Tarih:29 Nisan 2024

Ne Kadar Taşıt Kredisi Kullanabilirim?

birevim faizsiz araba

Sıfır kilometre araç satın alınırken kefil şartı aranmamaktadır. Satın almak istediğiniz aracı ödeme süreci boyunca rehin üzerinden kullanabilirsiniz. İkinci el araç alırken ise kefil şartı aranabilir.

Taşıt kredisi ile beraber araç fatura bedelinin büyük bir bölümünü kredili hale getirebilirsiniz. Böylece taşıt kredisini orta veya uzun vadelere bölebilirsiniz. Kredi almak isteyen insanların sıkça sorduğu sorulardan bir tanesi kredinin nasıl çekileceğidir.

Aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenmiş olan hane gelirinin %50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenecektir. Bu sınırla ilgili dönemsel olarak güncellemeler ortaya çıkabilir.

Taşıt Kredisi En Fazla Ne Kadar Olur?

Bankalar üzerinden kredi çekilecek fiyatın aracın fiyatı ile aynı olmaması gerekir. Kredi çekmeden önce hesabınızda bir miktar nakit para olması ve araç fiyatının bir kısmını nakit olarak ödemeniz önemlidir. Kedi çekmeden önce gerekli şartları sağladığınızdan emin olmalısınız. Bankaların sağladığı faiz ve ödeme fırsatlarını gözden geçirip başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bununla beraber bankaların ikinci el taşıt kredisinde uyguladıkları oranlar her yıl Resmi Gazete ’de yayınlanmaktadır.

400.000 TL’ye kadar olan araçlarda maksimum %70’e kadar verilmektedir. 400.000 TL – 800.000 TL arasında olan araçlarda ise bu oran %50’ye kadar geçerlidir. Fiyat arttıkça kredi oranı da düşmektedir.

2. El Taşıt Kredisi Ne Kadar Çıkar?

Kredi notunuz istediğiniz kredi tutarını etkiler. Kredi notu, sizin finansal geçmişinizi yansıtan değerlerden bir tanesidir. Kredi notunuzun yüksek olması ödemeler konusunda güvenilir olduğunuzun göstergesi olarak öne çıkar. Kredi notunuzun yüksek olması başvurunuzun genel olarak onaylanma ihtimalini de arttırır. Almak istediğiniz maksimum kredi tutarı yasalarla sınırlandırılmış olsa bile kredi notunuz düşükse banka, talep ettiğinizden daha az kredi verebilir.

800.000 – 1.200.000 TL kasko değerine sahip ikinci araçların fiyatının %30’una kadar, maksimum 24 ay vadeli taşıt kredisinden yararlanabilirsiniz. 1.200.000 TL – 2.000.000 TL kasko değerine sahip ikinci el araçların fiyatının %20’sine kadar, maksimum 12 ay vadeli taşıt kredisi çekilebiliyor.

0.49 Taşıt Kredisi İçin Kredi Notu Kaç Olmalı 2024?

Kredibilite, kişi ve kurumların finansal değerlerine göre analiz yapılarak verilir. Bankaların gözünde krediye uygunluğuna ve güvenilirliğine dikkat etmek gerekir. Bu not, kredi kuruluşlarına sunulmak üzere hazırlanmaktadır. Daha sonra bankalar tarafından değerlendirilir.

Daha önce çekilmiş olan krediler, ödeme düzeni, borç gecikmeleri, icra ya da yasal takip gibi durumlar kredibilitenizi etkiler. Kredi notunuzun yüksek olması, gelirinizin iyi olması, kredi sicilinizin temiz olması sizlere kolaylık sağlar.

Araba Almak İçin Taşıt Kredisi Mi İhtiyaç Kredisi Mi?

İhtiyaç kredisinde daha düşük tutarlı kredi kullanılabiliyor. Araç kredisi ile daha yüksek tutarlı kredisi alabilirsiniz. Yüksek tutarlı bir araç satın almak istiyorsanız taşıt kredisi kullanmak daha fazla avantaj sağlar. Araba kredisi ile daha yüksek tutarda kredi kullanabilirsiniz. Satın aldığınız araç banka tarafından teminat olarak rehin edilmesi nedeniyle yüksek tutarlarda kredi kullanılabilir. Fakat aracınızın rehin edilmesini istemiyorsanız ihtiyaç kredisi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

2. El Araç Kredisi Yüzde Kaç Veriliyor 2024?

Aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin yüzde 50’sini geçmemelidir. Ailenizle yaşıyorsanız, tüm ailenin geliri dikkate alınacaktır. Tek başınıza yaşıyorsanız sadece sizin geliriniz söz konusu olacaktır. Bankalar tarafından verilen ikinci el araç kredileri değerinin tamamını kapsamaz. Bununla beraber araç için verilen kredi miktarı 100.000 TL altı araçlar için %70’ini kredi çekilebiliyor.

İkinci El Araç İçin Taşıt Kredisi İşlemleri için Neler Yapılması Gerekir?

İkinci el araçların tamamı için taşıt kredisi verilmemektedir. İkinci el taşıtlar için kredi konusunda yaş sınırı 10 olarak hesaplanmıştır. 10 yıldan daha önce üretilmiş araçlar için taşıt kredisi almanız daha zor olabilir.

Araç için çekilecek maksimum kredi tutarı sıfır araçlar için geçerlidir. Fakat aracın satış değeri değil kasko bedeli dikkate alınacaktır. Çekebileceğiniz kredi tutarı aracın kasko bedeline göre belirlenmektedir. Kasko değeri 400.000 TL olarak hesaplanan ikinci el araç için en fazla 280.000 TL taşıt kredisi çekme hakkınız bulunuyor. Sıfır araç için kredi çekecek olan kişilerin bankaya giderken yanında götürmesi gereken belirli belgeler bulunuyor.

10 Yaşında Arabaya Kredi Çıkar Mı?

İkinci el araç satın almak isteyen fakat yeterli bütçeye sahip olmayan kişilere ikinci el taşıt kredisi kullanma desteği veriliyor. Bankaların sunduğu kredi imkanları ile araç satın almak isteyenler araca makul ödeme yöntemleri ile sahip olabiliyor. Türkiye’nin önde gelen bankaları uygun faiz ve vade seçenekleriyle kredi imkanları sunarak bu alanda destek veriyor.

İkinci araçlarda bankalar alacağınız araç için kredi kullanmak istediğinizde yaş sınırı koymaktadır. Yaş sınırı bankadan bankaya değişmektedir. Genel olarak maksimum 5-10 yaş arasında olabilir. Fakat ihtiyaç kredisinde araç yaş sınırı aranmamaktadır.

Hangi Banka 15 Yaşa Kadar Taşıt Kredisi Veriyor?

Çekebileceğiniz maksimum kredi tutarı yasalarla sınırlıdır. Kredi notunuzun düşük olması ya da kredi sicilinizin bozuk olması alacağınız kredi tutarını da etkiler. Yasalar gereği belgelenebilir gelirinizin yüzde ellisine kadar kredi alma hakkınız bulunuyor. Şekerbank taşıt kredisi şartlarında maksimum vade süresi 48 aydır. Teminat olarak araç rehin işlemi yapılabilir. İkinci el araç kredisi 15 yaşına kadar olan arabalar için verilebiliyor.

İkinci El Taşıt Kredisi Nasıl Verilir?

Sıfır kilometre araç almaya bütçesi yetmeyen kişiler, genellikle ikinci el otomobil fiyatları konusunda arayışa girebiliyor. İkinci el araç satın almak için de bütçesini denkleştiremeyen kişiler için taşıt kredisi fırsatları cazip hale geliyor.

Sıfır araçların aksine, ikinci el araçlar için kredi almakta daha zor hale gelebiliyor. Sıfır kilometre araçların tümü için bankaların sunduğu taşıt kredisi fırsatlarından yararlanmak mümkündür. Almak istediğiniz araç için kredi ihtiyacınız bulunuyorsa bankalar tarafından belirlenen kurallara göre hareket etmek gerekir.

Kaç Model Arabaya Kredi Verilir?

Yaş sınırı bankadan bankaya değişebiliyor. Genel olarak sekiz yaşına kadar olan araçlara ikinci el taşıt kredisi verilmektedir. Bu sınır bazı bankalarda 10’a kadar çıkabiliyor.

Sıfır Kilometre Araçlar İçin Taşıt Kredisi Nasıl Verilir?

Sıfır kilometre araç satın almak, birçok kişinin hayali olsa da bütçe yetersizliği nedeniyle sorun olabiliyor. Sıfır kilometre araç alımlarında da bazı yasal düzenlemeler bulunuyor. Aracın tamamı için kredi çekmeleri mümkün değildir.

Araba Bayileri Kredi Veriyor Mu?

Motosiklet, otomobil ve hafif ticari araç alımlarınız için taşıt kredisinden yararlanabilirsiniz. Taşıt kredi başvurunuzu sadece banka ile anlaşmalı bayilerden yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir