Tarih:4 Mayıs 2024

Otomobil Anahtarı Kaybolursa Ne Olur?

birevim faizsiz araba

Özellikle otomobil anahtarının kaybolması pek çok kişi tarafından korkuyla karşılaşılan durumlardan biridir. Tüm bu süreçlerde pek çok otomobil kullanıcısını günlük hayatta dikkat etmediği bir konu olsa da aracınızın anahtarının kaybolması durumunda başınıza istenmeyen durumlar gelebilir.

Eğer anahtar içerdeyken kilitlendiğinde bu durumda çaresizliğe kalabilirsiniz. Ayrıca unutulmamalıdır ki yedek anahtarınız varsa bu durumda şanslı olup bir kolay bir şekilde araba anahtarına sorun etmeden aracınızı açabilir ve bu konuda herhangi bir problem yaşamadan güne devam edebilirsiniz. Tüm bu süreçlere dikkat etmek buna bağlı olarak süreci yönlendirmek en önemli hususlardan biri olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Araba Anahtarı Kaybolursa Ne Yapılmalı?

Eğer araba anahtarınız kaybolursa bu süreçte oto çilingiri sizin için aracın kapılarını açarak içeri girmenizi sağlayacaktır. Eğer anahtar içerde kaldıysa bu durumlarda çözüme kolay bir şekilde kavuşmuş olacaksınız. Ancak durum böyle değildi anahtarınız başka bir yerde kaybolduysa ve oto anahtar ustaları aradın kilidine ya da kontak yuvasına göre farklı bir anahtar yapıp size kolay bir şekilde teslim edebilir.

Eski bir otomobiliniz varsa burada işiniz bitiyor ancak arabanızda immobilizer varsa yeni yapılan anahtarın aracın anahtar kodu ile bağlantı kurmasını sağlamanız gerekmektedir. Eğer aracınızın bu koduna ulaşamıyorsanız ve anahtarın çalınmış olabileceğinden şüphe ediyorsanız aracınıza yeni bir kod tanımlaması yapmanız gerekmektedir.

Peki Sigorta Ve Kasko Şirketleri İle Araba Anahtarı Kaybolursa Zararı Karşılar Mı?

Oldukça merak edilen konulardan biri de sigorta ve kasko şirketlerine anahtarın kaybolması durumunda zararı karşılayıp karşılamayacağıdır. Ancak anahtarın kaybolmasıyla birlikte sigorta ve kasko şirketleri araba anahtarı kaybolması bu kapsamda zararınızı karşılayabilir ancak tüm durumlar için geçerli değildir.

Sigorta Ve Kasko Şirketlerinin Zararı Karşıladığı Durumlar Nelerdir?

Özellikle de araba anahtarı kapalı bir alanda bulunur ve bu mekânları zorla ve şiddetle girilmesinin kaybolması halinde kasko şirketleri tarafından zarar karşılanabilir ya da araç anahtarının gasp yoluyla kaybolması ya da kaybolmasına teşebbüs edilmesi durumunda kasko şirketleri yine aynı şekilde zararı karşılayabilir.

Sigorta Ve Kasko Şirketleri Tarafından Zararın Karşılanmadığı Durumlar Nelerdir?

Özellikle anahtarın araç üzerinde unutulması durumunda kaybolmasında kasko şirketi bu zarara karşılamamaktadır.

Sigortalı olan kişilere güven oluşturan bir yaklaşımla yaklaşık olarak anahtarlarını ele geçirilmesi durumunda da kasko şirketi yine aynı şekilde bu zararı karşılamamaktadır.

Aracın bir kişiye emanet edilmesi sonucu anahtarın kaybolması kişisel bir hata olduğundan sigorta şirketi bu hatayı karşılamamaktadır

Sigortalı olan kişinin algılama yeteneğinin zayıf olması sebebiyle anahtarın kaybedilmesi gibi durumlar ne yazık ki kaskonun kapsamında yer almamakta tam olarak kişinin kendi hatası olarak kabul edilmektedir. Bu sebeple süreçlere dikkat edilmeli ve buna bağlı olarak kasko şirketi anahtar kaybı olması durumunda ne yaparsanız yazımızdan cevap bulabilirsiniz.

Yeni Araba Anahtarı Yaptırma Maliyeti Ne Kadardır?

Eğer araba anahtarı yaptırmanın maliyeti aracınızın yaşı ve modeline göre değişiklik gösterdiğini bilerek buna bağlı olarak süreci yönlendirebilirsiniz. Özellikle unutulmamalıdır ve kapıları açmanın maliyeti oto çilingir ile araç modeline ek olarak ya da saatine göre değişkenlik göstermekte olup belli bir fiyat aralığında fiyatlar değişim gösterir.

Aracınızın immobilizer araba anahtarı kopyalama işlemine bağlı olarak da aracın modeline göre 100 liradan başlayıp 2.000 liraya kadar fiyat artışlarına bağlı olarak süreç değişim gösterebilmektedir. Aynı zamanda unutulmamalıdır ki eğer araba anahtarınızı çalıştıysa bütün kilit yuvalarında değişeceği için maliyet daha da çok artacaktır.

Arabanın Yedek Anahtarı Yoksa Ne Olur?

Arabanızın eğer asıl anahtarını kaybettiyseniz ve arabanın yedek anahtarı yoksa bu durumda yapmanız gereken şeylerden biri araç çilingir çağırarak süreci sorunsuz bir şekilde halledebilmek olmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki arabanın yedek anahtarı yoksa bu durumda yapmamız gereken en önemli şey bir oto çilingir çağırarak süreci pratik bir şekilde çözümlemek olacaktır.

Oto çilingir kısa sürede aracınıza girmenizi sağlayacak ve sorunsuz bir şekilde işleminizi gerçekleştirecektir. Ancak unutulmamalıdır ki bu süreçte önemli olarak aracınıza yeni bir anahtar yaptırmanız gerekecek ve böylelikle yedek anahtarı olmadığı için arabanızı kullanmanız da mümkün olmayacaktır.

Kasko Kapsamında Araba Anahtarı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Özellikle dikkat edilmesi konulardan biri de öncelikle aracınızın anahtarını nasıl kaybolduğunu sigorta şirketini arayarak durumu bildirmeniz gerekmektedir. Böylelikle sigorta şirketi anahtarın kaybolma nedeninin sigorta poliçesinde hususlara uygun olup olmadığını açıklayacak ve buna bağlı olarak size hizmet verip veremeyeceğini net bir şekilde belirleyecektir.

Aynı zamanda hasarın ek teminat mı yoksa ana teminat mı üzerinden ödeneceğini de net bir şekilde öğrenmeniz gerekmektedir.

Tüm bu süreçlerde sigorta şirketinin anahtarı yapılması seçenekleri için sizi yönlendirmesi konusunda rica ederek ve bu bağlamda oto anahtarcı ya da yetkili servise size yönlendirmesi için gerekli prosedürleri uygulayın.

Yaptırdığımız her işlemin detayının faturasını edinin. Kasko kapsamında araba anahtarı yaptırırken tüm bu süreçlere sizler de mutlaka dikkat edin.

Yedek Anahtarı Olmadan Kasko Yaptırmak Mümkün Müdür?

Özellikle yedek anahtar olmadan aracınıza kasko da yaptırabilirsiniz ama bunu poliçe hazırlanmadan önce sigorta şirketine net bir şekilde bildirmeniz gerekmektedir. Tüm bu süreçlerde poliçeniz hazırlanırken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de araba anahtarının kaybolması ya da çalınması hakkında bir madde eklerken sadece bir anahtara sahip olduğunuzu belirtmeniz en önemli hususlardan biri olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Aynı zamanda araç anahtarının çalınması ya da kaybolması durumunda sigorta hasarın sadece belli bir kısmını ödeyeceğini unutmamalı ve buna bağlı olarak süreci net bir şekilde sürdürmeleriniz. Üstelik bu süreçlerde yedek anahtarının olmadığını belirttiğinizde bir kayıp yaşandığını aracınız için hasar kaydı oluşturulacaktır.

Araba Anahtarı Kaybolursa Fiyatları Nelerdir?

Özellikle merak edilen konulardan biri olarak da araba anahtarı kaybolursa fiyatlarının neler olduğudur. Bu süreçte oto çilingir ya da sigorta şirketinin bu sorunu üstlenip işlemeyeceğine bağlı olarak fiyatlardaki değişimler artacaktır.

Önemle yapmanız gereken şeylerden biri de araba anahtarı kaybolursa ne yapılması gerekir sorusuna net bir şekilde bilmeli süreci buna bağlı olarak bilinçli bir şekilde yönlendirmeniz gerekmektedir. Böylelikle süreçleri sorunsuz bir şekilde tamamlayacak ve en kısa sürede aradığınız cevabı sizlerde bulacaksınız. Araba anahtarı kaybolması halinde yapılacakları siz de buna bağlı olarak sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir