Tarih:4 Mayıs 2024
Triger Kayışı

Triger Kayışı Nedir? Neden Kopar?

birevim faizsiz araba

İçten yanmalı olan araçların kalbi konumundaki parçalardan triger kayışı nedir? Aracın en önemli parçalarından olan ve zamanlama kayışı ya da eksantrik mili kayışı olarak da adlandırılan triger kayışı son derece önemlidir. Zarar görmesi ve de kopması durumunda motorda telafisi zor olan arızalar doğurabilir. Bu nedenle bu parçanın zaman zaman kontrol edilmesi oldukça önem arz eder.

Belirli aralıklarla kontrolünün yapılması ve değiştirilmesi aracın kullanılması ve verim alınması açısından kişilerin dikkat etmesi gereken durumlardandır. Kişiler triger kayışının neden koptuğunu ve bu kopmanın önlenmesi için nelerin yapılması gerektiğini bilirse daha erken ve daha sağlıklı işlemler yapılmış olur.

Triger Kayışı Neden Kopar?

Triger kayışının kopması durumunda alınması gerekenler bazı önlemler bulunur. Bundan dolayı kişiler en doğru işlemi uygulamak ve müdahalede bulunmak adına kopmanın da engellenmesini sağlayabilir. Triger kayışı neden kopar? Konusunda ise bu parçanın ne gibi durumlarda zararlara uğrayıp koptuğunu bilmekte fayda vardır. Triger kayışı belirli bir zaman sonra fazla kullanım ya da kullanıma bağlı şekilde kopmalar yaşayabilir.

Bu kopmanın ana sebeplerinden ise yapılma aşamasında kullanılmakta olan malzemelerden kaynaklı olduğu belirtilebilir. Triger kayışının yapılması yumuşak bir malzeme ile olduğundan herhangi bir zarar ya da darbe durumunda hemen kopma ve hasar alma özelliği yaşayabilir. Triger kayışının bir tarafının dişli olmasının nedeni ise kasnakları ve motorda bulunan dişlileri kontrol atkına alabilmesinden kaynaklanır.

Triger kayışının kopması sorunu aracın kullanılmakta olan süre ve yapılan kilometreye göre belirlenir. Yani aracın kilometrelerce kullanılması ve belirli zamanlarda kontrol edilmesi gereken kayışın ihmal edilmesi durumunda kopmalar meydana gelir. Kullanılan süre ve kilometreye göre değişen bu durum karşısında kişilerin araçlarını kullanma anlarında alınan önlemler eşliğinde kayışın kopması engellenebilir.

Triger kayışı nedir? Konusunda kişilerin araçlarında bulunan önemli olan bir parça olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bu parçanın kopması durumunda araçta istenmeyen durumlar ve olumsuzluklar meydana gelir. Kauçuk malzemeden yapılmakta olan bu parça kilometreye ve süreye göre hasar görebilir. Motor içinde yaşanan sürtünme ve ısınma sebebiyle bu kayış kopmaktadır.

Triger Kayışı Koparsa Ne Olur?

Araç içerisinde yer alan ve önemli görevleri olan triger kayışı bazı nedenlerden dolayı kopabilir. Bundan dolayı kişiler bu kayışların bakımını yaptırabilir ve kayışın kopmasına neden olan durumlar için önlem alabilir. Kullanıcıların sürüşüne ve aracı kullanmasına bağlı olarak bu kayışın kopması mümkün olur. Her türlü açıdan araca da zarar verecek olan bu sorunun çok zaman geçmeden fak edilerek işlemlerinin yapılması gerekir.

Peki triger kayışı koparsa ne olur? Triger kayışının kopması anında kayışın tutmakta olduğu dişli aksamlar zarar görmektedir. Bu durum motorun durmasına da neden olmaktadır. Otoban gibi hız limitinin oldukça yüksek olduğu alanlarda triger kayışının kopması son derece tehlikelidir. Triger kayışının koptuğu anda motordan çok güçlü şekilde ses gelmeye başlar. Bunun yanında araç kaputunun altından siyah bir duman gelir. Kişiler bu belirtileri gördükleri anda müdahale etmelidir.

Beklenmedik zamanlarda böyle bir sorunun yaşanması çok tehlikeli olduğundan kişiler bunun için derhal önlem almalıdır. Kayışın kopması durumunda diğer aksamlarda hasar görmekte olduğundan insanların aracın daha fazla tehlikeye atılmaması adına bunun sonlandırılmasını sağlamak adına adım atmasında fayda vardır.

Motor içerisinde yer alan sürtünme ve ısınma aracı olumsuz şekilde etkileyeceği için aracın potansiyelinin olumsuz yönde etkilenmesi de söz konusudur. Triger kayışı nedir? Konusunda kişilerin araçlarında yer alan ve oldukça önemli olan bu parçayı ve kontrol edilmesinin gerekli olduğunu bilmesi önem arz eder.

Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?

Kişilerin araçlarında yer alan ve kontrol edilmesinin son derece önemli olduğu triger kayışı belirli etkenlerden dolayı kopabilir. İşte böyle bir durumun yaşanmaması ve tehlike altında araç kullanımının önlenmesi için kişiler tirger kayışını değiştirmelidir.

Bu kayışın değiştirilmesi için de belirli bir zaman ya da tarihin beklenmesine gerek yoktur. Triger kayışının değiştirilmesi aşamasında kişilerin oto servisten bilgi ve yardım alması yeterli olur. Eğer gerekli görülmekteyse kişiler kayışı değiştirmelidir.

Bu kontrol süresi de yapılmakta olan kilometreye göre değişkenlik göstermektedir. Bireyler 3 yıldan daha kısa bir zaman içerisinde 90 bin kilometre yapmışsa triger kayışının kontrol edilmesi ve de değiştirilmesi gerekebilir. Bu nedenle insanların kullandıkları araç ve bu araçla yapılmakta olan kilometre kayışın değiştirilmesi noktasında oldukça önem arz eder.

Buradan anlaşılacağı üzere kişiler 3 yıl içerisinde 90 bin kilometre yapmışsa triger kayışını değiştirmelidir. Triger kayışı ne zaman değiştirilir? Konusunda en önemli olan detay ve bilgi tam olarak bundan ibarettir.

İnsanların dikkat etmesi ve asla ihmal etmemesi gereken noktalardan biri olan triger kayışının oto servisinde kontrol edilmesinde fayda vardır. Değişimin yapılması sayesinde insanlar daha rahat ve güvenilir şekilde yolculuk yapabileceği gibi oluşacak olan tehlikelere karşı da daha rahat olarak hareket etmiş olur. Bu durumda insanların araçlar ve araç kullanımında dikkat edip gözden kaçırmaması gereken durumlardan biri olarak triger kayışına önem vermek gerekmektedir.

Triger Kayışı Değişimi Nasıl Yapılır?

Triger kayışının değiştirilmesi oldukça önemli ve hassasiyetle yapılması gereken işlerdendir. Bu nedenle kişilerin uzman ve profesyonel şekilde çalışmakta olan bir ekipten yardım ve hizmet almasında fayda vardır. Özel değişim araçları olmadan yapılamayan bu işlemler uygulamadan uygulamaya değişkenlik gösterir. Motora özel olarak uygulanması gereken işlemler ve talimatlar da gerekebilir.

Triger kayışı nasıl değiştirilir? İlk olarak zamanlama işaretlerinin doğru şekilde olduğuna dikkat etmek gerekir. TDC krank mili ve triger işaretine dikkat etmek, motor bloğunda işaretle hizalı kam mili kasnağı triger ucuna dikkat edilmelidir. Yeni kasnak kayışların üzerine yerleştirilmesi işlemi ile de ikinci aşamaya geçilmiş olur. Zorlanmadığı kontrol edilerek kullanılmış olan kayışın yeninden monte edilmeye zorlanmamasına dikkat etmek gerekir.

Gerginlik değeri bu aşamada yeniden hesaplanarak işlemler yapılır. Gergi ayarlama civatası yavaş bir şekilde gevşetilerek kayışa karşı geri bir esneme olmalıdır. Dikkat edilerek özenle gergi işlemi de yapılmalıdır. Gergi ile yapılması gereken tüm işlemlerin bitmesinin ardından toprak kablosu en doğru şekilde bağlanıp motorun ateşleme zamanlaması kontrol edilerek tüm ayarlamalar yapılmalıdır. Triger kayışı değişimi önemli mi? Konusunda oldukça dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur.

Triger Kayışı Değişimi Ne Kadar Sürer?

Triger kayışının değiştirilmesi durumunda belirtilmekte olduğu üzere aşamalı şekilde gerçekleşmektedir. Peki triger kayışı değişimi ne kadar sürer? Yapılması planlanan değişimler, işlemler ve uygulamalar tam olarak uzmanlar ve profesyonellik durumuna göre zaman açısından farklılık gösterir. Kayışın değiştirilmesi için götürülmekte olan servise göre zaman değişiklikleri olmaktadır.

Motorun durumu ya da kayışın yenilenirken kullanılacak olan malzemelerin temin gibi durumlara göre de kişilerin bu işlemleri zaman alabilir. Genellikle bakıldığı zaman aracın kayışını değiştirilmesi adına kişiler araçlarını birkaç günlüğüne serviste bırakmaktadır. Triger kayışı nedir? Konusunda kişilerin araçları için son derece önemli olan bir parça olduğunu belirtmek doğru olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir