Tarih:29 Nisan 2024
Tesla Fiyat Listesi

Tesla Fiyat Listesi 2024

birevim faizsiz araba

Nisan ayından bu yana ülkemizde satışta olan Tesla, teknolojik ve şık tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Tesla Y, 2022’de 5 yıldızlı Euro NCAP güvenlik derecelendirilmesi ödülünü alarak küçük arazi kategorisinde sınıfının en iyisi ödülünü almıştır. Üstün çekiş kontrolü sunan Tesla, kar, yağmur ve çamur gibi zorlu şartlarda da kullanılabilmektedir. Tamamen elektrikli olan Tesla, tek şarj ile 533 km yol gidebilmektedir. Tesla fiyat listesi 2024 ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Model Y – Arkadan İtiş, 2.305.854 TL,
  2. Model Y Long Range – Çift Motorlu 4 Çeker, 2.887.834 TL,
  3. Model Y Performance – Çift Motorlu 4 Çeker, 3.005.338 TL.

Tesla Modelleri ve Fiyatları

Tesla’nın otonom sürüş özelliklerinin keyfini çıkarmayı bekleyen birçok sürücü, donanım paketlerini de merak etmektedir. Ancak Tesla Model Y donanım paketleri sunmamaktadır. Bunun yanı sıra 3 versiyon içinde opsiyonel olarak sunulan bir takım özellikler bulunmaktadır. Tesla modelleri ve fiyatları, en çok merak edilen konular arasındadır.

3 versiyon içinde standart renk beyaz olsa da diğer 4 renk seçeneği de alternatif olarak bulunmaktadır. Ayrıca üç modelinde iç mekan rengi tamamen siyahtır. 20 bin TL fark ile beyaz renk seçeneği de sunulmaktadır.

Tesla modellerinde gelişmiş otopilot seçeneği de bulunmaktadır. Otopilottaki navigasyon özelliği, Model Y’ye rota girildiği andan itibaren varış süresini kısaltmak ve gereksiz yavaşlamaları önlemek için gerekli düzenlemeleri yapmaktadır. Otopilot, otoban çıkışları ya da şeritlerdeki sıkışıklıklara göre otomatik olarak şerit değiştirmenizi sağlamaktadır. Ancak bu otopilot hala BETA özelliklerinden biridir.

Otomatik park ve summon özellikleri, Model Y’nin park asistanları olarak tarif edilmektedir. Otomatik park özelliğine eklenen summon ile sürücü aracın içerisinde olmasa bile aracı rahatlıkla park edebilmektedir. Bu özellikler göz önüne alındığında Tesla fiyat konusunda müşterileri için büyük alternatifler sağlamaktadır.

Tesla Özellikleri Nelerdir?

Tesla, tamamen elektrikli bir araç olarak güçlü performans, yüksek verimlilik ve ileri teknolojik özellikler sunan bir otomobil markasıdır. Bunun yanı sıra Tesla markası, otomotiv sektöründeki yenilikçi yaklaşımı ve sürdürülebilirlik konusundaki konumu birçok kişinin dikkatini çekmektedir.

Bu nedenle Tesla, hem çevreye duyarlılığı olan hem de teknolojik açıdan güncel bir araç arayan kişiler için uygun bir  seçenektir. Tesla özellikleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Tam şarjda ortalama 448 km menzil,
  2. 0-100 km/s hızlanmasını 5.3 saniye içerisinde tamamlar,
  3. En yüksek hızı 261 km/s’dir,
  4. 4 kapılı sedan gövde yapısı,
  5. 15 inç genişliğindeki dokunmatik ekranlı ara yüz,
  6. Otomatik sürüş ve otonom sürüş özellikleri,
  7. 5 kişilik yetişkin yolcu kapasitesi,
  8. 542 litrelik bagaj kapasitesi,
  9. Çift motorlu seçenekler,
  10. Hız sabitleme özelliği, çarpışma uyarısı ve şerit takip asistanı gibi sürüş destek sistemleri,
  11. Wİ-Fİ, Bluetooth, USB ve USB-C bağlantı özellikleri.

Tesla Maliyet Avantajları Nelerdir?

Bir otomobilden bahsedildiğinde sadece sürüş keyfinden bahsetmek doğru değildir. Birazda maliyet konusundan bahsetmek ve Tesla’yı maliyet açısından diğer otomobillerden ayıran özellikleri konuşmak gerekir. Tesla maliyet avantajları denildiğinde akıllara ilk olarak menzil ve yakıt maliyetleri gelmektedir. Bu gün Amerika’da benzin fiyatları ve elektrik saat fiyatları baz alındığında Tesla, ortalama içten yanmalı bir otomobile kıyasla 4, 5 kat daha fazla tasarruf etmektedir. Eğer enerjinizi güneş enerji sisteminden temin edebilirseniz bu fark uzun vadede daha da fazla olacaktır.

Tesla için maliyet konusundaki tek avantaj yakıt değildir. İçten yanmalı bir arabaya göre elektrikli bir otomobilde bulunan aksam sayısı daha azdır. Benzinli bir arabada sürekli olarak değiştirilmesi gereken balata, filtreler ve yağlar gibi çeşitli sorunlar bulunmaktadır. Tesla’da ise bakım maliyeti neredeyse sıfıra yakındır.

Bir diğer avantaj olan noktada aracın pazarlama stratejisidir. Bilindik araç bayii satış uygulamasında aslında bize uygun üretilmiş bir aracı değil, galeride mevcut olan bir ürünü alırsınız. Tesla bu konuda müşterilerine farklı bir yaklaşım sunmaktadır. Tesla yalnızca internet üzerinden satışa sunulmaktadır. Bu sayede daha önce bir bayii tarafından alınmış bir aracı satmaya çalışan baskıcı bir satış elemanı bulunmamaktadır.

Tesla’nın Üstünlükleri Nelerdir?

Tesla, eşyaların ve nesnelerin interneti olarak adlandırdığımız bu dönemde karşımıza sadece bir ulaşım aracı olarak değil, bir teknoloji platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. Araba, diğer araçlara oranla sürekli olarak internete bağlıdır. İçerisinin dizaynı oldukça sadedir. Ancak bu sadeliğin altında sizleri etkileyecek pek çok tasarım bulunmaktadır.

Sürücü ile otomobil arasındaki iletişimi sağlayan dev bir dokunmatik ekran bulunmaktadır. Arabanın tüm kontrolleri bu ekran üzerinden gerçekleştirilmektedir. Arabanın içerisinde diğer otomobillerdeki gibi düğmeler ve kontrol kolları bulunmamaktadır. Tüm bu özelliklere oranla Tesla fiyatları oldukça idealdir.

İnternete sürekli bağlı olan ana kontrol ekranı, sizlere bütün bu kolaylıkları iç açıcı bir sadelikle sunmaktadır. Arabanın her bir köşesine yerleştirilmiş olan kamera sistemleri, sürüş bilginizi toparlayacak, toplanan bilgiyi internet üzerinden ana merkeze gönderecek ve size daha iyi ve güvenli bir sürüş keyfi sunacaktır. Tesla bu topladığı bilgiler ile sizlere özel sürüm yenilenmeleri, yeni fonskiyonlar ve kullanım kolaylıkları sunacaktır. Tam kendi kendine kullanma özelliği bulunan Tesla, yolda bulunan diğer Tesla’lardan gelen verileri toplayarak size mükemmel bir sürüş deneyimi sunacaktır.

Tesla Türkiye Fiyatı

Tesla’nın özelliklerin ve ülkemize sunduğu yarı otonom sürüş tekniklerine göz attıktan sonra asıl can alıcı yer ise fiyatıdır. Tesla Türkiye fiyatları, vergiler, döviz kuru ve opsiyonel özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat listesine göre Tesla fiyatları şuanda 2.305,854 TL ile 3.005,338 arasında değişiklik göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir