebiyet verebilirsiniz. Bunun dışında arabanızın arka lambaları yanmıyor ise trafikteki araçlara da yanlış sinyal gönderebilir ve yine olası bir kaza durumuna sebebiyet verebilirsiniz.

Geri Vites Lambası Nerede Tamir Ettirilir?

Arabanızın geri vites lambası ile alakalı sorunu olduğunu düşünüyor iseniz geri vites lambası tamiri yollarını biran önce aramalısınız. En yakın sanayiye giderek oto tamircisinde aracınızın sorununu çözebilir ve güvenli şekilde yola devam edebilirsiniz. Fakat sanayiye de yakın değilseniz ya da aracınızın garantisi devam ediyor ve bozmak istemiyor iseniz yetkili servis ile konuşarak uygun bir zaman ve tarihte yetkili servis üzerinden aracınızın geri vites lambasını tamir ettirebilirsiniz.

Geri vites lambanızın bozuk olması durumunda olası kazalara sebebiyet verebilirsiniz. Bunun için geri vites lambanızı en hızlı şekilde ya sanayiye ya da yetkili servise hatta yapabilme imkânınız var ise kendi imkanlarınız ile yaptırmalısınız.

Geri Vites Lambası Neden Bozulur?

Geri vites lambasının bozulması için birçok sebep olabilir. Bunların başında eskiyen ve buna bağlı olarak yanan elektrik aksamı olabilir. Müşirler ile alakalı problemler de geri vites lambasının bozulma sebepleri arasında gösterilebilir. Geri vites lambası eskidiği ve kullanım ömrünü tamamladığı için de bozulabilir bunun için aracınızın bakımlarını yaptırırken muhakkak lambalarınızı da kontrol ettirmelisiniz.

Çoğu kişiye göre geri vites lambası yanmaması sorunu çok önemli görülmemektedir. Fakat düşünüldüğü zaman trafikte araçlar ve yayalar aracınızın arkasından geçerken oradan gelecek olan sinyale göre hareket etmekte ya da durmaktadırlar. Bu sebep ile geri vites lambanızın yanmaması kazalara sebebiyet verebilir. Bunlar ile karşılaşmamak adına geri vites lambanızın neden yanmadığını ve en iyi şekilde nerede tamir ettirebileceğinizi muhakkak bilmelisiniz.

Geri vites lambası bozuk olan ve yanmayan araçlar ile alakalı trafik polisleri ve trafik jandarmaları da eğer ki bu durumun farkına varırlarsa ilgili sürücüye ceza işlemi uygulayabilmektedirler. Bunun için hem trafikteki yayaların ve araçların hem de meydana gelecek olan bir ceza durumunda bütçenizin zarar görmemesi için bozulan ve yanmayan geri vites lambanızı mutlaka tamir ettirmelisiniz.

Sanayide En İyi Ustayı Nasıl Bulurum?

Sanayilerde birçok oto tamircisi ve otomobil ustası bulunur. Özellikle otomobil sanayisine girdiyseniz burada birçok usta bulmanız mümkündür. Fakat ustaların arasından hangisinin dükkanına gireceğiniz hangi ustaya arabanızı emanet edeceğiniz konusunda kafanız karışabilir. Bunun için öncelikli olarak ustaların sanayilerde genellikle her marka model araca bakmadığını bilmeniz gerekmektedir.

Araçların modellerine ve markalarına göre mekanik aksamları farklılık göstermektedir. Bunun için ustalar kimi zaman bir kimi zaman birden fazla olsa da belirli markalar üzerinde uzmanlaşmış ve tecrübe edinmiştirler. Bunun iyi görmeli ve aracınızın marka modeline göre işlem yapan ustalar hakkında bilgi almalısınız. Ardından ustalar yine araçlardaki akşamlara göre de ayrı işlem uzmanlıklarına sahiptirler. Sanayide geri vites lambası tamiri yapan usta da varken sadece motor tamiri yapan usta da bulunmaktadır. Geri vites lambası tamiri görece yine kolay bir işlem olduğu için çoğu usta ve dükkanında yaptırmanız mümkün olacaksa da aracınıza uygun olan parçanın bulunması için yine de markanızın ustası olarak bilinen bir oto tamir ustasının dükkanını tercih etmeniz sizin için kolaylık sağlayabilir.

Yakınlarınıza da ustaları sorabilirsiniz sanayi oto tamirci ustaları birçok kişiye hizmet veren meslek gruplarıdır. Etrafınızda özellikle de o sanayi yakınında oturan kişiler var ise usta hakkında onlardan bilgi alabilirsiniz. Bu sayede siz de daha kolay bir şekilde usta seçebilir ve en kısa sürede aracınızı tamir ettirebilirsiniz.

Geri Vites Lambası Tamir Ücretleri

Her aracın kendine göre bir mekanik aksamı bulunmaktadır. Bunun için araçların kendine özel parçaları ve birçok yedek parçası mevcuttur. Bu parçaların yedekleri araç ilk üretildiği tarihlerde fabrika tarafından üretilir. Ancak yedek parça üretimi aracın yaşı ilerledikçe ve fabrika farklı modeller ürettikçe düşer ve en sonunda durur. Bu durumda ise yedek parça piyasası tamamen fabrikadan bağımsız pazara kalır.

Çıkma parçalar, stok yedek parçalar vs. birçok yöntem kullanılır. Bu durumlarda önemli olan sizin ihtiyacınız olan parçanın sık bulunup bulunmadığıdır. Eğer ki sık bulunan bir parçaya ihtiyacınız varsa bu parçanın sök tak hali hatta yedek stok hali ile de değişim sağlayabilir ve işleminizi hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Ama sizin aradığınız yedek parça zor bulunan ve genel olarak da birçok kişi tarafından ihtiyaç duyulan bir parça ise hal böyle olunca hem yüksek fiyatlara bu parçaya sahip olacaksınız hem de bu parçaya sahip olmak için bir süre bekleyeceksiniz demektir.

Bunun için arabalarını satın alırken, alıcılar olası bir arıza durumunda aracın tamircisini ve tamir için gerekli olan yedek parça sıklığını sorguluyorlar. Bundan sonra araçlarını satın alıyorlar ki olası bir durumda aksilik yaşanmasın diye. Geri vites lambası yedek parça için de durum biraz daha basit olsa da bazı marka modeller için özel getirilmesi gereken parçalar olabilmekte ve bu durum biraz zaman alabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir