Tarih:29 Nisan 2024
Trendyol Araçlı Kurye

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur? Maaşları ve Hakları

birevim faizsiz araba

Yeni bir iş aradığınızda Trendyol araçlı kurye olmak etkili bir seçenek olabilir. Gerekli yetkinliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, Trendyol gibi geniş yelpazede hizmet veren e ticaret sitesinin kuryeliğini yapabilirsiniz. Araçlı kurye iş ilanları takibi ardından aradığınız, ihtiyacınız olan işlere başvurabilirsiniz.

Araçlı Kurye Ne Demek?

Kuryenin anlamı, getirip götüren görevlidir. Araçlı kurye ise bir araç kullanarak getirip götürme işini yapan kişidir. Kurye genelde araçla birlikte getirme götürme işi yaptığı için bütün olarak kelime aynı anlamı taşıyabilir. Ancak kuryelik araçla olmak zorunda değildir. Örneğin, yürüyerek kuryelik yapılabilir.

Hangi araçlarla kuryelik yapıldığına gelince motor veya araba yaygın şekilde görülmektedir. Bireysel olarak bir kişinin teslim etmesi gereken malzemeler sorunsuz şekilde araç içinde nakledilir.

Trendyol’da Çalışmak

Büyük çapta hizmet veren e ticaret firmaları giderek yaygınlaşıyor. Bunlardan biri olan Trendyol da yeni iş olanakları için kapı aralıyor. Dolayısıyla Trendyol’da çalışmak da birçok kişi tarafından hedeflenen bir iş imkanı haline geldi. Devamlı bir iş arayan kişiler başvuru yaparak kurumsal bir zeminde çalışabiliyor.

Trendyol Araçlı Kurye Olma Şartları

Trendyol kuryelik başvurusu öncesinde firma belirli şartlara uygunluk arıyor. Yapılan teslimatların kazandırmasıyla bilinen firmada 6 yaşından küçük, hafif bir araç olmalıdır. Ticari araç koşulu yanında sizin yaş aralığınızın da 22-48 olması gerekiyor.

B sınıfı ehliyet, SRC Belgesi, temiz sicil kaydı, full time çalışmaya uygunluğa bakılıyor. Ayrıca askerlikle ilişki olmaması, psikoteknik belgesi istenen diğer koşullardan…

Trendyol araçlı kurye şartları arasında farklı bir durumdan bahsetmek gerekiyor. Buna göre bir nakliye şirketinizin olması isteniyor. Şayet yaşınız 29’dan daha küçükse, şirketiniz olmasa da genç girişimci süreciyle beraber kazanabilmektesiniz.

Trendyol Araçlı Kurye Başvuru

İş başvurusunda bulunacağınızda bazı adımları takip etmek gerekir. Trendyol ilanları aramanızı yaparak ön hazırlık aşamasını geçebilirsiniz. Trendyol ilanları şeklinde görebileceğiniz kurye iş ilanlarını internette Kariyer Net gibi sitelerde görebilirsiniz. Benzer şekilde farklı iş arama platformları da Trendyol araçlı kurye başvuru sürecinde etkili olacaktır.

Trendyol Express başvurusu yapmak için ilan beklemeden ortaklık için başvuruda bulunabilirsiniz.  Müşterilerin eşyalarını teslim etmek veya satıcılardan malzeme toplamak şeklinde başvuruda bulunabilirsiniz.  Her ikisi için farklı belgeler istenebilmektedir.

Taşıyıcı olacaksanız motosikletli kurye veya arabalı kurye olabilirsiniz. İki seçenek size otomatik şekilde bölmeler sunuyor. Başvuru bölmelerini seçerken iklim şartları veya ehliyetiniz önem kazanabilir.

Trendyol Araçlı Kurye Başvuru Belgeleri

Trendyol iş ortaklarından bazı belgeleri teslim etmesini isteyecektir. SRC Belgesi, psikoteknik belgesi, araç ruhsatı, geçerli bir sürücü ehliyeti talep ediliyor. Belgeler diğer giriş bölümlerinde de benzer şekilde düşünülebilir.

Trendyol Express başvurularında hangi bölümü seçerseniz o alanda form bilgileri görülecektir. Geniş bir yelpazede karşınıza çıkan ve istenen bilgileri ayrıntılı şekilde doldurmak gerekecektir. Motosikletli kurye üzerinden Trendyol iş başvuru formu dolduracaksanız istenen bilgilerden bazıları aşağıdadır:

  • Kişisel bilgiler, doğum bilgisi, e posta, ikamet, telefon, eğitim bilgileri
  • Hangi şehirde faal olarak çalışmak istediğiniz, il ve ilçe olarak seçimler
  • Şirket türü bilgileri, e fatura mükelleflik durumu, vergi numarası, kimlik numarası bilgileri istenir.

Şayet başvuruda bir aracınız yoksa form bilgisi olarak aracım yok kısmını seçmelisiniz. Hayır butonuna basarak sizden istenen başvuruyu tamamlamalısınız. Aracınızla alakalı bir açıklama yapmak gerekliyse formdaki açıklama kısmına yazabilirsiniz. Başvurularda istisna durumlar nedenli kabul durumu başvuran kişinin merak ettiği konulardır.

Trendyol Online İş Başvurusu Takibi

Seçeceğiniz kategorilerde iş başvurusu yaptıktan sonra ne zaman sonuçlanacağını takip etmeli, beklemede kalmalısınız. Başvuru kanalı genellikle ortaklık sayfasından yürütülmektedir. Ancak iş başvuru sitesi üzerinden başvuru yapıyorsanız geri dönüşleri oradan takip edebilirsiniz. Kariyer Net üzerindeki başvurular genelde Trendyol Grup bünyesinde yer alacaktır.

Başvuru yapan kişiler, aynı anda bir iletişim kanalı belirlemeli, sormak istediği soru ve konuları buradan iletebilmelidir.  Her sene Trendyol iş başvurusu süreçleri, talepler vs. değişebiliyor. Kurumsal prosedüre uygun başvuru yapmak için takipte kalmanız gerekir.

Trendyol Araçlı Kurye Görevleri

Araçlı kuryeler belirli sorumlulukları taşıyan kişilerdir. Satın alınan malzemeleri içerik fark etmeksizin doğru adreslere teslim etmek gerekiyor. Teslimat işin büyük bölümü olsa da aslında firma müşteri ilişkilerine çok önem veriyor.  İletişim dili bakımından sorunsuz bir teslimat aşaması gerçekleşmesi gerekiyor.

Kurye olarak çalışmak istediğinizde Trendyol teslimat sisteminde yapılması gerekenleri eksiksiz şekilde tamamlamalısınız. Bazı durumlarda ekstra yönlendirme gereken hallerde ticari araçla birlikte gereken yere gidilmesi sağlanmalıdır.

Araç kullanarak Trendyol’da çalışmak istiyorum diyorsanız gereken hallerde eğitimlere katılmış olmanız isteniyor. Ürünleri yerleştirme, teslimat aşaması, problemleri çözme prosedürleri vs. önem kazanıyor.

Trendyol Kurye Hakları Nedir?

Trendyol’da araçlı kurye olacağınızda bir firma sahibi olduğunuz düşünülürse ekstra bir sigorta yatırma durumu olmamaktadır. Araç teslimatı esnasında olası güvenceler için firma sigortasını başlangıç aşamasında firmaya sormalısınız. Genel bilgilendirme esnasında yanlış bilgi vermemek adına, ne gibi ekstra haklar olduğunu görüşmeniz önerilir.

Trendyol araçlı kuryeler, araç içinde beklenmeyen kaza gibi durumlarda araç sigortasından yararlanacaktır. Ancak teslimatı olacak bir paketi verirken beklenmeyen güvenlik sorunları bilgi alınması gereken bir durumdur. Bu gibi durumlarda ne gibi süreç olacağı hem müşteri hem de çalışan kişi tarafından önem kazanır.

Trendyol Araçlı Kurye Ne Kadar Kazanır?

Trendyol araçlı kuryelerin maaşları, teslim edilen paket sayısına göre değişebiliyor. 2024 yılı güncellenen genel fiyatlarda olduğu gibi birim paket fiyatı değişikliği bulunuyor. 30-35 bin TL ve üzerinde kazandığı bilinen araçlı kuryelerde paket sayısıyla rakam artabilecektir.

Sorunsuz şekilde teslim edilen paketlerin miktarı ve toplam maaş arasında paralellik bulunuyor. Trendyol araçlı kurye 2024 bilgilerini kişiye özel olarak güncel şekilde takip etmek faydalı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir