Tarih:29 Nisan 2024
BYD

Türkiye’de Satılan BYD Modelleri ve Fiyatları

birevim faizsiz araba

1995 yılında kurulmuş Çin merkezli bir firma olan BYD otomobil çeşitleri, son zamanlarda Türkiye’de de adını sıkça duyurmaya başlamıştır. BYD modelleri, 2023 yılı itibari ile Türkiye’de satışa çıkmış ve büyük bir ilgi görmeye başlamıştır.

Son yıllarda hızla artan elektrikli otomobil üretimi ile gözler BYD modellerine yönelmektedir. Her bir modelinde birbirinden farklı ve ilgi çekici özellikleri ile kendine hayran bırakan BYD otomobiller hakkında son dönemlerde birçok araştırma yapılmaktadır. Henüz Türkiye’ye yeni girişi yapan BYD otomobiller daha ülkeye gelmeden merak söz konusu olmuştur. BYD otomobiller dış tasarımlarıyla son derece göz almaktadır. İç tasarım ve özellikleriyle de konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Hızlı şarj özellikleriyle de kesintisiz bir sürüş sağlamaktadır.

Türkiye’de 2023 yılında satışa sunulan tek BYD modeli Atto 3’tür. Atto 3 tasarımı ve özellikleriyle otomobil tutkunlarının dikkatini çekiyor. Türkiye’de çıkması dört gözle beklenen BYD Han EV ve BYD Seal modellerinin ise 2024 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması beklenmektedir.

BYD Atto 3 Özellikleri

BYD Atto 3, muhteşem bir tasarımı ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Ejderha bakışlarından ilham alınarak tasarlanmış olan ön tasarımı ile otomobilin kapıları açıldığı anda büyüleyici ön ve arka LED aydınlatmaları karşılamaktadır. Sportif bir dış görünüme sahip olan BYD Atto 3, kullanışlı iç dizaynıyla da konforlu bir sürüş ve yolculuk keyfi sunmaktadır.

Türkiye’de ilk kez 2023 yılında satışa sunulan BYD Atto 3, uzun sürüş menzilli ve hızlı şarj özelliği ile dikkat çekmektedir. BYD Blade Batarya kullanılan Atto 3 dünyanın en güvenli pillerinden birine sahiptir. BYD Atto 3 şarj süreleri aşağıdaki gibidir:

  • AC şarj (7 kW 1 fazlı şarj) %0 – %100: 9 saat 42 dakika
  • AC şarj (11 kW 3 fazlı şarj) %0 – %100: 6 saat 30 dakika
  • DC şarj (150 kW şarj kutusu kullanarak) %10 – %80: 44 dakika
  • DC şarj (150 kW şarj kutusu kullanarak) %30 – %80: 29 dakika
  • DC şarj (150 kW şarj kutusu kullanarak) %0 – %80: 80 dakika

BYD Atto 3 teknik özellikleri ise şu şekildedir;

  • Motor tipi: Kalıcı mıknatıslı senkron motor
  • Maksimum güç: 150 kW
  • Maksimum tork: 310 Nm
  • Maksimum hız: 160 km/s
  • 0 – 100 km hızlanma süresi: 7,3 km/s
  • Batarya tipi: BYD Blade batarya (LFP)
  • Batarya kapasitesi: 60,48 kWsa
  • Karma sürüş menzili: 420 km
  • Şehir içi sürüş menzili: 565 km
  • Karma enerji tüketimi: 15,6 kWsa/100 km
  • Şehir içi enerji tüketimi:1,20 kWsa/100 km

BYD Atto 3 Fiyat Listesi

BYD Atto 3 için Türkiye’de satışa sunulan 4 farklı renk seçeneği bulunmaktadır. Bu renkler; sörf mavisi, dinamik kırmızı, dağ grisi ve kar beyazıdır. BYD Atto 3 fiyatları 2024 Mart ayı için 1.790.000 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra Mart ayına özel takas kampanyalı fiyatı ise 1.740.000 TL’dir. Ayrıca firma, BYD Atto 3 modelini satın alan müşterileri için aşağıdaki aksesuarları ücretsiz bir şekilde vermektedir.

  • Halı Paspası
  • Kauçuk Paspas Seti
  • Mod 3 Tip 2 Şarj Kablosu (AC Şarj Kablosu)
  • Mod 2 Şarj Kablosu (Ev Tipi Şarj Adaptörü)
  • V2L Güç Kablosu (Araçtan Dışarı 220V Enerji Veren Dörtlü Priz ve Kablo)
  • Bagaj Havuzu

BYD Han EV Özellikleri

Sedan bir otomobil türü olan BYD Han EV, yüksek performans ve güçlü motoru sayesinde yeni nesil sürüş deneyimi sunmaktadır. Çift motora sahip olan BYD Han EV 521 km sürüş menzili ile 0’dan 100 km/s hızına 3,9 saniye gibi kısa bir sürede ulaşıyor.

Geniş ve kullanışlı bir iç tasarımı ile konforlu bir sürüş deneyimi sunan BYD Han EV’de dünyanın en güvenilir pillerinden biri olan BYD marka batarya kullanılmaktadır. Ayrıca BYD Han EV, Bosch IPB akıllı entegre fren kontrol sistemi ile güvenilir bir sürüş sunmaktadır.

BYD Han EV Fiyatları

BYD Han EV, henüz Türkiye’de satışa sunulmamıştır. Ancak firmanın yapmış olduğu duyuruya göre 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkacağı bilinmektedir. Dolayısıyla BYD Han EV fiyatları hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

BYD Seal Özellikleri

Spor ve stili bir araya getiren BYD Seal, okyanustan ilham alınan tasarımıyla 2023 iF Tasarım Ödülü’nün sahibi olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. BYD Seal, U şeklindeki kademeli farları sayesinde görüş açısını genişleterek daha güvenli ve rahat bir sürüş deneyimi sunuyor.

İç tasarımıyla da son derece ilgi gören BYD Seal, 15,6 inç büyüklüğünde döndürülebilir dokunmatik multimedya ekrana yer vermektedir. Apple CarPlay ve Android Auto ile donatılan döndürülebilir dokunmatik ekran sayesinde sürüşler, daha keyifli hale gelmektedir.

BYD Seal, panoromik cam tavanı ile gökyüzünün muhteşem görüntüsü eşliğinde bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Ayrıca HIFI Dynaudio Premium Sound ses sistemi ile sürüşeli eğlenceli hale getirmektedir.

Spor bir tasarıma sahip ısıtmalı ön koltuklara sahip olan BYD Seal, konforlu bir sürüş deneyimi ile karşınıza çıkıyor. Bunun yanı sıra arkada 400 litrelik önde ise ek olarak 53 litrelik geniş bagaj alanıyla uzun yolculuklarınızın kurtarıcı bir parçası haline geliyor. BYD Seal, 150 kW DC kapasitesi ile %30’dan %80’e kadar şarj edilme süresi sadece 26 dakikadır.

BYD Seal Fiyatları

İç ve dış tasarımlarının yanı sıra özellikleriyle de tüm dikkatleri üzerine çeken BYD Seal fiyatları hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Türkiye’de daha satışa sunulmayan BYD Seal’in 2024 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkacağı bilinmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir