Tarih:4 Mayıs 2024

Lpg Araç Arızaları Nelerdir? En Yaygın 10 Lpg Arızası

birevim faizsiz araba

Özellikle LPG araç arızaları korkuyla yaklaşılan konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu arızaların önüne geçmek için öncelikle yapılması gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de araç arızaları konusunda kişinin bilgi sahibi olması ve buna bağlı olarak araç bakımlarının düzenli olarak yaptırarak bu tarz arızaların önüne geçmesi gerekmektedir.

İsterseniz sizler de her zaman benzinliğe ve düzen olarak yurtiçi hem de yurtdışı yüzlerce lokasyonlar ya da binlerce marka ve modelde aracında tutar içerisinde kullanmak istiyorsanız, öncelikle araca ne durumda olduğunu iyi bir şekilde öğrenmeli ve buna bağlı olarak göndermelisiniz.

LPG Araç Arızaları Nelerdir?

Özellikle araçlarda benzin ve dizelden sonra sıklıkla tercih edilen araçlar LPG li araçlardır. Benzinin otomobillerde dönüşümü yapılarak kullanılan LPG sistemi ekonomik olarak kullanımı ve yakıt faydası sayesinde sürücüler tarafından oldukça beğenilen ve tercih edilmektedir.

Ülkemizde de benzin fiyatlarını yakından takip eden nargile ki benzin fiyatları oldukça yükselmekte ve hepinizin de bildiği üzere yükselen benzin fiyatlarına karşılık LPG yi kullanmak oldukça tercih edilen yöntemler arasında bulunmaktadır. Birçok benzinli araca sonradan monte edilen LPG sistemi sayesinde araçlarda bir takım arızalar olabilmekte ve en sık karşılaşılan arızalar ile başa çıkabilmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

1.    LPG Sigortası Atma 

Araçlarda ise karşılaşılan sorunlardan biri de lpg’li araç arızası listesinde ilk sırada yer alan şeylerden biri LPG sigorta atma sorunu bulunmaktadır. Özellikle LPG sistemi bağlanırken aracın elektrik tesisatına LPG’nin çalışma şeklini kontrol edecek elektrik bağlantılarının doğru bir şekilde yapılması en önemli hususlardan biridir.

Aynı zamanda uygulama sırasında ya da sonradan kullanımları sebebiyle g sigortası atabilir ve bu durumun birkaç sebebi bulunabilir. LPG sigortasından sebepleriyle şunlardır;

  • Küçük amperli sigortanın bulunması
  • LPG kablo tesisatının su alması ve tesisat kablolarında gevşeklik bulunması
  • LPG düğme arızası olması

2.    Arıza Lamba Yakma Sorunu 

Bir diğer sorunlardan biri de LPG sisteminin genellikle araçların üretiminde gelmediği ve sonradan araçlara uyguladığı için birtakım sorunlara sebep olmasıyla alakalıdır. Bu sistemin araçlara adapte edilmeye çalışılması nedeniyle bazı sorunlar ortaya çıkabilmekte ve arıza lamba yakma sorunu da bu sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tüm sorunları bilerek aracınıza LPG taktırmaya dikkate almaları ve buna bağlı olarak süreci yönlendirmeye dikkat etmelisiniz. Böylelikle bu sorunu kolay bir şekilde çözebilir ve aynı zamanda ara çok normal lpg enjektörü kullanılması ve bu ayarının doğru yapılmaması, enjektör sisteminin kablo tesisatını doğru kurulmaması, aracım beni arızasından dolayı yakıt karışımına doğru yapamaması gibi faktörlere bağlı olarak bu tarz sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda arızadan başlatma sorunlarına geçilmeli ve buna bağlı olarak süreç yönlendirilmelidir.

3.    Gaz Göstergesi Arızası 

  • Özellikle gaz göstergesi havzasının temelde belli başlı nedenleri bulunmaktadır. Bu nedenle bilerek aracınıza kullanabilir ve aynı zamanda LPG şamandırası arızalıysa gaz göstergesini doğru çalışmadığını bilerek buna bağlı olarak süreci yönlendirebilirsiniz.
  • Önemli bir şekilde dikkat edilmesi gereken şeylerden biri LPG sensör camında da arıza varsa bu da gaz göstergesinin arıza nedenlerinden biri olabilmektedir.
  • Ayrıca sen çok kablosunda ki sorunlar gaz göstergesi arızasının nedenleri arasında yer almaktadır.
  • LPG anahtarında yüksek ya da düşük akımdan kaynaklanan arızalardan dolayı göstergesinden problemlerin meydana geldiği görülmüştür.

4.    LPG De Gaza Geç Geçme Arızası 

Bu süreçte sıralı sisteme sahip olan LPG’li aracınız ilk olarak benzinde çalışmaktadır. Ardından gaza geçiş yapar. Fakat bazen bu işe yaramayabilir bu da en çok karşılaşılan araç havzalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Burada geçişim yaşanmamasının belli başlı nedenleri bulunmakla birlikte ayarı yapılırken geçiş ısısı yüksek olarak yapılmışsa motor ısınana kadar bu geçiş gerçekleşmeyecektir.

5.    Vitesi Boşa Alınca Aracın Stop Etme Arızası  

Özellikle LPG’ye geçiş bu süreçte düşük olması aracın durmasına neden olabilir. Aynı zamanda tüm süreçte belli başlı arızalar LPG enjektör arızası da vitesi boşa alınca aracın durma nedenlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Eğer gaz kelebeği kirlenmiş ise rölantide düzensizlik yapabilmektedir.

6.    LPG’li Araçlarda Sıralı Sistem Arızası 

En sık karşılaşılan arıza zaten bir olarak da karşımıza çıkan sıralı sistem arızası özellikle birçok araçta sıklıkla karşılaşılmaktadır. Bu durum nedeniyle genellikle araç ilk çalıştırmada vuracakmış gibi olmaktadır. Titremeye başlar ve ardından durarak stop eder.

Bunun en sık karşılaşılan nedenlerinden biri de mevsimsel değişimlerdir. Özellikle ilk çalıştırma esnasında motoru sınıf düşük olması bu durumda yavaşlatılmış dengesizliği ortaya çıkarmaktadır.

Tüm süreçlerin yanı sıra LPG beynindeki hafıza enjektör değişimi sonrasında nozulların küçük açılması da ardaya neden olmaktadır.

7.    LPG Sisteminin Gaz Bitince Benzine Geçememe Sorunu 

Sırada sisteme sahip araçlardan biri olarak benzin ve LPG geçişi otomatik olarak gerçekleşmektedir. Eğer aracın LPG tankındaki gaz bitmesi ile araç direkt olarak benzine geçiş yapar. Fakat bazen bu geçişi gerçekleştiremez ve gaz bitince benzine geçememe sorunu bulunur.

8.    LPG Sistemin Kendiliğinden Gazdan Benzine Geçme Sorunu 

Özellikle karşılaşılan sorunlardan biri de bolu özellikle kendiliğinden gazdan benzine geçme arızası olarak karşımıza çıkar. Buranın sebepleri arasında LPG sisteminin beyninde arıza olması gibi durumlar ya da mutlak basınç sensörlünün arıza yaşaması gibi sorunlardan kaynaklı olabilir.

9.    Aracın Gaz Yememe Sorunu 

Özellikle sıralı sistem otomobile sahipseniz gaz pedalına bastığınızda gereken gücü alamadığınız anlar olabilmektedir. bu durumun belli başlı sebepleri bulunmakla birlikte gaza yarının kısık olması regülatör arızası ya da motordan kaynaklanan bazı sebeplerden dolayı aracın gaz yememesi sıkıntısı olabilir.

10.    Araçtaki Gaz Kokusu 

Sık karşılaşılan sorulardan biri olup temel sebeplerden biri LPG sistemindeki bağlantılarda gevşemelerin yaşanmasıdır. Araçtaki gaz kokusu egzoz da kaçak varsa da yaşanabilir. Özellikle bu tarz durumlarda bunun belki pek çok nedenin olduğu bilinmeli ve buna bağlı olarak durumun nedeni araştırılmalıdır.

Baştaki gaz kokusunun giderilmesi için önlemler alınmalı ya da neyden kaynaklandığı önceden bilinmelidir. Kullanılan adgg yakıtı katkılı ya da yağlıysa LPG bağlantısını karın yağlanmasına ve ardından da gaz kokusuna neden olabilmektedir.

LPG regülatörlerindeki oluşan arıza da araçta gaz kokusuna neden olan faktörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu süreçleri dikkate alarak araçlardaki arıza nedenlerini araştırabilir ve öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir