Tarih:4 Mayıs 2024

Hatchback Nedir? En İyi Ve En Çok Satan Hatchback Arabalar

birevim faizsiz araba

Son dönemlerde hatchback arabalar araç kavramları olarak alacak kişilerin önüne sık sık gelmektedir. Bu konuda bu tarz arabalara dair detaylı bilgiyi öğrenmek istiyorsanız bu yazımızı okuyabilir ve detaylı bir şekilde bilgiye sahip olabilirsiniz.

Birçok kişinin de merak etmiş olduğu araba türlerinden biri olan bu aralar özellikle bazı araç markalarının özellikleri arasında yer almaktadır. Hangi hatchback arabaların alınacağı konusunda detaylı bilgi bu yazımızda sizler de öğrenebilir ve buna bağlı olarak araç seçimi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hatchback Araba Nedir?

Bu tarz arabalar özellikle arka cam ve bagaj kapağı birleşik konumunda tamamen açılabilir biçimde olan arabalar verilen isimlerdendir. Aynı zamanda erkek oldukları yapabilen ve ayrıca bagaj uzantısına sahip olmayan araçlar olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu özelliğe sahip olan araçlar arasında özellikle ford focus ve borgen golf en çok tercih edilen araçlar arasında yer almaktadır.

Özellikle bu araçlar bagaj yapısı nedeniyle 3 kapılı veya 5 kapılı araç olarak da anılmaktadır. Aynı zamanda kapağına göre daha fazla iç hacim sunan bağcılarda bagaj yapıları dar ve uzundur. İçinde sunulan ekstra hacim kimi zaman bagajın daha küçük olmasına sebebiyet vermektedir. Özellikle LPG işlemi yapılmış bu tarz araçların büyük bir çoğunluğu çok kısıtlı bagaja sahip olduğu için herkes tarafından dile getirilen bir durum olarak da bilinmektedir.

Bagaj hacmi durumu genel olarak yukarıdaki gibi olsa da kimi modellerde belli başlı yerlere ulaşmak önceden sunulabilmektedir. Hatchback araç bagaj hacmi aralığına göre mikro küçük orta ya da büyük bagaj olarak aylarca sınıflandırmalarda yer almaktadır. Bu sınıflandırmalara bağlı olarak araç seçimini yapabilir buna bağlı olarak markaları araştırarak satın almak için işlemleri başlatabilirsiniz.

İçerisinde sunmuş olduğu ekstra hacim için kimi zaman bagajların daha küçük olmasına neden olmaktadır bu sebeple iyi bir şekilde manen araştırması yaparak hangi aracı almak istediğinize.

Hatchback Arabalar Neden Daha Pahalı Olmaktadır? 

Özellikle hatchback arabalar daha pahalı olmaktadır bunun nedeniyse kişide belli başlı odalarda yanlış bir izlenime sebebiyet vermektedir. Ancak ilk olarak şunu doğru bir şekilde belirtmek gerekir ki aynı donanıma sahip olan seda hq 2 arabada aşağı yukarı aynı fiyattan satışa sunulmaktadır.

Bir adada yer alan bu araçlar pahalı olup can araçlara göre Aynı paketinin daha yüksek olması bu araçları tercih edilebilir kırmakta ve fiyat aralığında daha çok yükseltmektedir. Üstelik arkada sunulan sedan kasalarda ise donanım kısmından derslik bir model ortaya konularak daha uygun fiyatlarda ortaya verilmektedir. Yani donanımlara sahip olan sedan ve hatchback araçlarda bu durumun sebebi maliyet düşüklüğüne girmek ve buna bağlı olarak araç donanımında eksiltmeye gidilerek alt sınıf ve dolayısıyla da bir aracın ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Kompakt Hatchback Ne Demek?

Bu tarz kompakt araçlar normal kasalarında daha daraltılmış modellerine karşılık gelmektedir. Bu doğrultuda kompakt olarak hiç bekle normaline oranla daha dar bir kaset olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aynı zamanda yapı gereği daha yer kaplamasına ve böylelikle ya da iç açıcı kimi zaman ama tabi tutulmayı durumları da ortaya çıkarmaktadır. Bu durumun sebebi ise araçların daralırken yüksekliğinin artırılmasından kaynaklanmaktadır. Bu tarz araçlara örnek verilmek istenirse;

  • opel astra
  • vw golf gtı
  • Toyota corolla hatchback
  • Honda civic
  • Bmw 1 ve 2 serisi bu ürünlere örnek olarak verilebilir.

Hangi Hatchback Araba Alınır? 

Araba seçimi yapmak tamamen kişinin ihtiyaçlarının algılandığı bir ortamda olmalı ve kişinin ihtiyaçlarına yönelik olmalıdır. Bu süreçlerde kişinin araçtan ne beklediği analiz edilmeden bağlanır ya da bu araba alınmaz diye suçlamak doğru olmayacaktır.

Bu sebeple hatchback araba alımı istiyorsanız özellikle araç sürücülerin araçlarda beklediğini net bir şekilde buna bağlı olarak araştırmaya gitmesi gerekmektedir. Kendi kriterleri belirleyerek istediği araç modellerini ortaya çıkarabilir ve buna bağlı olarak araştırmasını yapabilir.

Böylece kısa süre sonra çok şekilde araç derginin yapabilecek aynı zamanda araçtan performans vermesinin beklenmesi sağlanacak gürültüsüz olması istenecek ve farklı bir model ya da yakıt tüketiminin az olması istenerek bambaşka bir model önerilebilir.

En Çok Satan Hatchback Araba Modelleri 

Her araç kendi arasında bazı özelliklere sahip olup en çok satan hatchback araba modellerini seçebilirsiniz. Bu arabalar arasında kendi tercihinizi beklentilerini belirleyerek araba satın alımı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Buna bağlı olarak süreci yönlendirmek oldukça kolay ve pratik olacaktır.

1.    Reno Clio 

Özellikle Türkiye’de üretilmesi sebebine bağlı olarak maddelerine oranla daha uygun fiyatlarda satılan araçlardan biridir. Bu açıdan düşünüldüğünde arıza yaptığı durumlarda diğer araçlara göre daha uygun maliyetler çıkarmaktadır.

2.    Volkswagen Polo 

Kalitenin yanında ekonomik olmasıyla beraber en fazla tercih edilen hatchback modelleri arasında yer almaktadır. Araç yakıt tüketimi konusunda oldukça düşük olması ve aynı zamanda park açısından sorun çıkarmaması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilen araçlar arasında bulunmaktadır.

3.    Hyundai İ20  

Japon araçlarına sunduğu kaliteden birisi olan konforu ne derecede karşılıklı olduğunu anlamak istiyorsanız bu arayabilirsiniz. Donanım nedeniyle maddelerine oyunlar bir hayli önde olan bu araç fiyat bakımından da makul seviyelerde kullanıcılara sunulmaktadır. Bu sebeple hatchback araç almak isteyenlerin tercihleri arasında yer alan arabalardan biri olarak karşımıza çıkar.

4.    Fiat Egea 

Ülkemizde tüm araç markaları arasında en fazla satış oranına sahip olan aylardan biri olarak da bu markayı söylemek doğru olacaktır. Önemli bir şekilde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de hatchback araba modelleri arasında bu ürünlerde en çok tercih edilen markalardan biridir.

Aynı zamanda araç ücretleri ve yakıt tüketimi bakımından olması tüketiciye ulaşan bu tarz araçları da her geçen yıl tercih edilme nedenleri arasında yapmaktadır. Özellikle bu model ülkemizde çok fazla tercih edilen modeller arasında ilk sıralarda bulunmaktadır.

5.    Toyota Corolla 

Tıpkı fiat gibi Toyota ülkemizde oldukça fazla tercih edilen markalardan biri olarak karşımıza çıkar. Bu markanın özellikle araç kullanıcısı gürültüsü ve yakıt tasarrufu sağlaması nedeniyle bu araçlara oldukça fazla tercih etmektedir. Siz de bu yüzden eğer Toyota corolla hatchback özellikle de sahip olan araçları tercih edebilir ve özellikle ikinci el piyasasında modelistlik el değiştirdiğini ve talep gördüğünü görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir